BİLİŞİM UZMAN YARDIMCISI ALIMI 2018
-
Arkadaşlar slutsky sorusu için birşey soracağım. O soruyu düzgünce düşünüp cevaplayamadım. Emin değilim şu an ama slutsky de hicks gibi sadece ikame etkisini ele aldığından telafi edilmiş talep eğrisi için hem giffen hem de düşük mallar için ve hatta tüm mallar için de negatif talep eğrisi olmuyor mu?
-
@detaycı Buna ben de katılıyorum
-
@apachi Hocam dediğimiz doğru ancak sınavda alışılmış talep eğrisini sormuyor muydu
-
Telafi edilmişi sormuyordu. Alışılmışı soruyordu. Ben d yi işaretledim. Toplam etki her ikisi için de negatif diyeni
-
@apachi slutsky sadece telafi edilmiş mallar için olmaz. Slutsky denklemi ikame ve gelir etkisinin toplamını ifade eder. Gelir etkisinin yok sayıldığında sadece ikame etkisi telafi edilmiş talep eğrisini verir ve Hicks i temsil eder.
-
1-guney kutup kuzey kutup tan daha soguk olacak
2-dogalgaz ithal cezayirdan yapmiyoruz
3-maddesine gore; noktali virgul olacakti ikinokta konmus
4-soket ip ve port numarasi tasir
5-router iletim katmaninda calismaz
6-memurun bakışları serti dokunma duyusu yerine mecaz anlamda kullanilmisti
7-van akdamar kilisesi insa edilen 2007
8-erisebilirlik guvenirlik gizlilik butunluk var ama guncelenebilirlik yok
9-Transaction", prensip olarak ya bütün işlemleri gerçekleştirir ya da hiçbirini gerçekleştirmez. İşlemlerden biri dahi başarısız olursa, bu prensip nedeniyle hiçbir işlem olmamış kabul edilir; ancak tüm işlemler başarılı olduğunda" transaction", içinde gerçekleşen tüm veri değişikliklerini onaylamış demektir. Cevabi hatirlayamadim transaction ozelligi olmayan
10-a'b'+BC tam hatirlayamadim
11-ABC+B'C kapilarin cevabi onuda tam hatirlayamadim
12-olasilik 4/5
14-0,26 kaza olasiligi kaza meyilli meyilsiz sigorta
15- en kucuk kareler yontemi 1,6 x=3, y=4, x=4,y=5 şeklinde degerler ve y=kx -->k sabit sayı enküçükkareler yöntemi
16-yuzler basamagi onlar ve birler basamagi toplamina esit kac sayi 16
17-matris oyununda herhangi bir denge yok
18-erkek ogrenci sayisi 20
19-yol 720
20-elemanlarindan 1 bulunur 2 bulunmaz cevabi:10
21-postfix::ab+cd-*
22-matris tersi kendisi ile tersi carpimi birim matrix yapandi sinx.cosx-cosx. sinx+0.0=0 saglayan Tek matrix vardi cevabi o
23-turevi alinir integral alinir şeklinde soru vardi
24-N(t) zamana bagli integral formulu vardi
25-en az malzeme kulanılan küp sorusu 4x4x4
26-Ls sistem komutu degistirip .... virus veya arkakapi backdoor olacakti
27- (x-1)+(y-1) şeklinde soru x çiftse y tek y tek ise x çift olacaktı
28- x+y=36 x ve y karelerin toplamı en fazla 1226
29-kağıt katman lı soru 5
30-ondalık sayı 1110,0111 di.
31-D-F-A-G-C-E-B-H
32-Haziran nöbet
33-işlem sorusu 3
34-analitik grafik sorusu I,II,III,IV bunlardan yanlız IV veya II ve III de olabilir tam hatırlamıyorum
35-V=1/3pih^2(3r-h) kürede bulunan suyun hacmi bu formüldür sorulan sorular bu formüle göre çözülür.
