14 / 20-21 Temmuz 2019 KPSS Kamu Personeli Seçme Sınavı Alan Bilgisi
-
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2019-kpss-takvimi
Merhaba dostlar. 2019 KPSS iklimine o veya bu şekilde girmek zorundayız artık.
Malesef bu kapsamda Kurum sınavı ve mülakat sonucu bekleyen dostlarımızı da katıyorum. Çünkü GUY ve DGUY mülakatı bekleyenlerin yarısı sürece geri dönecek ve her halukarda KPSS sürecine bir kısmı yeniden girmek zorunda kalacak. Diğer yandan Kurum sınavı bekleyen arkadaşlar, bugün başlayacak bir süreç KPSS yapılana kadar belki de ancak sonlanacak ve mülakat gerçeğinin olduğu bir ortamda kendinizi riske etmenizi istemiyorum kesinlikle.Daha evvelki senelerde KPSS A Grubu için ben 85'ten aşağı puanlar iş görmüyor, bundan sonra iyi bir iş sahibi olmak için bu puan baremini aşmak lazım dediğimde çok eleştirilmiştim. Elitist bir tavırla hareket ettiğim düşünülmüş hatta abarttığım söylenmişti. 2018 KPSS sonrası süreçle artık tüm dostlarımın 90 ve üzeri puanları hedefleyerek bir tempo içerisine girmesini istiyorum. Neden derseniz, durduğumuz yerde serzenişte bulunmak, durumdan sadece şikayetçi olmak sadece bizleri hedefimizden biraz daha uzaklaştırmaktan başka bir netice doğurmamaktadır. Bu nedenle hedef 90 diyerek yeniden bir maratona hep birlikte başlayalım istiyorum. Bu nedenle KPSS A Grubu sınavlarında bugüne dek biriktirdiğim kendi deneyimlerim, başka başarılı dostlarımdan gördüklerim ve hepsinden yola çıkarak ortaya çıkan yöntemlerimi bir araya derleyerek bir yazı dizisi hazırladım dostlar. Yazıya değinmeden önce bir kaç söz daha söylemek istiyorum.
Şubat ayı başı itibariyle önümüzde 5 tam ay var Temmuz ayı haricinde. Bu çalışmaya başlayan dostlar için de deneyimli dostlar için de yeterli bir süre. KPSS sürecinin ardından da girmemiz gereken bir YDS süreci olacak. Altyapısı olanlar için Sonbahar YDS diğer dostlar için de en geç sonrasındaki YDS bir fırsat. Alacağınız yüksek KPSS puanları iki sene geçerli bildiğiniz gibi. 90 KPSS Puanı + 70 YDS puanı 2 sene boyunca en az 10 mülakat anlamına geliyor.
Kendinizi alım sayısı düşük, ilanlar peş peşe geldi, ilan gelmiyor sarmalına lütfen hapsetmeyin. Bakın Maliye Bakanlığı'nın muslukları kısmasıyla ne hale geldik hepimiz. Artık en etkin mücadelenin daha çok çalışmak olduğunu görmek zorundayız. Kendimize acımak ve başkalarının acımasına mahal vermekten vazgeçmek zorundayız. Ayağa kalkmamızın tek yolu, hayata geç kalmamamızın tek yolu bir an evvel bu konudaki adımları üst düzeye çıkarmamız dostlar. Vazgeçmek, yerinde saymak değil daha fazlasını yapabileceğimizi kendimize hatırlatmak asıl yapmamız gereken.Kesinlikle mücadeleden vazgeçelim demiyorum. İlansızlığa, kadrosuzluğa, uzayan süreçlere, plansız işletilen süreçlere hep beraber daha da gür ses çıkaralım. Ama önce kendi ayaklarımız üstünde duralım dostlar olmaz mı?
Mücadeleye kendi ayaklarımız üstünde durmaktan başlayalım. Bıkmadık mı artık;
Neden atanamadın?
Bu kadar zaman alım olmadan olur mu?
Bu kadar az mı kadro veriliyor?
İyi puanın aslında ama neden olmuyor?
Niye hala bu noktadasın?
Ahlar vahlar acımalar, samimiyetsiz teselliler
Neden okudun ki?vb. vb. soru ve davranışlarından?
Neden buna ve birilerinin iki dudağı arasına kendimiz mahkum ediyoruz? Referansla da, alımsızlıkla da en iyi mücadele yolu önce bizim adım atmamızdır dostlar. Biz o kadrolara gelmedikçe, biz bir şeyleri değiştirecek noktaya kendimizi taşımadıkça bu iş artık daha kötüye gidecek. Yaşınız dolunca mı pişman olacaksınız? Geç kalınca mı anlayacaksınız, hayallerinizi yaşasın diye bir başkasına terk ettiğinizi.
