Kpss A işletme /yaş 35 :(
-
Merhaba ,işletme bölümü mezunu olarak yardimlariniza ihtiyacım var.35 yaşına ay olarak girdim yıl olarak girmedim.İsimden ayrıldım ozel sektör çok yordu.Kpss 'ye hazırlanmaya karar verdim.Temelim var.Ancak takıldığım bir konu var ,yaşım tam sınırda alımlar yapılırken sizce sorun olur mu? 35 yaşında atanan örnekler var mı cevrenizde.Çokk aldım karar vermek için hayat şartları malesef..Ama çok odaklı calisiyorum.Alan dersleri için dershaneye gitmek gerekiyor mu? Benim hocam videoları çok yararlı buluyorum.Alan dersler icin de yapabilir miyim alan derslerine hiç çalışmamış biri olarak.Murat dershanesi için görüştüm bu sabah sizce Kartal Murat dershanesi iyi mi? Eğer sorularına cevap verirseniz bana çok yardımcı olursunuz.Bu sene benim son şansım ya daha da strese gireceğim daha odaklı caliscagim.Ya da bırakacağım.Bosa kürek çekmiş olur muyum.
-
Hocam hevesinizi kırmak istemem. Ama gerçek şu ki kpssye daha mayıs haziran gibi gireceksiniz. Eğer 2019’da 35 yaşında olacaksanız bir kaç ay şansınız var demek oluyor. Yani mayısta sınava girdiniz. Haziran sonunda açıklanırsa temmuz ve sonrasından 36 yaşınıza girinceye kadar ki aralıkta gelem ilanlara başvurup sınava girebilirsiniz sadece. İlanım gelip gelmemesi veya ne kadar ilan gelecek bu çok önemli. Bu yüzden biraz şanslı olmanız gerekir. Azcık takip ediyorsanız ilanların son 3 yılda ne kadar azaldığını göreceksiniz. Ama şansınız tabiiki var. Kaybetcek bir şeyiniz yoksa denenir. Çok iyi puan alıp bir de yds de 70 alırsanız şansınız artar. Diyebileceklerim bunlar.
-
@frustration hocam ne mayısı bu sene kpss temmuzda açıklanması ağustos sonu olur yine.ilan derken eylül ekim olur.
boşuna hazırlanmayın hocam mülakatlarda cabası. -
Bu sene 1.1.1983 sonrası doğumluların son şansı idi...
2019 => 1.1.1984
2020 =>. 1.1.1985 sonrası doğanların son şansı... Ayın önemi yok....
Ve bence hiç bişey boşa değildir... İşindende ayrılmışsın... Bu dönem çok kısır... Ama 83 lüler bu sene temmuz sonrası kaymakamlık gördü, idari yargıya girecekler son kurşun 29 aralıkta... Kpss hemen öncesi guy vs geldi... Şuan alımı devam eden kurumlarda oldu.... Kaç doğumlusun bilmiyorum ama buna göre bi yol haritası cizebilirsin kendine... 84 lüsen... 31.12.2019a kadar şansın var... Umarın en hayırlısı olur senin için... -
@aliye hocam anladigim kadariyla 84 dogumlusunuz. Ben 83 dogumluyum 2017 kpss puanimla sgk denetmenligine atandim. Malum gecen sene eylulde mulakata girmistim daha ancak oldu. Surecler cok uzun malesef. Bu sene idari yargi hakimligi bddk ve ertelenen vergi mufettisligi sinavim var onumde. Gecen sene kaymakalik mulakatindan elendim, girdigim diger sinavlarda mulakata kalamadim cunku cok ciddi rakipler var bu alanda. Sahsen kpss a grubu icin calisabilirsiniz ama ustatlarin dedigi gibi temmuzdaki kpssnin aciklanmasi ve sonuclarin ilani derken bir kac ay kaliyor. Cok yuksek puaniniz olmali ki ilk acilan ilanlara basvurabilesiniz. Mesala ben bu sene onumde az ay olacagini bile bile kpss 2018 de girdim 95-96 puanimin da oldugu 2. lik 4. luk gibi derecelerim var ama kullababilecegim bir ilan gelmedi acikcasi yds 50 oldugu icin bazi ilanlarda ve 2019 a sarktigi icin. Sayistay kaymakamlik ve idari yargi ilk ikisi buyuk ihtimal 2019 yilinda acilir ve bu sinavlar bir degisiklik olmazsa kpss puani suan icin istemiyor ama istenebilir hale de gelebilir. Allah kolaylik versin iyi dusunmek lazim.
-
@merasim34 Haberim yok benim tarihten. Özür dilerim yanlış tarih için. Temmuzdaysa arkadaşların dediği gibi çok zor...
-
kardeşim merhaba ben 12 ocak 1983 doğumluyum. 2017 kpss alana girdim. ordan bir puan yaptım. 2017 de ialn gelmedi hiç bu yılki guy ve dguy ilanlarına baş vurdum ikisinide kazandım. birazda şansım yaver gitti.yıl sonu itibari ile artık a grubu kadrolara başvuramıyorum. senin olayda biraz bana benziyor şansına ilan gelirse olur yoksa olmaz. sana tavsiyem temelinde yoksa b kadroları dene. eğer temelin varsa a kadroyu dene.
-
Tekrar merhaba, yorumlarınız için teşekkür ederim.10.ay 1984 doğumluyum.Sinav Temmuzda belki ilk atama olmaz ama 2.atamalarda 2019 yılında Aralık ayına kadar şansım olmayacak mı? Örneğin 75 ile 80 arası puan alsam? Şansım artmaz mi?
