29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mehmetemir yüksek yargı mensupları da aynı şekilde değilmi?
-
@mr-aday peki hangisini tercih etmeliyim.
-
![alt metni](görsel url)
-
@iibf evet hocam onlarda hakim savcı statüsünde olduğu için onlarda bu yasağa tabi..
-
-
Mali tatil 5 gun oldu, simdi son gunu 1 20 temmuz( mesela beyan 27 temmuz odeme 28 temmuz oluyordu) ve son gunu 21 25 temmuz arasina isabet eden sureler de degisti mi
-
Sayıştay yargı organlarını denetleyebilir mi?
-
arkadaşlar kitapları nereden sipariş ediyorsunuz?
-
@bakalım savaşkitap, kuramkitap, tercihkitabevi, pelikan bunlar güvenilir ben genellikle buralardan sipariş veriyorum. kitapseç e bulaşma derim geç gönderiyorlar yada yanlış kitap gönderiyorlar sonra ulaşamıyorsun zaten.
-
İpotekle güvence altına alınmış bir alacağın devrinin geçerli olması, devrin tapu kütüğüne tescil edilmesine bağlıdır. D/Y
-
-
@bakalım Ben bir önceki sınavda çıkmış sorulara hiç bakmadan girmiştim. Bakmak gerekiyormuş yaşayarak tecrübe ettim :). Vakit olsa ikisi de çözülmeli kesinlikle. Ama dar vakitte
Konsensus + deneme + kanun olabilir. Tabi şahsi düşüncem -
@corleone Denetler (hesap denetimi)
-
Hsk ile ilgili bir şey takıldı kafama.
Kurulun kararına yeniden inceleme ile gene kurul kesin karar veriyor.
Daire kararına karşı önce yeniden inceleme talebi veriliyor buna ilgili daire karar veriyor ancak kesinlik yok
Yeniden inceleme talep edilen daire kararını itiraz yolu ile kurula götürülebiliyor.
Kurulun burada vereceği karar kesin mi? Kesin diye aklımda kalmış ancak bu karar tekrar kurula yeniden inceleme talebiyle getirilebilir ve o karar mı kesin olur?
Aşırı saçma bir soru olabilir kusura bakmayın öyleyse şu an iş + hastalık + ders ile kafam bir acayip düzgün düşünememiş olmam çok muhtemel -
@ercu hocam HSK'nın sadece meslekten çıkarma kararlarına karşı yargı yolu açık o da Danıştay'a açılıyor...
-
@bakalım hocam alın bence konu eksiğiniz çok yoksa 1 hafta da dahi rahat biter. ama konu eksiğiniz varsa onları mutlaka tamamlayın ve konsensus alın.çıkmışları görmek gerek çünkü
-
Arkadaşlar karayolları kanununa göre uyuşmazlık çıktığında asliye hukuk mahkemesi görevli yazıyordu ama bir soruda idari yargı görevli diyor bilen var mı cevabı.
-
@mehmetemir çok sağolun hocam
-
TMK
Madde 891 - İpotekle güvence altına alınmış bir alacağın devrinin geçerli olması, devrin tapu kütüğüne tescil edilmesine bağlı değil... -
@emrah16 adli tatil dönemi var sadece 20 temmuzdan sonra..
Dava açacaksınız ona bakın...