Kadın mülakat kıyafeti seçimi nasıl yapılmalı?
-
Başlığı kadın mülakat kıyafeti seçimi olarak açmayı bayan mülakat kıyafet seçimi şeklinde açmaktan uygun gördüm. Değerli arkadaşlar mülakat kıyafet tercihlerine ilişkin çok soru soruluyor buna ek olarak yakın zaman önce katıldığımı mülakatta kıyafet seçimlerinin çok kötü olduğunu gördüm. Önerilerimizi birbirimizle paylaşalım derim.
-
Evet haklısınız mülakata katılanlar burada paylaşım yaparsa faydalı olur.
-
Erkek gözünden ilk hatayı söyleyim kamu mülakatına giderken aşırı makyaj zarar ziyan. Bilinçli mi yapılıyor yoksa istemsiz bir hareket mi bilmiyorum. Oldukça kötü bir imaj bırakıyor .
-
Bence daha çok kalem etek tercih edilebilir. Maskülen ayakkabılardan uzak durulmalı.
-
@bebekdinazor hocam kumaş pantolon gömlek ceket benim için daha rahat ama kalem etek de kullanılabilir tabiki. Ayakkabı konusunda çok kararsızım haftaya ziraatin mülakatına gireceğim topuklu ayakkabı giyebilen biri değilim bi de mülakat heyecanıyla düşerim falan maskülen ayakkabı düşünmüştüm neden öyle dediniz
-
@fg94 Orta topuklu ayakkabılar da var kolaylıkla bulabilirsiniz.
-
@fg94 nasıl rahat hissediyorsanız öyle yapın hocam; fakat belirtmeliyim ki güzel görünmüyor bence. Bu tarz ayakkabıları bebe yaka kıyafetlerle ve yahut dar jeanlerle kombinlemenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Görebildiğim kadarıyla topuklu ayakkabı postürü inanılmaz derecede düzeltiyor ve çok daha zarif bir görüntü arz ediyor.
-
@burcuburcu ne mülakatı için?
-
Birkaç sorum olacak bilgili arkadaşlar cevaplarsa güzel olur.
1- Etek giyilecek ise illa kalem etek olmak zorunda mı yani çan ya da A kesim etek olur mu yüksek belli olanlardan?
2- Günlük olarak daha çok etek giysem de mülakat için etek boyu ayarlamak beni düşündürüyor, tam dizde mi olmalı dizin az altında mı olmalı?
3- Gömleğin illa düz klasik yaka olması şart mı?
4- Pantolon için boru kesim mi bol paça mı olması gerekiyor?
5- Ceket şart mı yani daha mı iyi olur? Çok pahalı ceketler ve klasik kesim siyah ceket bulamıyorum mağazalarda.
Şimdiden çok teşekkürler. -
@alageyik08
1)Önemli olan boyu modeli değil marjinal gözükmemek ideali size ve proporsiyonunuza uygun olanı seçmenizi öneririm
2)Diz altı hocam net
3)Burada önemli olan Bluz mu giyeceksiniz gömlek mi ? Bluzsa yaka v yaka olacaksa dikkat edin ölçülü olmakta fayda var. Gömlekte önemli olan özellikle renk patlamayan renkler olduğu sürece iyidir. Ancak bazı renkler güven ve güç verir açık mavi,beyaz gibi.
4) Proporsiyon meselesi size yakışanı seçmenizi öneririm.
5) Ceket kombinden kombine değişir ancak giymenizi öneririm güçlü bir hava katacaktır. Lokasyonunuzu bilmiyorum ancak Ankara'da sosyete pazarlarında 50 Tl ye bulabilirsiniz daha önce almışlığım oldu onun dışında trendyol morhipo ve özellikle dolap uygulamasını tavsiye ederim. Eğer Dolap'ta satıcıya güvenebilirseniz çok güzel parçaları uygun fiyata yakalayabilirsiniz. -
Bende bir sey sormak istiyorum tesetturluyum ben etek giymek istemiyorum pantolon ceket bir takimim var ancak ceket pek sevmiyorum ayni kalitede guzel bir kumasta siyah resmi bir yelegim var onu giysem beyaz gomlek ustune cok mu lakayt olur arkadaslar?
-
@hegia-sophia Hocam çok teşekkürler. Ankara'da yaşıyorum, sosyete pazarlarına da baktım bulamadım hocam resmi bir şey henüz. A city outlet AVM ye gitmeyi düşünüyorum artık tek ora kaldı gitmediğim. İnternet mağazalarına pek güvenmiyorum hocam. Tekrar teşekkürler.
-
@alageyik08 hocam batıkent sosyeteye bakın bi cuma-cumartesi kuruluyor orada bulabilirsiniz belki. Acity de ben fabrikanın outletinden kumaş pantolon alabilmiştim yaklaşık 100 liraya 1 yıl önce şu an fiyatlar nedir bilmiyorum ancak boynerin bi mağazası var orada iyice bi neşterle dalınca oradan da güzel parçalar çıkabiliyor.
-
@hegia-sophia Hocam 100 TL de çok. Ben Batıkent'e çok uzak kalıyorum maalesef. Bakalım inşallah bulurum o vakit. Çok teşekkürler.
-
@james-buchanan ne mülakatı olduğu değişir mi ? Özel sektör iş görüşmesi ve kamu kurumu mülakatı şeklinde ayırmak yeterli olur diye düşünüyorum.
-
@alageyik08 1 yıl öncesine göre alım gücümüz o kadar düştü ki malesef . İnşallah tez vakitte maaşa kavuşursunuz, başarılar dilerim.
-
@duyguuu37 hocam yelekle olmaz bence:( hani banka vs bilmiyorum ama devlet mulakatlarinda ceket olmali. Ben de kapaliyim, etek hic sevmem giymem. Guzel kesim ve hos bi ceket bulana kadar baya kriz gecirdim ama enson buldum. Bizim kiyafetler daha zor bulunuyor
-
@1umut ceketimde acikcasi cok sevmiyorum hocam tekrar almak da istemiyorum hem pahali hemde malesef bulunmuo ama dediginiz de dogru
-
@hegia-sophia Hocam sağ olun, teşekkürler. İnşallah çok uzun sürmez işe girmek.
-
@alageyik08 hocam bahceli 7de jument,te 75 liraya ceketler vardi ama eylul aylari gibi. Ve astarsizlardi hala var mi bilmiyorum ama bi bakin istiyorsaniz. Orda baya ceket cesidi vardi