2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
Arkadaşlar ,Ülke deniz sınırları içindedir demiyor muydu ? Kıta sahanlıgı olmayacak mıydı ?
-
@akademili Evet öyle diyordu bence de kıta sahanlığı.Bu zamana kadar haberlerde öyle duyduk
-
@akademili Ben de kıta sahanlığı yaptım. Hatta çıkmış sorularda kıta sahanlığı olan bir soru vardı, belki yine aynısını sormuşlardır diye düşünerek kararımı perçinledim.
-
@bulbasaur aslinda deniz hukuku içinde muhasir ekonomik bölge ,deniz yatağı felan da deniz sınırları içinde geçiyor..Bence itiraz edilebilir bir soru.Tabii konuya tam hakim biri aydınlatırsa daha net oturur.
-
@akademili hocam kıta sahanlığı karanın su altında devam eden kısmı oluyor ise deniz sınırını belirliyor diye biliyorum.tanımıda böyle karasularının :
bir devletin deniz kıyıları boyunca, genişliği uluslararası anlaşmalarla saptanmış, kendi egemenliği altında bulundurduğu deniz bölümü. -
@mahlaki Anladım hocam.O zaman karasuları doğru oluyor gibi.Tesekkürler
-
@akademili Soru tam olarak neydi?
-
@alageyik08 ülkenin deniz sınırlarının sınırını ne belirlerdi galiba
-
@alageyik08 Hangisi bir ülkenin deniz sınırları içinde ifade edilir
A -karasuları B-Goller C-Deniz yatağı
D-Münhasır ekonomik bölge .. -
@akademili E-Kıta sahanlığı
-
@akademili O soru tartışmaya mahal vermeyecek derecede netti. Kıta sahanlığı deniz tabanının uzunlugu göz önüne alınarak belirlenen 200 mil uzunluğundaki ulke egemenliğinin tam olmadığı bölgedir karasuları ise bildiğimiz ülke siniri gibi bi şey yani eğer haritalarda denizler de ülkelere dahil olsaydi yanlış bilmiyorsam denize 12 mil kadar uzaklıkta olan bölgeler de dahil edilirdi gibi bi şey:)
-
@gresham-t yani karasuları doğru mudur ?
-
@akademili Cevap bence karasuları. Diğer arkadaşın dediği gibi karasulari deniz tabanından 12 mili ifade eder. Bazı yerlerde 6 mildir mesela Ege Denizi'nde. Karasuları anlaşmalarla belirlenmiş o ülkenin kendi egemenliği altındaki suları ifade eder. Kıta sahanlığı medya ve politik dilde çok popüler olduğu için böyle bir yanılsama yaşandı diye düşünüyorum. Hayırlısı olsun.
-
@akademili evet tartışmasız
-
Benim kafamı kurcalayan soru fransız ihtilalinin nedenleriyle alakali soruydu onu nasıl dusundunuz?
-
@gresham-t burjuvazinin zayıflaması diyen şıkkı işaretledim hocam ben
-
@gresham-t O soru nasıldı?
-
@gençişsiz @Alageyik08 Ben de burjuvazinin ekonomik olarak zayiflamasi olan şıkkı yaptim. Soru şöyleydi. Hangisi fransız ihtilalinin nedenlerinden değildir?
A) eşitlik ve adaletin sarsılması vs
B) Aydınlanma hareketleri
C) Mutlak nonarsilerin yıkılması
D) Kiliseye olan itibarin azalmasi
E ) Burjuvazinin ekonomik yonden zayiflamasi -
@gresham-t Fransız devrimini burjuvazinin aristokrasiye karşı zaferi olarak yorumlayan çok kişi var ben o yüzden E dedim
-
@gresham-t, içinde söyledi: 2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
@gençişsiz @Alageyik08 Ben de burjuvazinin ekonomik olarak zayiflamasi olan şıkkı yaptim. Soru şöyleydi. Hangisi fransız ihtilalinin nedenlerinden değildir?
A) eşitlik ve adaletin sarsılması vs
B) Aydınlanma hareketleri
C) Mutlak nonarsilerin yıkılması
D) Kiliseye olan itibarin azalmasi
E ) Burjuvazinin ekonomik yonden zayiflamasiBen de E'yi isaretlerdim. Sonuç olarak Fransız ihtilâlin en büyük nedeni güçlenen burjuvazinin hiyerarşik olarak daha yüksek bir konuma gelmek istemesiydi. C şıkkı aklımı kurcaladı ama İngiltere Fransa'dan çok daha önce parlamenter monarşiye geçmişti, kast ettiği o sanırım. Aydınlanma hareketleri de işte peş peşe Voltaire, Montaigne, Descartes, Smith, Locke gibi adamların düşünceleri aydınları etkilediğini düşünüyorum. Yani üç şık arasından muhakeme yaparak ben de E'yi isaretlerdim özet olarak