29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@1umut teşekkürler dostum ben de netten bir randevu alıyım gidiyim dedim ilgili nüfus dairesinden Aralık ortasina randevu bulabildim öyle olunca sınav arefesi bu ise kalkısmayım dedim erteleyecem bir süre artik tsk ederim bilgilendirme icin️
-
@hegia-sophia dostum bu süre zarfında videolarla vakit kaybetmenden ziyade iktisat maliyede eksik olduğun konuları hizli bir tekrar etmeni tavsiye ederim bu kismi es geçme ama hukukları sağlamlaştırmak daha mantıklı zaman kısıtlı
-
@kurumsaliktisat, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@kendinehakime hocam themis anayasa için yorumunu dikkate alacağım kendi adıma. Birde yanılmıyorsam sende monopol anayasa son baskısı mevcuttu. eğer öyleyse iki kitap hakkında yorumlarını alabilir miyim? Cevabın için Şimdiden Teşekkürler.
Yanlış hatırlıyorsunuz sanırım ben de monopol ceza genel konu anlatımlısı vardı ve ondan da memnun kaldım.Anayasa ve ceza için ikisini öneriyorum.Dün aksam sertkan erdurmazın vergı hukukunu yarıladım ,duzeltme ekındekı degısıklıklerı kıtaptan cızerek duzelterek calıstım .Anayasayı önce bitirin ki diğer derslerdeki değişimleri pat diye görebilin .Bu kitapta anlaşılır bır dille yazılmıs ,tablolar güzel.Tvs için nurettin bilici calısacagım başka önerisi olan var mı tvs ???
-
Arkadaşlar merhaba bir İİBF mezunu olarak size sorularım var.
1- İlanda" hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer verilip verilmediğinin tespit edilmesi" şeklinde bir madde var. Aldığım Hukukun Temel Kavramları 1-2 (6 AKTS ), Anayasa Hukukuna Giriş (6 AKTS), İdare Hukuku (5 AKTS), İş Hukuku (4 AKTS) ile Türk Anayasa Düzeni ve İdari Yargı dersleri kıstas için yeterli olur mu?
2-" ...bu adayların mezuniyet belgeleri ile birlikte transkript belgelerini, (belgelerin onaylı örneği kabul edilir.)". Transkript yerine aldığımız dersleri ve kredileri gösteren Başarı Durum belgesi ile mezuniyet belgesi yerine Diploma var bunları kabul ederler mi?
-
@postaci, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Arkadaşlar merhaba bir İİBF mezunu olarak size sorularım var.
1- İlanda" hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer verilip verilmediğinin tespit edilmesi" şeklinde bir madde var. Aldığım Hukukun Temel Kavramları 1-2 (6 AKTS ), Anayasa Hukukuna Giriş (6 AKTS), İdare Hukuku (5 AKTS), İş Hukuku (4 AKTS) ile Türk Anayasa Düzeni ve İdari Yargı dersleri kıstas için yeterli olur mu?
2-" ...bu adayların mezuniyet belgeleri ile birlikte transkript belgelerini, (belgelerin onaylı örneği kabul edilir.)". Transkript yerine aldığımız dersleri ve kredileri gösteren Başarı Durum belgesi ile mezuniyet belgesi yerine Diploma var bunları kabul ederler mi?
Sadece bir hukuk dersi almış olanlar kabul edildi geçen yıllarda.Dersleriniz yeterli olur.Diploma tabi ki kabul edilir.Başarı belgesi dedğiniz nasıl bir evrak bilemedim ,arayıp kesin bilgiyi alabilirsiniz.
-
@kendinehakime Teşekkürler hocam. Başarı durum belgesi aldığım dersleri ve notlarımı gösteren belge. Transkript ile arasında pek bir farkı yok aslında. Son olarak ufak bir sorum var. Onaylı örnek için illaki üniversiteye gitmemiz şart mı yoksa noterden de kabul ediliyor mu?
-
@aslan-reyiz merhaba sizin paylaytığınız İyuk kanunlarından çalışıyorum. Ama güncellenmemiş. Hala hsyk ve bakanlar kurulu ifadeleri geçiyor.
-
Arkadaşlar hepinize kolaylıklar diliyorum. Monopol yayınlarından reset maliye tekrar notunu aldım, sadece vergi hukuku kısmına baktım hiçbir şekilde güncel değil. baskı 2018 olmasına rağmen kitabın içinde bakanlar kurulu, tüzük vs gibi terimler geçiyor. Üstelik Vergi Hukukunun asli kaynakları diye belirtilmiş
-
Almayı düşünen varsa bilgisi olsun
-
@siyasal forumda monopol hakimlik kitapları ve kursu pek tavsiye edilmiyor sizin de doğrulamanız iyi oldu.
-
@sena_25 hocam ıslak imzalı transkript olması lazım. e-devlet mezuniyet belgesi ise yök kararı gereği aslı gibidir hükmünde, o da kabul ediliyormuş söylenene göre. bunlar harici başvuru formu ve ösym başvuru çıktısı gerekli.
-
@james-buchanan Desenize mecburen okul yolu gözüktü. Sağ olun hocam .
-
@evandro, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@siyasal forumda monopol hakimlik kitapları ve kursu pek tavsiye edilmiyor sizin de doğrulamanız iyi oldu.
Themis le anlaşmanız var diye monopolü kötülemeye mi başlamışsınız siz şimdi anlaşıldı Reklamları sitede görüyoruz zaten, bu şekilde dolaylı yoldan reklam yapmanız komik oluyor. İnsanları yanlış yönlendirmenin gereği yok.
-
@kilici forum para kazansın diye reklamlara tıklıyoruz zaten ama alenen burada reklam olmamalı.
-
@sim, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@aslan-reyiz merhaba sizin paylaytığınız İyuk kanunlarından çalışıyorum. Ama güncellenmemiş. Hala hsyk ve bakanlar kurulu ifadeleri geçiyor.
3-4 yerde son maddede ifadeler geçiyor cumhurbaşkanı ve hakimler ve savcılar kurulu olarak değiştirin hocam diğer kısımlarda sorun yok mezvuat gov daki son güncel hali.
-
@kilici themisle bir anlaşmamız mevcut değil. Sorubankası ile anlaşmamız var. Monopol kaynaklarını eline alan herhangi biri neden kötü olduğunu belirttiğimi anlar. Bu arada bu benim görşüm diğer yöneticilerin fikrini bilmiyorum.
-
@kilici Beni kastediyorsanız hiçbir dershaneyle alakam yok. Ayrıca aldığım kitabın 2018 baskısı olduğunu ve hiç güncellenmeyen sayfalarını da fotoğraf çekip atabilirim, ya da isterseniz bir kitapçıya gidin sadece vergi hukuku kısmını açıp bakın hemen göreceksiniz dediklerimi...Çünkü sadece vergi hukukuna bakabildim. Kitabın diğer kısımlarını bilmiyorum.. Ayrıca monopol yayınlarını da severim daha önce iktisat kitabını almıştım ve memnun kalmıştım...
-
-
@aslan-reyiz değiştirdim. Yukarıda bir arkadaşında bahsettiği gibi ilk önce anayasa bitirilmeli ki değişiklikler daha kolay görülsün. Teşekkür ederim
-
Son idari hakimlik sınavında monopol notlarından çalışmıştım mevzuatla da destekleyerek tabi; anayasa, idare, idari yargı ve medeni hukuk sorularının hepsini doğru yapmıştım.