VakıfBank Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı
-
@voshue Hocam orada 100 lira sırf kamu harcaması değildi,50 kamu harcaması 50 vergi artışıydı diye hatırlıyorum..Eğim sorusunda da ezberden - Px/Py yapmak yanıltır çünkü eksenlerin yeri değişmişti..Dikey eksene X yatay eksene Y koyulduğunda;bütçe doğrusu X eksenini 5'te Y eksinini 15'te kesiyordu..(karşı/komşu)dan -5/15 olur...
-
@voshue Fırsat maliyeti muzlu,kahveli bir soruydu 2'idi cevabı...Diğer Y'li olan (MPx/Px)=(MPy/Py) den Y=20 geliyordu
-
@summer bende 0 yaptım ama şimdi ışık yandı bende saat 4:00 iken akrep tam 4 ün üzerinde olur. Saat 5e doğru ilerledikçe akrep 4ten ayrılır. Hatta saat 16:30 da akrep 4 ile 5 in tam ortasında olmaz mı? Aynı mantık
-
@Del-Piero hocam evet firsat maliyeti ve mux li sorulari hatirladim sagolun.
-
@A.Chahechouhe Ben de suan 10 derece olabilir diye dusunuyorum ama sinav aninda o kadar detayli dusunmeye zaman yoktu zaman yuzunden ilk oturum kotu gelicek sanirim bilemiyorum alana da gereginden fazla zaman vermislerdi
-
@samet06 sinavdan sonra bende saydim ctesi yuzde yuz diyemem ama yuzde doksan eminim
-
@pow3rtech formul degil arkadaslar mesela saat 18 30 da ikiside tam 6nin ustunde olmaz akrep 6 ile 7nin tam arasinda olur yabi 15 drece fark vardir. 20 gecedede saatin ucte buri oldugu icin bir saattede 30 derece oldugu icin 60/20=3. 30/3=10 yaptim
-
İnglizceden ceviri sorusu kaç taneydi hatırlayabilen var mi ?
-
@bjk34 şimdi saydım pazartesi geliyor. Ama ekoktan niye yanlış yapıyoruz anlamadım
-
Hocqm cevaplarimiz assagi yukari ayni bir tek issizlik yapisal yanlis yaptim.
Yalniz esneklik sorusunu yanlis yapiyorsunuz. Dogrularin egimleri bariz farkli. Esit olmasina imkan yok. Ve adim kadar eminim o sorudan.
P = Ar sorusu vardi cevaplarda fiyat ortalama hasilata esit olan soru.
Kamu harcamalarida +50 oluyordu -
@summer 3 yuvarlak oluyor. Yani cevaplarda 1 altigen(sekizgende olabilir:) + 1 yuvarlak
-
@requescatinpace evet bende böyle yaptım diye hatırlıyorum bir yuvarlak bir tanede çokgen vardı
-
@nedret how i can... diye devam eder. Sorunu icine noun clause gomulu hocam. Onu dikkat ederek yapmak lazimdi arada nokta olsa sizinki dogru olacakti
-
MC 20 ac 15 li soru vardi her ikisi de artiyor olacakti. Merkez bankasi ile ilgili paragrafta cevplardn birisi en fazla parasi deger kaybedeb ulke , bir digeri beklentileri karsilamadi olacakti. Hsbc li paragrafta ise subeleri kapatmasinin nedeni alisveris aliskanliklarinin degismesi idi cevapda manner geciyordu.
-
@requescatinpace ben o soruya bakamadim salladim grafiklerde hatirladiginiz var mi
-
@requescatinpace orijinden çıkan 3 fonksiyon yazıp (Q=2P Q=3P ve Q=P gibi) esneklik formülünü uygula hepsinin 1 olduğunu göreceksin
-
Genel olarak YDS'nin altında bir İngilizce, bir kaç soru hariç kaymak gibi akan GY, nispeten kolay İktisat, normal hukuk ve de boru gibi bir muhasebe... Maliye seçmediğime pişman oldum.
-
@qq12 hocam gy kaç yapmayı planlıyosun herkes kolay diyor da kimse yapması muhtemel doğrudan bahsetmiyor
-
@voshue her ikiside artıyor mu olacaktı ben grafiği çizerek yaptım ac azalır mc artar demiştim?
-
@totti VakıfBank Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı içinde söyledi:
@qq12 hocam gy kaç yapmayı planlıyosun herkes kolay diyor da kimse yapması muhtemel doğrudan bahsetmiyor
GY 30 civarı doğru gelir düşüncesindeyim. İngilizce de 30 üstü gelir.
Süre yetmediğinden bakamadığım yaklaşık 7-8 soru var toplamda.
Sınavın belirleyicisi ilk kısım olacak gibi. Kimle konuşsam en son 10-15 soruyu tek şık işaretledim diyor. İngilizcesi minimum B seviyesinde olmayan herkesin problem yaşayacağı bir sınavdı. Soruların zorluğundan kaynaklı değil ama İngilizceyi yavaş çözersen zamanı yetiştirmek imkansız.