-
@aliye hocam siz 31.12.2019 tarihine kadar sinavlara girebilirsiniz. Ama su var basvurusu 2019 da olup sinav 2020 ocak ayina sarktiginda giremiyorsunuz. 75-80 puan dediginiz alan puani ise hocam biraz bu sinava, alim yapilacak kadronun sayisi ve kac katinin sinava girecegine bagli. Bu sene 70 puani olan izmir guy icin sinava girdi lakin bazi iller 80 ustu kapatti. Ama normalde 85 puanlar bile yetmeyebiliyor bircok sinavda. Biraz sans kader diyelim. Ama sayistay kaymakamlik da deneyebilirsiniz. Sayistay sinavinin konulari buyuk olcude kpss alanla paralel. Kaymakamlikta ekstra kanunla desteklerseniz olmayacak degil. Ilk girisinde bu sinavlari kazanan da cok. Ama emeklerinizin karsiliginda elde koca bir sıfır da olabilir; veya kaymakam sayistay denetcisi veya denetmen uzman da olabilirsiniz. Bu bir olcude size biraz da dissal etkenlere bagli sinav acilmasi vs.
-
@sbf1983, içinde söyledi: Kpss A işletme /yaş 35
@aliye hocam siz 31.12.2019 tarihine kadar sinavlara girebilirsiniz. Ama su var basvurusu 2019 da olup sinav 2020 ocak ayina sarktiginda giremiyorsunuz. 75-80 puan dediginiz alan puani ise hocam biraz bu sinava, alim yapilacak kadronun sayisi ve kac katinin sinava girecegine bagli. Bu sene 70 puani olan izmir guy icin sinava girdi lakin bazi iller 80 ustu kapatti. Ama normalde 85 puanlar bile yetmeyebiliyor bircok sinavda. Biraz sans kader diyelim. Ama sayistay kaymakamlik da deneyebilirsiniz. Sayistay sinavinin konulari buyuk olcude kpss alanla paralel. Kaymakamlikta ekstra kanunla desteklerseniz olmayacak degil. Ilk girisinde bu sinavlari kazanan da cok. Ama emeklerinizin karsiliginda elde koca bir sıfır da olabilir; veya kaymakam sayistay denetcisi veya denetmen uzman da olabilirsiniz. Bu bir olcude size biraz da dissal etkenlere bagli sinav acilmasi vs.
Bir de hangi alan puanindan kurumun alim yapacagi da onemli. Bazi kurumlar tek puan turu bazilari cok puan turu istiyor. Cok ilginc bir sekilde 3600 ek gostergeli bir meslek icin 80 puanla girebiliyorken tasra gorevi icin 88 bile yetmeyebiliyor. Cok fazla degiskenli bir denklem hocam bu kisaca.
-
@sbf1983 B kadrolar nasıl oluyor hangi tür puanla?
-
@ozkan1983 b kadro için hangi puan türü gerekli? Ayrıca tebrik ederim kazanmissiniz.Ben inanıyorum ve odakliyim kazanacagima inanıyorum.Sadece hangi aldılar oluyor ,hangi kadrodan ve kpss puan aldıktan sonra mi oluyor kadroların hepsi.Onu pek cozemedim.
-
@ignore Çok teşekkür ederim aciklamali cvabin için.Odakli çalıştıktan sonra yapamayacagimiz şey yok 90 puan da alınır 100 puan da..Tek sanssizligim son senem olması.Ama beni nasıl çalışmam ,neler yapmama,neleri takip etmem konusunda yonlendirmenize ihtiyacım var.Cok araştırıyorum ama bana karışık geldi.A kadrosu,B kadrosu kurum dışı alım falan..
-
@aliye Dostum KPSS ile alakalı olarak genel bilgileri anlamak adına şu yazılarımı okuyabilirsiniz;
2019 KPSS Konuları nelerdir?
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2019-kpss-konulari-nelerdir
KPSS tek yıl - çift yıl nedir?
https://www.tercihiniyap.net/kpss/kpss-tek-yil-cift-yil-ne-demektir
2019 KPSS Takvimi
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2019-kpss-takvimi
2019 KPSS A Grubu Ne ne zaman?
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2019-kpss-a-grubu-ne-zaman
2019 KPSS Kaç Yıl Geçerli?
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2019-kpss-kac-yil-gecerli
Dostum bu da 2018 KPSS için hazırlamış olduğum hazırlık yazısı. Burada güncellenecek şeyler var ciddi bir kısmı geçerlidir bu yıl için de.
2018 KPSS B grubu için söylenen her şey de 2020 KPSS için geçerli. Bunu tek yıl - çift yıl nedir yazısında izah ettim. KPSS B için alınacak puan türü KPSS P3 onu da çift yıllarda almak gerekiyor.
Hepsini bi inceleyin, üzerine istişare edelimhttps://www.tercihiniyap.net/haber/2018-kpss-a-grubu-ve-kpss-b-grubu-hazirlik-maratonu-basliyor
-
@paretowilfredo çok teşekkür ederim.
-
@aliye b kadro düz memurluk. yaş sınırı yok çoğu kurumda. iyi bir puan alırsan mülakatsız atanırsın. daha sonra kurum içinden yükselmeyi denersin. sadece genel yetenek genel kültür derslerinden sınava girersin. 2 yılda 1 yapılır. bi dahaki sınav 2020 yılında.