29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
2017-2018 VERGİ HUKUKU VE TÜRK VERGİ SİSTEMİ DEĞİŞİKLİKLERİ
➢ Süre bitimi Mali Tatile (1 Temmuz – 20 Temmuz) ya da Adli Tatile (20
Temmuz – 31 Ağustos) rastlarsa süre mali tatil için takip eden
5.Günün(Önceden 7. Günün mesai saati sonuydu) , adli tatil için ise 7. günün
mesai saati sonunda biter.
➢ Verginin tebliğ usullerinde 2017 değişikliği ile “ kapıya yapıştırma usulü ile
tebliğ eklendi” .
➢ Kurumlar vergisi ve geçici vergi oranı 2018, 2019 ve 2020 yılları için % 20
yerine % 22 olarak uygulanacak.
➢ Özel usulsüzlük cezası tarhiyat öncesi uzlaşmadan çıkarıldı.
➢ Vergi Usul Kanunu kapsamında kesilen usulsüzlük ve özel usulsüzlük
cezalarında, ilgili kanunda yer alan şartlara uyulması durumunda, kesilen
cezanın 3'te 1'i(1/3) yerine YARISI(1/2) oranında indirim uygulanacak.
➢ Kira gelirinin vergilendirilmesinde GÖTÜRÜ GİDER yönteminde yeni kanun
değişikliği ile birlikte hasılatın %25’i değil % 15’i indirilebilecek.(Gelir vergisi
kanunu değişikliği 7061 sayılı kanun )
➢ Kurumlar vergisi düzenlemeleri;
➢ Risturn istisnası hükümleri kaldırıldıTaşınmazların satışından doğan kazançlara uygulanan %75’lik istisna oranı
%50’ye indirildi.
➢ Özel İletişim Vergisi oranı % 7,5 olarak belirlendi
➢ 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun
kapsamındaki değişiklikler;
➢ İhtiyati hacze ilişkin dava açma süresinin düzenlendiği “İhtiyati hacze
itiraz:” başlıklı 15 inci maddesinde yer alan 7 günlük süre 15 güne çıkarıldı.
➢ Ödeme emri ile amme borçlusuna borcun 7 gün içerisinde ödenmesi veya
mal bildiriminde bulunulması yönünde bildirimde bulunulacağını belirten
hükümlerin yer aldığı “Ödeme emri:” başlıklı 55 inci maddesinde öngörülen 7
günlük süre 15 güne çıkarıldı.
➢ “İhtiyati haczin kaldırılması:” başlıklı 56 nci maddesinde yer alan teminatlı
alacakların paraya çevrilmesinden önce borçluya yapılan tebliğ ile verilen 7
günlük ödeme süresi 15 güne çıkarıldı.
➢ “Ödeme emrine itiraz:” başlıklı 58 inci maddesinin birinci ve yedinci
fıkralarında yer alan ödeme emrine karşı dava açma ve davası reddedilenler için
mal bildiriminde bulunma süreleri 7 günden 15 güne çıkarıldı. -
@sbnlbnt burdan bakın güzel özet hazırlamışlar.
22.10.2018 tarihli Kamu Maliyesi notu:
http:/ /www.kpssrehber.com/dersnotu-188-maliye-ders-notu.html
Rabbim yardımcınız olsun...
-
Çok teşekkür ederim. Hemen şimdi başlıyorum buradan
Allah sizlere de zihin açıklığı versin. Başarılar dilerim .
-
@y-oguz90
@ y-oguz90, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği SınavıArkadaslar sinava girmekten vazgectim gercekten ihtiyaci olan bir forumdasa kodakoglu medeni usul hukuku kitabini (hic kullanmadim)ucretsiz verebilirim tercihim izmir ici olmasi olmazsa kargoya da verebilirim
Arkadaslar kitabi ilk mesaj yazana gonderdim hala mesajlar geliyor diye belirtmek istedim
-
@sbnlbnt
Bu sitede her dersin güncel soruları, çıkmış sorular filan baya birşey var..Ayrıca uygulaması da var. İndirip deneme çözebilirsiniz maliye olur diğer tüm dersler olur..
https:/ /www.kpsshukuk.com
-
Zaman kalırsa mutlaka diğer içeriklerine de bakacağım.
ekstra olarak bir şey sormak istiyorum.
Vergi Hukukunda ağırlık VUK'tan geliyor ama TVS'den de gelme ihtimali var (yanlış görmediysem son yıllarda çıkmadığını söyleyenler olsa da)tamam ama anlayamadığım sınavda konu başlıklarında zaten
"Vergi Hukuku 7 soru
Vergi Usul Hukuku 7 soru" gözüküyor.O zaman Vergi Usul Hukuku kendi başlığı dışında da mı karşımıza çıkıyor Vergi Hukuku başlığı ile ?
-
Süre az kaldi kanun okuyamam düşüncesinde olan arkadaslar en azindan şunları okumaya gayret edelim:
5237 TCK 21 sayfa (ilk 75md)
6098 TCK 34 sayfa (ilk 206 md)
2577 IYUK 33 sayfa
2576 BIM,IM ve VM kur... 14 sayfa
6325 Arabulucuk Kanunu 13 sayfa
6100 HMK 95 sayfa
Bu kanunlar hayat kurtarır ve bu kalan zamanda çok rahat yetişir;) -
@sbnlbnt hocam TVS son zamanlarda gelmemiş olsada riske atmayın önceki zamanlarda geliyormuş. Ne olur ne olmaz. Kısa da olsa bir not okuyun birşey kaybetmezsiniz. Taş çatlasa zaten bir yada iki soru gelir.