36-Push -> Stack içerisine bir bilgi koymaya (Stack’in en tepesine koyar)
Pop -> Stack içerisinden bir bilgi almaya (Stack’in en tepesinden alır)
Top -> Stack’in en tepesindeki bilgiyi alır ancak stackten çıkartmaz sadece okur
stack nasıl silinir denilmişti top -1 ise stack boştur ama silinmesi stack boyutu 0 yapılırsa silinir
37-cache ,memory,register,aritmetic logic unit merkezi işlem biriminde memory olacaktı sanırım.
38-Çoklu Satır Fonksiyonları (Aggregate Functions) : Bir sütundaki tüm satırlara uygulanırlar, bir hesap yapıp geriye tek bir değer döndürürler.AVG,COUNT,FIRST,LAST,MAX,MIN,SUM
Tek Satır Fonksiyonları (Scalar Functions) : Tablonun bir satırını temel alarak işlem yapan fonksiyonlardır. Ama her satır için ayrı ayrı işlem yapmaktadır.UCASE,LCASE,MID,LEN,ROUND,NOW,DAY,MONTH,YEAR
cevap çalışanların maaş ortalamasını veye toplamı olandı.
39-cevabı 144 olan soru vardı tam hatırlayamadım
40-sinüzüal dalga b/3Mühendislik soruları
-
@detaycı Ben zaten soruyu tam hatırlamıyorum ama sanki şıklardan birinde telafi edilmiş talep eğrisi hem giffen hem de düşük mallar için negatiftir gibi bir şey vardı ben direk doğru kabul etmiştim onu ama sanırım yanlış okumuşum
-
Arkadaşlar soru ve cevaplar yayınlanacak mı geçmiş yıllarda böyle bir uygulama oldu mu?
-
@hustundag Gelir etkisini bilindik talep eğrisini ifade eden Marshall ın talep eğrisi değil mi? Hicks ve Slutsky ise Gelir etkisinden ikame etkisini reel gelir seviyesindeki artışı geri alarak ayırmışlar. Birisi başlangıç fayda kısıtı altında bütçe minimizasyonu yaparken diğeri bütçe kısıtı altında fayda maximizasyonu yapmış.
-
@2577 bunlar kendi cevaplarınız sanırım
-
@thebutcher evet
-
Bu sınavda sosyalden +40 net yapan cindir.
-
Sonuçlar yıl bitmeden açıklanır mı arkadaşlar ?
-
@arven16 bence peygamberliğini ilan etmeli
-
@arven16 belki 1 2 kişi. 70 barajı varsa mülakata 20 kişinin kalabileceğini sanmıyorum.
-
Herkesin iki uc soruyla kaciyodur 70 sanirim genel kultur genel yetenek ve haberlesme kanunundan kimse bu kadar zor soru beklemiyordu
-
@morand bence de 40 kişi barajı geçememiştir ama kurum barajı puanını indirir mi bilemiyorum.
-
@vasco17 benim için de hayal kırıklığı oldu aslında temel şeyler sorulmuştu ama bu tarz beklemiyordum, aynı şekilde bddk sınavına girip girmemekte kararsızım. Bddk çok daha komplex yapıyor
-
Bence de temel konulardan sormuşlardı. Ama sanırım biraz da forumdaki yorumlardan çok kolay bir sınav bekliyorduk. O yüzden de afalladık
-
@herald benim bilmediğim ve adını ilk kez duyduğum en az on beş soru vardı açıkçası, o yüzden kolay mı zor mu değerlendiremiyorum. belki yol yorgunluğundan öyle geldi. elektronik soruları, mühendislik matematiği temeldi, evet. bddk sınavında elektronik için ayıracaklar mı bilmiyorum. şehir dışından geleceğim için hala düşünüyorum. ne yazık ki iş alımları çok az ve şansımızı denemekten başka yol yok gibi.