Biraz uzun oldu dostlar, yazılar da biraz uzunca ama faydalı olacağına inanıyorum ve sırasıyla buraya bırakıyorum.
İlk yazımız; KPSS A Grubu Sınavı Nedir? Kimler Girebilir? başlığına sahip. Bu yazıda daha temel bilgiler söz konusu ama hepinizi ilgilendirecek sorular ve yanıtlar var içinde göz atarsanız faydalı olacağına inanıyorum.
https://www.tercihiniyap.net/kpss/kpss-a-grubu-sinavi-nedir-kimler-girebilir-h6594.html
İkinci yazımız KPSS A Grubu Sınavı öncesi ilk adımımız KPSS Lisans Sınavı'na dair. Bu yazıda Genel Kültür - Genel Yetenek testlerine hazırlığa dair önerilerimiz yer alıyor.
https://www.tercihiniyap.net/kpss/kpss-lisans-nedir-konulari-nelerdir-nasil-calisilir-h6606.html
Üçüncü olarak da bizim asli alanımız; KPSS A Grubu Sınavına Nasıl Hazırlanılır?
Burada her alana tek tek değinmeye çalıştım dostlar. Mümkün mertebe bildiğim, uyguladığım faydasını gördüğüm her detaya değinmeye çalıştım. Umarım faydasını görürsünüz.
Son olarak da YDS tabi ki. Bu konuda da açtığımız bir başlığımız var. Özellikle iyi puan almış dostlarımızın önerilerini derlediğimiz başlığımızı da buraya koyalım;
https://forum.tercihiniyap.net/topic/4832/2019-yds-e-yds-hazırlık-platformu/
Evet dostlar uzun bir yazı oldu. Ama artık ölü toprağını üstümüzden atma vakti. KPSS'den 80'li puanlarda mahkum olup şansımızı 2 3 sınava hapsetmekten kurtulma vakti. Yukarıda da dediğim gibi, sorunlarla ilgili mücadelemize ve yapmamız gerekenlere devam ederken diğer yandan da kendi ayaklarımızın üzerinde duracak adımlarımızı atma zamanı.
Allah hepinizin yâr ve yardımcısı olsun dostlar.
-
Tarihler belli oldumu.... Hadi hayırlısı artık herkes için...
-
Az once baktim dahabaciklanmamisti. Hadi herkese hayirli olsun. @paretowilfredo fisek gibi hizlisin kardesim
-
Allah kolaylik ve sabır versin dostlar...ben bir sene daha calisamazdim sanirim.
-
Merhaba dostlar. Malumunuz artık 2019 KPSS iklimindeyiz.
2019 KPSS ile alakalı olarak en çok merak edilen hususlardan birisi puan türleri. Puan türlerini derli toplu bulabileceğiniz ve bu puan türlerini ağırlıklarına göre analiz ettiğimiz yazımızı da şöyle bırakalım
https://www.tercihiniyap.net/kpss/kpss-puan-turleri-nedir
Umarım faydalı olur. Herkese iyi çalışmalar dilerim.
-
Doğru bir başlık sanki. Bu seneden umudumuz yok bari önümüzdeki seneye bakalım başlığı gibi olmuş
-
Guy bekliyorum ama hiç umut yok tekrar kpssA maratonu gözüküyor. Allah kolaylık versin tüm çalışan bizlere:((
-
Tek diyeceğim 90-92 civarı puanlar da yetmiyor sınavlar için min. 95 almaya çalışın
-
@rootofallevil *üst kurullar ve merkez uzmanlık sınavları için
-
2019 kpss soru sayilari nasil olacak acaba net bilgi bulamadim
-
@yerli soru dağılımı 2018 ile aynı değişiklik olmadı ki hocam
-
@kaymakamiye tmm sagol kardesim tekrar 30 oldu diye bir haber okumustum kafam karisti 40 a devam yani
-
-
2019, 2018 den dahada kötü olacak gibime geliyor nedense.
-
@rootofallevil 85 in bir önemi kalmadı mı hocam artık
-
@machiavel il göç bile 88 ile kapattı nerdeyse kpssde tek umut kaynağı guy ve sgk idi o çeşme de eskisi gibi akmıyor artık
-
2018 böyle ise 2019 nasıl olur acaba? İlanlar tamamen kurudu kaldı. Guy'da Dguy'da geciktirerek yeni alımı da ötelemiş oluyorlar. Ne iş yapacak bunca insan kimsenin umru değil.
-
Güncel hukuk ve maliye soru bankası öneri lütfen aciiil ? Vegi ve tvs içinde bekliyorum🤲
-
Bankada calisiyorum ona ragmen zolucam bu seneyi bu sene herkesin gonlune gore olsun
-
90 puan ve üzeri yapan arkadaşlardan deneme önerileri bekliyorum.