29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@numerusclauses saolun hocam pek iyi değilim soru bankası olarak tavsiyeniz var mı
-
@can-mavi Hocam öncelikle başarınızdan dolayı tebrik ederim , mülakatta elenmiş olduğunuz için de ayrıca üzüldüm. İnşallah bu sefer gönlünüze göre olur. Tavsiye niteliğinde son bir ay için nasıl bir yol izlemeli, ayrıca bu başarınızın sırrını bizimle de paylaşırsanız şahsım adına memnuniyet duyarım.
-
Bu sınav için adli yargı 19.183 idari 15.794 aday denilmiş bir sayfada... 2015 -2016 da idariye başvuru sayısı hakkında bilgisi olan var mı?
-
-
@can-mavi Hocam öncelikle netleriniz çok iyiymiş tebrik ederim. Son 1 ay kalmışken sınava dair birkaç strateji bizimle paylaşabilirseniz minnettar kalırız size.
-
@kulfet, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Bu sınav için adli yargı 19.183 idari 15.794 aday denilmiş bir sayfada... 2015 -2016 da idariye başvuru sayısı hakkında bilgisi olan var mı?
2016 da sınava giren 25057 kişiydi idaride .
-
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@kulfet, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
2016 da sınava giren 25057 kişiydi idaride .
2015 te 12407
-
ortak bir cevap olsun...
ayrıntı konusu: hakimlik sınavı, kaymakamlık sınavı gibi ayrıntı olan bir sınav değil, gelebilecek her soru kanun metninden gelecek...
Son 1 ay: artık yavaş yavaş konuları bitirip, kanun ve çıkmış soru özelinde çalışmak gerekli... son 15 gün için ise 1-2 deneme alıp onları çözmek lazım.. denemeler kendinizi denemek için değil yanlış anlamayın. denemelerin amacı konu başlığı olmadan soruları çözebilmek ve konudan konuya geçişde sıkıntı yaşamamak.. elimde 2-3 deneme var çözüyorum bitince aralarından 2 tanesini seçer haftaya yazarım isterseniz -
@can-mavi Rabbim sizden razı olsun. İnsAllah hakim olarak görmek nasıp olur sizi ve herkesi.
-
@can-mavi Şunu da ilave etmek istiyorum . Dersleri bitiriyorum ama diğerine geçince öncekini unutuyorum. Ya da ben öyle hissediyorum. Bu durum açıkçası moralimi bozuyor. Mesela bugün bütün dersler için baştan konu çalışmaya karar verdim. Yanlış mı yapıyorum acaba? Üstelik ilk tekrarlarımda değil.
-
@kulfet Cimere mi sorulmuş?
-
@sena_25 yalnız değilsin bende de durum aynı. Çalışıyorum fakat sanki hiç okumamış gibiyim sadece bırakmamaya, pes etmemeye özen gösteriyorum.
-
@zephead konsesus ve monopol’e bakabilirsiniz. Tekli alacaksanız Sertkan Erdurmaz’ın da bir m usul çözümlü kitabı var, onu henüz çözmedim incelediğim kadarıyla öğretici bir formatı var.
-
@ironi Aynen öyle hiçbirşey yok sanki. Çıkmış sorulara bakıyorum çok basit. Ama yine de olmuyor.
-
@numerusclauses saolun hocam sertkan erdurmazın kitabını almıştım öğretici gerçekten ama konular arasında çok eksik var gibi,çok temel şeylere değinmiş sadece konsensus çıkmış alacağım bir de dediğiniz gibi
-
Arkadaşlar son bir ay Allah hepimizin yardımcısı olsun
Elimde hakimim var ama basit buluyorum zaman da kısıtlı sizce monopol mü alıp çözmeliyim yoksa çıkmış sorular mı?
-
@can-mavi teşekkür ederiz.
-
-
@iibf Haklısınız . Bu kadar emekten sonra artık ne kadar konu tekrarı ya da soru çözümü gerekiyorsa pes etmemeliyiz. Rabbim hiçbirimizin emeklerini boşa çıkarmasın inşallah.
-
@sena_25 inşallah hocam..