2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
@sev-ren benim bildiğim o yerde bulunan yararlanan yararlanamayan herkesten alınır o soru hatalı kardeşim .sırf belediye sınırları içinde olman yeterli yararlansanda yararlanmasanda alınır bunu hoca özellikle söylemişti yüzde yüz hatalı soru .şerefiye hizmetten yararlanıp malının değeri artanlardan alınır.
-
@atam2811 bu soru tartışmasına girmiyim dedim ama dediğin gibi yararlansın ya da yararlanmasın herkesten alınıyor diye biliyorum bende.
-
@atam2811 benim demek istediğimde aslında oydu özel yarar malın değerini artması, tartıştığımız şıkda böyle bir şey demediğinden katılma payı için doğru soru yanlışı soruyordu zaten
-
@atam2811 yarar sağlayan diye yazmamam gerekirdi yoksa dediğiniz doğru
-
@atam2811 değeri artan gayrimenkul sahiplerinden alınır yazıyordu şıkta şerefiyenin tanımıydı bence hata yok o soruda
-
@grubel-lloyt nasıl ya değeri artan yazmıyordu ben mi karıştırıyorum:S
-
@grubel-lloyt iyi de kardeşim bak sende diyorsun serefiyenin tanımıydı diye. Diyor ki orada hangisi harcamalara katılma payı ile ilgili yanlıştır ?
-
@sev-ren şık şuna benzer bir şey di işte yapilan su altyapı vesaire harcamaları için yararlananlardan aldığı ucrettir .
-
@atam2811 evet bak sende diyorsun kardeşim şerefiye diye yani tanımını yanlış vermiş olmuyor mu o şık yanlış olmuyor mu yoksa ben bişeyi mi kaçırıyorum
-
Bir soru vardı ceza hukuku ile ilgili.Haksiz tahrikte ceza ortadan kalkar diyodu tamam yanlıştı bu ama bir de B grubu E şıkkında amirin emri suç olsa bile yerine getiren ceza almaz diyordu o da yanlış değil miydi ?
-
@schon bu cevapların ikisi de yanlış aynı sorudalarsa çift cevaplı
-
Göc ün sinavlari insana bildigini unutturur öyledir sorulari... gecen seneden biliyorum.
-
@schon Kanunlardan dolayı sorgulanmasi yasak olan veya yerine getirilmesi zorunlu olan diyordu cümlenin başında.
-
@aroma Soru cevap yayınlanmadan neye itiraz edebiliriz ki.Hatalı soru varsa ki mutlaka vardır doğru olarak kabul edilecek
-
@bulbasaur başı öyle diyordu ancak devaminda suç olsa da yapıldığında ceza alınmaz diyordu özellikle dikkat ettim .Yanlış o soru ama itiraz olur da iptal olur mu şüpheliyim
-
@mehmetkvl hocam bende o civarda kapatacağını düşünüyorum
-
@schon Yapan kişi ceza almaz diye hatırlıyorum şıkkı. Bence o soruda bir hata yok. Emri veren ceza alır ama emrin sorgulanması yasaksa ve derhal yerine getirilmesi gerekiyorsa yapan kişi ceza almaz diye biliyorum.
-
Üniversiteyi arayıp bir bilgi alan var mı acaba ?
-
@schon Ben de öyle düşünüp e şıkkı yaptım (b kitapçıgı) suç teşkil ediyorsa yerine getirmemesi gerekir
-
@bulbasaur evet amir emri yazılı verirse yaparsanız ceza aalmazsiniz ama konusu suç teşkil eden emir hiçbir suretle yerine getirilemez diyor kanun.bence soru kesinlikle yanlış özellikle dikkat ettim suç olsa da ceza verilmez diyodu şık