29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@sahnr kanun ve bol soru daha mantıklı
-
Arkadaşlar iyi çalışmalar. İki yıl önce sayıştay denetçiliği mulakatından elenince, sınavlara küsmüştüm. Ama tekrardan idari hakimlikte şansımı denemek istedim.
Kitaplarım eski olduğu için yeni setler aldım. Sıfır kitaplara çok fazla para gitti (Konsensus çıkmış sorular, themis çalışma kitabı ve birkaç konu anlatımlı takviye). İki kitaba ihtiyacım kaldı.
Zeynel Dinler iktisat çıkmış sorular ile Themis maliye kitabına ihtiyacım var. Bu iki kitabın pdf formatı elinde olan var mı. Bana özelden atabilir mi? ya da buradan paylaşabilir mi?
Şimdiden çok teşekkür ederim. -
@toranj soru tabi ki de olacak hocam.
-
@james-buchanan, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
izmir adliyesinden bilgi verecek olan var mı?
Ben daha önce başvur yapmıstım yarın İzmir adliyesin gitmeyi düşünüyorum kurum işleri sakin olursa...Diploma ve transkrıptle c kapısından 3. kattı sanırım agır cezanın hemen solundakı kucuk odada basvuru alıyorlar.Bir a 4 e dilekçe yazıdırıyorlar herkes o an orada kapnın onundekı masada yazıyor ama kargasa oluyor kendınız a 4 ve kaleminizi götürün derim .Evrakları aldıktan sonra ptt gonderıyorlar zemın kata ptt den takıp evrakını tekrar basvuru yaptıgımız yere cıkarıp tamamlıyoruz.
-
Arkadaşlar evrak teslimi için şahsen gitmek gerekiyor mu? İş yerimden izin almam zor olduğu için sormak istedim. Nasılsa başvuruyu internet aracılığıyla gerçekleştiriyoruz adliyedeki kısım sadece evrak gönderimi diye düşünüyorum.
-
@monetary-theory, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Arkadaşlar evrak teslimi için şahsen gitmek gerekiyor mu? İş yerimden izin almam zor olduğu için sormak istedim. Nasılsa başvuruyu internet aracılığıyla gerçekleştiriyoruz adliyedeki kısım sadece evrak gönderimi diye düşünüyorum.
Bizzat gitmeniz gerekıyor .Ben de aynı durumdayım mecbur izin alacagım.
-
Arkadaşlar ösym sınav başvuru kılavuzunda belge gönderme vs yazmıyor, birde belgelerin aslı elimde mevcut adliyeye illa gitmek mi gerek kendim göndersem olmaz mı?
-
@ösl hocam osymnin basvurusu ile bakanligin istedigi belgeler malesef iki ayri surec. Bakanligin ilaninda bizzat personel genel mudurlugune elden ya da bulundunugunuz yerdeki cumhuriyet bassavciligi araciligiyla aps ucretini de odemek suretiyle diye yaziyor.benim kendi ilimde bakanlik bassavcilikta muhabere burosu var oradan teslim ettim. Farkli uygulamalar olsada bizzat gidip transkript ile diploma fotokopisini vermeniz lazim. Asli da yaninizda olsun isteyen yerler var cunku. Kimisi dilekce de istiyor. Benden istenmedi. Onlar sizi zaten adliyedeki ptt ye yonlendiriyor bazi yerlerde daha farkli ama surec asagi yukari boyle. Ilan metni de sagolsun epey muglak; adliyedeki memurlar da tam anlamiyor ne yapacaklarini.
-
Ösym sınav ücretini ödemeden adliyeye gerekli evrakları teslim edebilir miyiz? Sınav ücreti yatırılmalı mı illa evrak tesliminden önce?
-
@rootofallevil ücreti yatırmadan teslim edebilirsiniz. Ben öyle yaptım. Sorun çıkmadı
-
@rootofallevil
Kesinlikle gerekmiyor hocam. Başvuru Sürecinde 8 kasım son gün ancak sınav ücreti ödemesinde 9 kasım son gün . -
Herkese merhaba. Tahsin Zapata nın medeni hukuk kitabının son bölümünde; kat mülkiyeti kanunu, dernekler kanunu, vakıflar kanunu ve nüfus hizmetlerini kanunu var. İdari hâkimlik için bu kanunlara göz atmak gerekli midir?
-
herkese iyi geceler. bugün belgeleri teslim ettim. ilk defadan olacak hem barkod numarasını kaydetmeyi unuttum hem de dosyayı sadece adalet bakanlığı şeklinde gönderdim. daha önce bu şekilde gönderen oldu mu? belge ulaşır mı? bir sıkıntı olur mu?
-
@dzndr bende öyle gönderdim ve kafamı kurcalıyor bu konu.bilgisi olan var mı acaba?
-
Arkadaşlar hukuk yargılama uslu dedikleri medeni usul hukuku mu oluyor?
-
@confutatis hocam adlı ve idari medeni hukuk ortak alanda çıkıyor bir soru da olsa. Bir kez göz gezdirin derim
-
@bydaler evet medeni yargılama hukuku demek medeni usul hukuku demek. Onunda Temel kanunu Hukuk muhakemeleri Kanunudur...
-
@albatro-01 transkript, diploma onaylı örneği, başvuru çıkıtısı .
-
Arkadaşlar başvuru için belgeleri onaylatmaya gitmeden önce ösym kaydını yapmış olmamız gerekiyor mu?
-
arkadaşlar merhaba. acaba themis'in kaymakamlık sınavı için çıkardığı kitapla justice'in yenileme ekindeki anayasa ve idari soruları aynı mı? Bu konuda bilgisi olan var mı?