29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Dikkat edin bu hususa..
CB, hastalık, yurtdışı seyahati gibi sebeplerle geçici olarak görevinden ayrılıyorsa bu halde CB'nin görevlendirdiği CB yardımcısı vekalet eder..
CB makamı istifa vb. hallerde kesin olarak boşalırsa yenisi seçilene kadar en yaşlı CB yardımcısı vekalet eder..
-
@mehmetemir ahhh hocam inşallah hayırlısıyla AMİİİNNN medeni usul hocam sizi yormazsa bir kez daha paylaşabilir misiniz?
Çok teşekkür ederim , helal edin hakkınızı -
@zuzu-s estağfurullah görevimiz..
Helal Olsun sizde helal edin..Dediğiniz özet:
https://drive.google.com/file/d/14sdysnaysNAmVuuQIIREgSkjd7GPTpM9/view?usp=drivesdk
Bu da el yazılı notum:
https://drive.google.com/file/d/1CSyc31jZyKoEn6CRkvMMGwKULOzdh0pN/view?usp=drivesdk
HMK 2017-2018 değişiklikler:
https://drive.google.com/file/d/1pMlFGDXjBd5gLEY1-GS60j1jNfL8ij3v/view?usp=drivesdk
Sabredin arkadaşlar..
Allah sabredenlerle beraberdir..
Az kaldı çok az..
Güzel günler sizi bekliyor inşAllah..
-
Şu ayrıma dikkat edin:
Devlet ihale kanunu; Kamu satışlarında, kiraya vermede vb. hallerde yani devletin gelir sağlayacağı hallerde uygulanır..
Kamu İhale Kanunu ise Devletin harcama yapacağı yani kamu alımlarında uygulanır..
Şuna da dikkat edin..
Devlet İhale Kanununda yer alan kapalı teklif usulü Kamu İhale Kanunundaki ihalelerde yoktur.. -
@ignore, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
ARKADAŞLAR,, Nurettin Bilici nin vergi hukukunu bitirince vergi usul hukukunu halletmiş oluyormuyuz.?? Ben tereddüt ettim...
Cevap verecek yardımcı olabilecek biri yokmu
-
@mehmetemir çok teşekkür ederim, inşallah yetiştireceğim Allah’ın izniyle
-
Arkadaslar whatsapp grubu mevcut mu?
-
@mehmetemir cennetliksin yemin ederim
-
@ignore ben tam bilmiyorum ama şunu biliyorum Nurettin hocanın vergi hukuku ile TVS kitabı farklı. O yüzden kısa da olsa bir TVS notu okuyun.
-
@antepli-27 estağfurullah abi övmeyin. Biz görevimizi yapıyoruz.
Karşılığını vermek istiyorsanız sadece şu son 24 günde gece gündüz çalışıp garibana ses mazluma nefes olmak için meslektaş olalım inşAllah...
-
Türk vergi sistemini es geçmeyin ancak çok aşırı detaylı da çalışmayın ösym ağırlığı vergi usule verecektir yani atıyorum 10-11 soru vergi usulden kalan 3-4 soru tvs den gelir onlar da gelir vergisinden daha çok
-
@ignore Nurettin Bilici kitaplari iyidir. Vaktim var diyorsanız bitirmenizi öneririm.
-
Merhaba dostlar. Malumunuz takvimi takip edememiş olan dostlarımız olabilir, evrak teslim eden dostlarımızın hangilerinin sınava girip giremeyeceği henüz belli değil. Buna dair haberimizi inceleyebilirsiniz;
https://www.tercihiniyap.net/haber/hakimlik-sinavina-girebilecek-adaylar-ne-zaman-belli-olacak
-
Gecen sefer tarihte Matrakci Nasuh sorulmuş bu sefer Abdülkadir Meragi sorulacak gibi geliyor bana aklınızda bulunsun soruyu da aynen soyle bekliyorum:
1360-1435 yılları arasında yaşamış 2014 yılında musiki alanındaki eseri "Makasidul Elhan"in yazılışının 600.yıldönümü UNESCO tarafından kutlanan Osmanlı sanatkarı kimdir? -
Tahrir defterleri
Seriye sicilleri
Mühimme Defterleri
3unden biri gelebilir.Osmanlı devletinde kültür ve uygarlık ünitesi cok çok onemli arkadaslar en düşürücü sorular burda -
Peki arkadaşlar vergi usul hukukunu nereden çalıştınız? Ben sadece Nurettin Bilici vergi hukuku kitabından baktım... Yeterlimi sizce? Tvs nin üstünde çok durmadım açıkcası...
-
@mehmetemir hocam iyi aksamlar. anayasa mah. genel kurulu en az kac uye ile toplanir? justice'de 10 diye gectigini hatirliyorum. omer keskinsoy 2017 degisiklikleri kitabinda 11 demis?
-
@gaye hocam temmuzda değişti..
MADDE 21- Genel Kurul, Mahkemenin onbeş üyesinden oluşur. Genel Kurul,
Başkanın veya belirleyeceği başkanvekilinin başkanlığında en az on üye ile toplanır.(1)
–––––––––––––––––––
(1) 2/7/2018 tarihli ve 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 209 uncu maddesiyle bu fıkra da yer alan
“onyedi” ibaresi “onbeş” şeklinde ve “oniki” ibaresi “on” şeklinde değiştirilmiştir. -
Anayasa mahkemesi üye sayısı ve toplantı yeter sayısı:
Genel Kurul, Mahkemenin onbeş üyesinden oluşur. Genel Kurul,
Başkanın veya belirleyeceği başkanvekilinin başkanlığında en az on üye ile toplanır.Karar yeter sayısı:
Toplantıya katılanların salt çoğunluğudur.
Ancak Anayasa değişikliklerinde iptale, siyasi partilerin kapatılmasına ya da Devlet
yardımından yoksun bırakılmasına karar verilebilmesi için toplantıya katılan üyelerin üçte iki oy çokluğu aranır...Hayırlı, nurlu geceler olsun...
-
@mehmetemir hocam cok tesekkur ederim, sag olun.