Vergi hukuku 7 soru demek genel vergi hukuku konuları varya onlar.
-
@sbnlbnt kolay gelsin sınav başlıklarında vergi hukuku vergi usul hukuku ayri ayri belirtilmekle beraber komisyon burda net sayıya bağlı kalmadan vuk yi tvs yi vergi hukukunu yani vergiye dair tüm bilgileri 14 sorunun içine dilediği sayida yerleştiriyor burda belirtilen 7 7 ye çok dikkat etmiyorlar açıkçası.cunku vergi konuları zaten iç içe
-
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
Zaten forumda şöyle güzel bir yorum vardı. Hatırladığım kadarıyla
"Nasipse o 7 soru tekrar ettiğin yerden gelebilir
Nasip değilse o 7 soru gece gündüz çalıştığın konudan bile gelmeyebilir"Allah yardımcımız olsun.
İyi çalışmalar dilerim...
-
@Mehmetemir merhaba hocam paylaştıgınız medeni usulden mi yoksa kanundan mı çalışayı. Kanundan bir kere bitirdim pek verimli olmadı
-
Elinde yeni çıkan monopol idari hakimlik soru bankası olup da sınavdan sonra satmayı düşünen var mı arkadaşlar
-
@olursaolur, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Süre az kaldi kanun okuyamam düşüncesinde olan arkadaslar en azindan şunları okumaya gayret edelim:
5237 TCK 21 sayfa (ilk 75md)
6098 TCK 34 sayfa (ilk 206 md)
2577 IYUK 33 sayfa
2576 BIM,IM ve VM kur... 14 sayfa
6325 Arabulucuk Kanunu 13 sayfa
6100 HMK 95 sayfa
Bu kanunlar hayat kurtarır ve bu kalan zamanda çok rahat yetişir;)Hocama ilaveten, arkadaslar cogu kitapta ve notlarda var. temel haklarla ilgili negatif,pozitif, aktif haklara iliskin tabloya, bir de ozel nedenlerle sinirlama yerlesme hurriyeti seyahat hurriyeti vs bunlarla ilgili de gelebiliyor en azindan toplu bir göz atin derim.
-
@malik hocam her ders için geçerli tek başına hiçbir ders kanunla anlaşılmaz. Mutlaka kısa da olsa bir not okunmalıdır.
Sizin gibi sadece kanun okuyup anlamayan çok arkadaş oldu ama daha sonra o not ile okuyunca çok iyi oturdu..Sizde o notu okuyun güzelce sonra kanun sonra ise güzel test çözün ne demek istediğimi o zaman anlarsınız İnşAllah..
-
@i̇ktisadiajan hocam soruya mı ihtiyacınız var. Hemde neden sınav sonrası?
Eğer maddi durum meselesi filan ise benim elimde yok ta şuan fazladan kitap ama grupta çok değerli kardeşlerim var birçok kitap almışlar birçoğu sınava kadar yetişmez maalesef. Eğer öyle bir durum varsa size yardımcı olurlar... -
@sbf1983 ben bunu yazcaktım sizin yazmanıza ayrıca sevindim Vatandaşlık kısmından 2 soru garantilemek adına Kisi hak ve hürriyetleri Sosyal ve Ekonomik Hak ve Ödevler Siyasi Hak ve Ödevler bu tabloyu bilelim arkadaslar bir de bunların icinde ozel sınırlama nedenleri var hocamın da belirttiği gibi özelikle ösym Yerleşme Hürriyeti icin özel sınırlama nedenleri ile Seyahat Hürriyeti icin özel sınırlama nedenlerini çok soruyor bu iki basligi iyi ayırt edelim ikisinin ortak sınırlama nedeni nedir mesela Suç işlenmesini önlemek..farklılıkları sorabilir öncül verip hangisi yerleşme hürriyeti icin özel sınırlama nedeni der genellikle şıklara Genel ahlak, Genel sağlığı korumak yerleştiriliyor herkes düşüyor aman 30 dk mızı verelim 2 soruyu cebe atalım.
-
Arkadaşlar Hmk genel anlamda oturdu ama şu 2hafta 1hafta 1ay sürekli karışıyor bunun için ne önerirsiniz var mı bi kolay yolu uygulayıp verim alabildiğiniz?
-
@mehmetemir, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@i̇ktisadiajan hocam soruya mı ihtiyacınız var. Hemde neden sınav sonrası?
Eğer maddi durum meselesi filan ise benim elimde yok ta şuan fazladan kitap ama grupta çok değerli kardeşlerim var birçok kitap almışlar birçoğu sınava kadar yetişmez maalesef. Eğer öyle bir durum varsa size yardımcı olurlar...Hocam sınavdan sonra da kpss için çalışacağım . malum şuan kpss için pek özgün kaynak yok..
çok teşekkür ederim size de .çok yardımcı oldunuz Allah Razı olsun -
@idyah hocam benimde çok karışıyor hergün tekrar etmeye çalışın zaten test çöze çöze oturuyor..
-
@mehmetemir vergi hukukunda cikmis ne cozuyorsunuz? Ben konsensus cozuyorum fakat guncel degil sanki guncel cikmis vergiyle ilgili yayin var mi acep