29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mehmetemir tesekur ederim hocam
-
Sükna hakkı kişi üzerine kurulmaz mı ya hatta çıkmış sorusu bile var geçmiş yıllarda
-
@mehmetemir, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Önemli hususlar Mutlaka bakın derim:
-
İntifa hakkı dışındaki diğer irtifak hakları yalnızca taşınmazlar üzerinde kurulabilir...
-
Sükna (oturma hakkı) hariç tüm irtifak hakları hem gerçek hem tüzel kişi için tanınabilir.
-
İntifa ve Sükna hakkı başkasına devredilemeyeceği gibi mirasla da geçmez ancak sadece intifa hakkının kullanım hakkı başkasına devredilebilir ki bu Sükna da yasaktır.
-
İntifa hakkı sadece kişiye bağlı olarak kurulabilir eşyaya bağlı olarak kurulamaz ama Sükna hakkı hem kişiye hem eşyaya bağlı kurulabilir...
Dayanın arkadaşlar. Çok ama çok az kaldı..
Ben size güveniyorum...
Hakimlik sizi bekliyor..
Garipler sizi gözler...
Yetimler sizi izler..
Dayanın ne olur..
Sakın bırakmayın ne derdiniz varsa ister burdan isterseniz özelden yazın her soruyu cevaplarım ama ne olur bırakmayın...
@rootofallevil kurulur hocam benim yazıda da zaten Sükna hakkı hem kişiye hem eşyaya bağlı kurulabilir yazıyor...
-
-
Sadece eşya üzerinde kurulan mecra ve kaynak
Hem kişi hem eşya geçit ve üst hakkı
Sadece kişi intifa ve oturma hakkı -
Arkadaşlar merhaba , bir konuda değerli fikirlerinizi paylaşsbilirseniz çok sevinirim, henüz konu çalışmalarımı bitiremedim, en iyi ihtimalle aralık 20’de bitecek görünüyor , rica etsem şu üç ders için en genel hangi konu başlıklarına mutlaka bakmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz ?
Maliye
Mikro iktisad
Makro iktisad -
@zuzu-s kolay gelsin öncelikle Maliye icin mutlaka Maliye Politikası bölümüne çalışın soruldu yine sorulacagini dusunuyorum cunku en zor oturtulan bölüm orasi ösym ordan vuruyor.Bütçe den soru bekliyorum Bütçe sistemlerini bilelim iste en çok ne karışıyor program bütçe ile performans bütçe ayrımına dikkat edelim gelebilir bir de Borclanmadan geleneksel açık birincil açık islemsel/operasyonel açık bununla ilgili 1 soru gelebilir.
Iktisat derya deniz kestiremiyorum tam olarak ama mikrodan piyasaları bilelim en azindan grafiksel olarak zihinde oturtalim işlemsel bir soru da gelebilir tr den mr ye ulaşıp mr mc eşitliğinden birşeyler çıkarmamız istenebilir ya da tüketici üretici rantı na bağlı bir hesaplama istenebilir makrodan IS LM BP bu üçlüden bir soru gelebilir.mesela sayısal veriler verir su yillar arası ne yaşanmıştır enflasyon deflasyon dezenflasyon bununla ilgili biseyler sorulabilir makrodan gsmh smh milli gelir kişisel gelir hesaplamalarindan 1 soru gelebilir.en çok dikkat çeken başlıklar bunlar bana gore .. -
Medeni usulu hukuklarda en sona biraktim. Once adalet bakanliginin notu, sonra mehmetemir hocamin notu en son kanuna baktim. Ama kanunu okurken bir turlu bitmek bilmedi tahkime gelince pilim bitti kafamda 2 hafta 1 haftalar dolasiyor su an
-
@sbf1983 Kanunu oraya kadar okumanız yeterli şimdilik. Teste geçin orda iyicene pekiştirin en son tekrar dönersiniz kanuna..
Dayanın inşAllah..
Rabbim yardımcınız olsun.. -
@ert1234 evet hocam bir daha Araştırdım dediğiniz gibi
Bir kitap farklı yerde iki farklı bilgi verdiği için karışıklık olmuş:
Sükna hakkı eşyaya bağlı kurulamaz aynı intifa gibi..
-
Aslında gayet iyi çalıştığımı düşünüyorum. Hem konsensus u; hem de justice ayında 25 gibi biteceğim. Son üç gün tarih ve iktisat maliye ye bakacağım.
Justice ve konsensus u çalışırken, bilgilerimin artması beni motive ediyor. Bircok konuyu öğrendim. Sayısal sorular için ufak notlar tuttum. Zamani gelince tekrar edeceğim.Cikmis sorulara baktığım zaman ortalama olarak 10 sorunun çok detay ve tuzak cikabilecegini, diğer 60 sorunun daha önce çıkan soruların aynı şekilde ya da değiştirilerek sorulduğunu görüyorum.
Burada bize düşen, bütün konuları yetistirebilmek ve konu açığı olmadan bütün derslerden yeterince soru çözebilmek. Bunu başaracagım.
İddialiyIm. İlk 300 e gireceğimi düşünüyorum, allah in izni ile. (Gerçi mülakatta yine elenirim muhtemelen ama neyse)Yanliz bu gruba girince hersey değişiyor. Nereden buluyorsunuz bu soruları. Bir anda moralim düşüyor. Grupta sorulan sorularda doğru yanıt sayım az.
Aranızda bu durum ile karşılaşan var mı? Umarim sınav sorularını hazirlayanlar sizler gibi acımasız olmaz.
-
@toranj teşekkür ederim hocam öyle de deneyeyim, bugünü sadece borçlara ayırdım çok şükür oldu gibi ilerleme var
-
@mehmetemir tesekkur ederim hocam.
-
Bir arkadaş özelden sormuştu sonucu sizle de paylaşmak istedim:
Birden çok Vasiyet alacaklısı (musaleh) varsa ve bunlara belirli mal vasiyet edilmişse bunlar bu mala paylı maliktir.
Ama mirasçılar kendilerine kalan mallara el birliği ile malik..
-
@cenk hocam sen yine burda bu sıkıntıyı yasiyomussun ben justice in sert sorularına o kadar alıştım ki sinavda kolay soru gorunce afalliyorum kesin bi bit var diyip kendimi yanlışa itiyorum:)
-
@olursaolur hocam justice ders çalışmayı güzel öğretiyor. Hem ince detaylari görmemizi yarıyor. Hem de iyi bildiğimiz konulardaki eksiklikleri ortaya çıkarıyor.
Çok kaliteli gerçekten.
Çok fena da şüpheli yapıyor insanı -
@mminervaa sınava kadar nr olursa. ben şimdi justice in mirasında çok zorlandım çok panik yarattı ben dr sanki ilk kez çözüyomuşum gibi. sanırım hiç bi zaman tam öğrenemeyeceğiz
-
@toranj yok hocam o kadar karamsar olmayın elbet öğreniriz üzerine gitmemiz lazım hepimizin zorlandığı dersler var ama ümidimizi yitirmemeliyiz
-
@cenk aynen hocam herşeyiyle guzel bir kitap da iste komisyon daha bize ayak uyduramadı sert sorular bekliyoruz
-
Konu çalışmalarım bitti kalan zamanda mevzuat+soru çözümü sınava 10 gün kala da deneme çözümü yoluna gidecem. Hakkımızda hayırlısı olsun
-
@olursaolur evet hocam. Şüpheci yönü artıran justice, zaman zaman yanlış cevaba insan sevk ediyor (kolay sorularda)