29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
konsensus denemeleri cozen var mi? justice'den sonra oldukca moral yukseltiyor. su asamadan sonra justice'i birakip monopol ve konsestus'tan devam edeyim diyorum. justice'de hala tamamlamadigim alanlar var. Bir yandan da justice cok vakit aliyor ogretici olsa da. monopol konsensus akiyor, daha cok soru tipi goruyorsun. kafamda deli sorular. siz ne tavsiye edersiniz arkadaslar?
-
@gaye Aynen bu dediginizi hayata gecirmenizi tavsiye ederim
-
@mehmetemir hocam şimdi en az 10 üye +başkan 11 üye mi diyeceğiz yoksa başkan üye olarak sayılmıyor mu aynı şekide karar sayısında da parti kapatmada mesela 11 bölü 2/3 mü 10 bölü 2/3 mü yapacağız
-
sag olun hocam. oyle yapayim. justice beni gocertti. hakkini helal etsin atip tutuyorum ama cok sey de ogrendim
-
@i̇ktisadiajan, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Elinde yeni çıkan monopol idari hakimlik soru bankası olup da sınavdan sonra satmayı düşünen var mı arkadaşlar
Kitap bende var, ancak yarısı çözülmüş durumda. Kalanı da çözmeye çalışacağım. Sınavdan sonra yazabilirsiniz bulmazsanız
-
@i̇ktisadiajan merhaba
Monopol adli var. Bu sınava girecekseniz ve ihtiyacınız varsa şimdiden gönderebilirim. -
(3) Adaylarla ilgili bilgi ve belgelerde eksiklik tespit edilmesi hâlinde, Yüksek Seçim Kurulunca, ilgili siyasi partilere eksikliklerin giderilmesi için beş günlük süre verilir.
(4) Eksiklikleri, verilen süre içinde gidermeyen siyasi partiler, aday göstermekten vazgeçmiş sayılır.”
-
@zephead hocam nasıl Mecliste 600 MV var ve bu sayının içinden bir başkan çıkıyorsa
AYM'de de aynı 15 üye içinden bir başkan çıkıyor. Başkan da üyedir... -
@numerusclauses @zeze
Rabbim bu güzel düşünceleriniz için sizden razı olsun..
-
Arkadaşlar idari yargı olarak değil de geçen yıldan kalma konsensüs genel hukuk çıkmış sorular var. Justiceyi bende çözdüm elimdeki konsensüs yetersiz midir idari yargı için olan çıkmışı mı alsam monopolü mü?
-
@ekonometrisyen hocam vakit çok az kaldı bu saatten sonra yetiştirmeniz zor olur. Size tavsiyem deneme almanızdır. Konsensüs veya monopol denemesi alın...
-
@mehmetemir çıkmış sorularada mı hiç girmeyim hocam
-
@ekonometrisyen hocam baksanız elbette iyi olur ama konsensüs çıkmış sorular alıp bitirebilecekseniz alın.
Ben Monopolün soru Bankası aldım şimdi de konsensus denemesi aldım. bu şekilde gidiyorum... -
@mehmetemir Allah razı olsun hocam
-
Arkadaşlar artık siyasi parti grupları meclis soruşturması hakkında görüşme yapıp karar alabiliyor değil mi?
-
@numerusclauses peki .Teşekkür ederim
-
@ezo yok hocam hâlâ yasak benim bildiğim..
Zaten yasak olmasıda mantıklı baya..
Meclis soruşturması ile ilgili görüşme yapamazlar. -
@mehmetemir ben nerden gördüysem notlarıma böyle bir bilgi yazmışım hocam anlam veremedim
-
Arkadaşlar biraz önce sorduğum soruyu araştırdım, dediğim gibi bir durum söz konusu temmuzdan itibaren. Konsensus anayasa sayfa 136 ya bakabilirsiniz. Sanırım kimse bilmiyor bunu. Herkese iyi çalışmalar
-
@ezo hocam
Direk Güncel TBMM sitesindeki içtüzüğe baktım sizin için:
Siyasî parti gruplarında soruşturmayla ilgili görüşme yapılamaması
MADDE 113- Siyasî parti gruplarında, Meclis soruşturması ile ilgili görüşme
yapılamaz ve karar alınamaz.
Ancak bu gruplarda Meclis soruşturması ile ilgili komisyon üyelikleri için Anayasanın
100 üncü maddesine göre gösterilecek adayların tespiti amacıyla seçim yapılabilir.