2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
-
@güneşşş valla benim hiç yapmadığım bir şey o yüzden bilmiyorum
-
2018 sayistay sınavı pdf olarak elimde var.Size de gondereyim dedim ama denedim yollayamadim. Bilen varsa yazsın buraya arkadaslar.
-
@güneşşş teşekkür ederim
-
@güneşşş yandex disk gibi bir yere yükleyip linkini paylaşabilirsiniz ayrıca 2018 sınav soruları ösym sitesinde de var diye biliyorum
-
@underw %10 lüks kısmı vardı dün baktım .Soruları atabilirseniz iyi olur
-
Soru sayısı hangi yıl 90 a indirildi acaba ve gky dağılımı tam olarak nasıl acaba?
-
Konu dağılımını nerden bulabilirim acaba
-
@darkblow Kök çarşısında angora fotokopi var hem de uygun oradan bulabilirsiniz hocam
-
@gencburokrat, içinde söyledi: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
Cimere yazdım ben arkadaşlar;
Sayıştay Başkanlığı 45 Denetçi Yardımcısı alımı için ilana çıktı. Sınavı ÖSYM yapacak. Sorun şu ki sınav ücreti tam 246 lira. Sınavın sadece Ankara'da yapılacak olması nedeniyle uzaktan gelecek olanların yol, konaklama, yeme-içme masrafları da cabası. Düşünüyorum bir sınavda 246 liralık ne maliyet olabilir ? İşsiz bekleyen birçok genç bu sınavlara umut bağlamışken bir de aşırı yüksek sınav ücretlerinin gerekçesi nedir ? Devlet kurumunun yaptığı bir alım ve yine devlet kurumunun yaptığı bir sınavda sosyal devlet ilkesi neden gözardı edilir ? Sadece bu sınava özel bir durum değil ÖSYM'nin yaptığı bütün sınavlarda bunu yaşıyoruz. ÖSYM'nin öğrencilere ve ailelerine yaptığı bu zulüm ne zaman son bulacak ?
Sınav ücreti ile ilgili Cimere yaptığım başvuruya gelen cevap bu şekilde. Klasik Cimer cevabı..
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 08.01.2019 tarihinde yapmış olduğunuz 1900067144 sayılı başvurunuz 14.01.2019 tarihinde STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI tarafından cevaplanmıştır:
Başkanlığımız, 03.03.2011 tarih ve 27863 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan, 6114 sayılı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanun ve 15.07.2018 tarihli 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar İle Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ nin 347. Maddesi ile verilen görevleri yerine getirmektedir. Başkanlığımız, bu görevleri yerine getirirken ihtiyaç duyduğu finansmanı, adaylardan aldığı sınav başvuru ücreti ve hizmet bedelleri ile karşılamaktadır.
Adaylardan toplanan sınav başvuru ve hizmet bedelleri; personel giderleri, sosyal güvenlik giderleri, mal ve hizmet alımı giderleri, yatırım giderleri, sınav organizasyonu, soru hazırlama ve görevli ücretleri giderlerini karşılamak üzere kullanılmakta olup, ÖSYM Başkanlığı’nın başka bir finansman kaynağı bulunmamaktadır.
Sınav başvuru ücreti ve hizmet bedelleri; bir önceki yılın yukarıda sayılan gider kalemleri cari yıl için değerlendirilerek, yaklaşık sınavın maliyeti kadar olmak koşuluyla ÖSYM Yönetim Kurulu kararı ile belirlenmektedir. Belirlenen sınav başvuru ücreti ve hizmet bedelleri ilgili sınav kılavuzları ile adaylara duyurulmaktadır.
Bilgilerinize sunulur. -
-
@aroma Dostum 2016 sınavı ile soru sayısı 90'a indi. Ondan evvel muhasebe yoktu 20'şer alan sorusuydu. Son sınav ile muhasebe de eklendi.
-
Sınava şimdi çalışmaya başlarsak eleme sınavını geçmek çok mu imkansız acaba kpss alt yapım var 82 civari puanlar aldım ve son sayıştay eleme sınavından 67,5 civarı aldım lakin vergi bilgim çok yetersizdi girdiğimde kpssden sonra çalışmaya devam etmedim. O yüzden şimdi başlasam hayal mi olur ?
-
@paretowilfredo sağol patron bir de bi şey sormak istiyorun.Bu iktisat teorisi ve iktisat politikası noluyo hangi konuları kapsıyor.Hukukta da ceza icra ve iyük göremedim sormazlar demi
-
@zual KPSS bilgisini biraz daha derinlestirmek lazım. Sayıştay sınavı biraz daha zordur olmaz diyemeyiz zaten.Calışmaya değer. Hızlı olduktan sonra halledersin bence. En kötü gelecek sınavlara hazırlanmış olursun.
-
arkadaşlar sayıştay final ve alican dovletov'un kitabını kullanan var mı yorum yapabilecek olan var mı hangisi daha verimli olur ?
-
@f-hayek hocam il dışına yolluyor mu birde güvenilir midir malum tanımıyorum baskısı vs düzgün müdür?
-
@darkblow Bildiğim kadarıyla yolluyor hocam. Daha önce gittiğimde çok kez fotokopi kargosu hazırlandığını gördüm. Ama yine de bir sorun. İnternette numarası mevcuttu
-
@f-hayek iletişim kurdun hocam saolun listede attı güncel basımlarla ilgili isteyen arkadaşlara num atabilirim sayfası 4.5 kr basıyormuş
-
@aroma
İptal olan e-sınavın soruları: https://yadi.sk/i/h7eFg_sW-rOwpwİkinci sınavın soruları da aiste yayınlanmış pdf şeklinde yayın yapılmadı
-
muhasebe seçen mi çok ticaret mi