ETKB 5 Denetçi Yardımcısı İlanı 2018
-
Sorulari bi yazsaniz ne cikti 4 ana dersten arkadaslar zor muydu ?
-
Zor değil ama iki gün sabah 9.30 akşam 6 olduğu icin yorucu ve tempo içinde gecti o yüzden insan daha da zorlandı ama çok fazla soru vardı o da üç saat olduğu icin henalde oturumlar iktisat on soru vardı mesela
-
Hiç mi yazacak yok? Merak ettik hocam soru kalitesini.
-
MUHASEBE
Toplam 20 puanlık sorular;
Asit-test oranı, cari oranı açıklayın.
Muhasebenin temel kavramlarının beşini yazın, ihtiyatlılık kavramını açıklayın.
Net işletme Sermayesi tanımı.
80 puanlık da klasik bir monografi sorusu vardı. Dönem sonu kaydı, Gelir tablosu ve bilanço hazırlanması isteniyordu. Dönem içi kayıtları gayet yapılabilir düzeydeydi.MALİYE
Enflasyon hedeflemesi argümanını avantaj ve dezavantajlarıyla değerlendirin.(20puan)
Maliye politakasının amaçlarını sıralayınız(bu kelimenin altı çiziliydi anlam veremedim) ve maliye politikasının sınırlarını tartışınız.(20 puan)
Geri kalan sorular 10’ar puan;
Kamu gelirlerini cebrilik ve ihtiyarilik bağlamında belirtin ve borçlanma ve vergi arasındaki farkları yazın.
Peacock-wiseman tezini şekil üzerinden açıklayın.
Jestiyon ve egzersiz bütçe kapatma sistemlerini karşılaştırın.
Lorenz eğrisi, gini katsayıdı nedir şekil üzerinden açıklayın.
Kamu borçlarını sona erdiren durumları açıklayın.
Mali disiplin kavramını açıklayın.İNGİLİZCE
Hiç abartmıyorum, zaten soruları hazırlayanın da soruların içinde ima ettiği gibi ilkokul seviyesinde bir ingilizce sınavı yapıldı. 20 puanlık 4-5 satırlık paragrafı ingilizceye çevirme ve geri kalan 25-30 soru çoktan seçmeliydi.HUKUK
CBK ve Cumhurbaşkanlığı kararı arasındaki farkları belirterek açıklayın.
İdarenin düzenleyici işlemlerini açıklayın.
Hakimin karşısına gelen olayla ilgili hem görev alanına giren kanunda bir hüküm hem de görev alanı dışındaki kanunlarda bir hüküm varsa hakim ne yapar açıklayın.
Borcu sona erdiren sebepleri yazın ve açıklayın. Bu bağlamda zaman aşımı kavramını değerlendirin.
Kavuşturmaya yer olmadığına dair kararı esasları itibariyla değerlendirin. İtiraz mercini belirtin.
Cari hesap sözleşmesini genel itibariyla açıklayın.
Taksir, soruşturma-kavuşturma, yokluk, bağlı işlem (bir kaç tane daha vardı) kavramlarını tanımlayın.İKTİSAT
İktisatda tüm sorular ilginç bir şekilde 10’ar puandı. Zira sorularda istenilenlerde herhangi bir denge söz konusu değildi.
Hollanda hastalığı, iş gücü haddi, para çarpanı, ikame mal, gelir etkisi-ikame etkisi (birkaç tane daha vardı) kavramlarını açıklayınız.
Örümcek ağı teoremini şekil üzerinden istikrarlı ve istikrarsız denge bağlamında anlatınız.
Gelecek döviz piyasalarını açıklayınız ve karşılaştırınız (Neyle karşılaştırılacağı belirtilmemiş)
Politaka karmasını tablo çizerek açıklayınız.
Mukayeseli üstünlükler teoremini şekil üstünden anlatınız.
Tam rekabet piyasasında normal kar ve aşırı kar durumunu şekil üzerinden anlatınız.
Arz yönlü iktisat ve bu bağlamda laffer eğrisini değerlendiriniz.
Para politikası araçlarını yazıp açıklayın.
Spesifik vergi durumunda vergi yükünü hangi taraf karşılar şekil üzerinden anlatınız.
Monopolün yol açtığı refah kaybını şekil üzerinden anlatınız.KOMPOSİZYON
Son dönemlerde ülkemizin enerji alanında ortaya koyduğu atılımları kamu diplomasisi, uluslararası ilişkiler ve ülkemizin jeopolitik konumunu da göz önünde bulundurarak tartışınız.
Hatırlayabildiklerim bu kadar. -
@kpssınavı tesekkurler hocam
-
Sonuçlar acıklanma ile Bilgi alan var mu
-
Arkadaşlar kolay gelsin. Sonuçların önümüzdeki hafta açıklanacağını düşünüyorum. Sizde var mı duyum ya da tahmin ?
-
@mia99 bilmiyorum , inşallah ama zaten umudum yok şimdiden listeye giren arkadaşlara başarılar
-
Arkadaşlar kurumu arayan oldu mu hiç
-
@hacettepe aradım fakat ayın 15'inden sonra tekrar arayın dediler şimdi arıyorum meşgule atıyorlar.
-
@pocahontas bende bi arayım o zaman
-
@pocahontas kurumu aradım 2 haftayı bulacağını söyledi arkadaşlar
-
Kurumdan aranan arkadaş var mı
-
@hacettepe, içinde söyledi: ETKB 5 Denetçi Yardımcısı İlanı 2018
Kurumdan aranan arkadaş var mı
İlan duyurusu diğer hususlar kısmında;
3. Yazılı ve sözlü sınav sonuçları da aynı şekilde Bakanlığımızın www.enerji.gov.tr.
internet adresinden ilan edilecektir.aranması biraz garip önce ilan edilmesi lazımdı.
-
@spartalı bende anlamadım yani aradılar ondan gruba yazdım başka var mu diye
-
Bir kaç güne kadar liste yayınlancak dediler
-
Gün içerisinde bende arandım ev ziyareti olacağını söylediler
-
Arkadaslar ev görusmesinden sonra mülakat yapilcak mi bize telefonda başkan ne dedi size ? Cok az kisi var yazan ev görusmesinin ardindan baslama ihtimalimiz var mı sizce ?
-
@kara Hayır hocam, ev ziyaretleri sonrasında mülakat yapılacaktır. Bir ön görüşme gibi düşünün ev ziyaretini.
-
@vorgheizer Anladım hocam sagolun