BİLİŞİM UZMAN YARDIMCISI ALIMI 2018
-
@bellatrix Hocam soruyu hatırladım 1924 de halifelik anayasa değişikliği ile kaldırıldı diyordu ben onu yaptım çünkü halifeligin kaldırılması için Anayasa degisikligi yapılmadı diye düşündüm
-
Yazar eser eşleştirmesinde şıkları hatırlayanınız var mı? Ömer Seyfettin Beyaz Lale var şu an hatırladığım. Ben Faruk Nafiz Çamlıbel yaptım doğru mudur bilmiyorum.
-
Ben gibi 10 boş bırakan var mı
-
@firito malesef hocam bende 15 boş vardı sinirlendim atarak üçe düşürdüm
-
@gelirmiuzmanı, içinde söyledi: BİLİŞİM UZMAN YARDIMCISI ALIMI 2018
@gelirmiuzmanı
19.)2006da grammy ödülünü alan sanatci kimdir ? Arif mardin
20.)2017 kültür bakanlığı muze ödülünü alan muze; baksi muzesi
21.)Eser yazar esleştirmesi
22.)boşluğa hangi sayi gelmelidir sorusu : 17
23.)1 fiilde cati sorusu (babası yıkanmış gibi bi şık vardı)
24.)Hangisi 2010 anayasa degisikligi degildir sorusu : Yaş kararları tamamen açıktır
25.)Aihm bireysel basvuru sorusu
26.)idari işlemlerde zorunlu şekil şartı olmayanı soruyor
27.)Hangi işlem likidite oranini degistirir diye bi soru vardı
28.)Gaiplik sorusu vardı ;10 yıl
29.)Anonim sirket halka acilirsa ilk olarak hangi kanun bakimindan sorumlu olur ? ; sermaye piy kanunu
30.)) Bogazlar rebus in statik mi neydi o kesin doğru
[31.)cmk kanun yararina bozma
32.) Işci sorusu mat : 108 y
33.) Yürütmenin durdurulması sorusu vardi cevabi hatırlayamadım
34.) Mat ussu sayi sorusu ( 17/8)
35.) Mat asal sayi sorusu (21)
36,) kup açılımı
37.) Muhasebe özkaynak sorusu : %5 60 12
39.) Brut kar %40 olagan kar %36 vsvs : finansal giderlerini azaltmalı
38.) Menkul kiymet satis zarari 42 bin gibi bisey yaptim
40.) Hint avrupa dil grubu ; macaristan olacakmis
41.) Btk sözleşmeleri ozellikleri (cvp 10 punto yazan şık)
42 .) Btk mevzuati sorusu:
43.) 94 kararları: kitlerin kamulastirilmasi
44.) Cournot modeli
45.) Gabin nedir
46.) İstimval
47.) Hangisi yanlistir demiş =verginin daraltici etkisi harcama çarpanının genisletici etkisinden büyüktür olan şık
48.)slutsky hangisi yanlistir demiş = ikame ve gelir etksi hem giffen hem düşük malda negatiftir şıkkı
49.) 25.03.2008 vadeli vergi ne zaman zamanaşimina uğrar
50.)program bütçe Performans bütçe sorusu?
Not:cevaplar kesin değildir..Verginin telafisi ve dönüşümü mü ne vardı.
-
@mezun
Ben de bunu işaretledim halifelik anayasa ile değil kanun değişikliği ile kaldırıdı diye biliyorum -
@grubel-lloyt çok mantıklı o sinir bizde de oldu
-
@mezun hocam mahkeme kararıyla ergin olan çocuk sorusunu ne yaptınız
-
@beko_6765 o sorunun hatalı olduğunu düşünüyorum boş bıraktım. İtiraz nasıl ediliyor bilginiz var mı?
-
@beko_6765 çok takıldım o soruda üç işlemde geçersiz olan şıkla rehin iptal edilebilir kefalet ise baştan gecersizdir olan şık arasında kaldım ikinciyi isaretledim
-
@mezun kesinlikle sıkıntılı soruydu bir de taşınmaz sorumluluğu ile ilgili soru vardı
-
@beko_6765 sadece özel hukuk kişileri sorumludur diyordu ben ona yanlış dedim
-
Sosyal bilimlerden 35+ netim var diyen babayiğit var mı?
-
@beko_6765 erken seçimle ilgili hangisi doğrudur diyordu onu ne yaptınız ben meclisin erken seçim kararı alabilmesi için Anayasa da herhangi bir koşul yoktur u isaretledim diğerleri ara seçimle ilgiliydi
-
@mezun 2017 değişikliği ile erken seçim kararını c başkanı ve meclis alabilir hükmü var ayrıca Meclisin alabilmesi için 3/5 çoğunluk da gerekir diye biliyorum
-
@beko_6765 erken seçim kararı alabilmesi için bir koşul yok diyordu yani meclis 3/5 çogunluk ile istediği zaman seçim kararı alabilir diye yorumladım diğer şıklar erken seçimle ilgiliydi çünkü ama emin değilim
-
@mezun pardon ara seçimle ilgiliydi diğer şıklar
-
@mezun hapisten firar sorusu vardı bir de şey sorucam min 35 net mi gerekiyor şimdi
-
@beko_6765 Hocam o soruda hazırlık hareketi var icra hareketlerine baslamamis o yüzden sorumlulugu yoktur diye düşündum emin olduğum sorulardan birisi
-
@beko_6765 evet minimum 35 ama geçen yılki gönderilere bakınca 40 net üstü kapatmış sanırım