Halkbank BT Uzman Yardımcısı
-
@amaan İngilizce netleriniz çok iyi belkide en iyilerden siniz. Bahsettiğiniz genel yetenek soruları çok zor değildi ve 12 de 12 olayını pek çok arkadaşımızın ben de dahil yapabilmiş olduğunu düşünüyorum.
Grup mülakatında bahsettiğiniz gibi aktif bir duruş gösterdim hatta yer yer kritik sayılabilecek noktalara temas ettim.
Sunum becerisini açık olarak belirtmeliyim ki diğer alanlara göre zor buldum ve bir tık geride seyretti.
Fakat yazılı sınav + gy + grup +sunum + 1e1 mülakat parametrelerinin tamamına dayalı bir ortalama oluşturulduysa eğer yine ortalama üzerinden iyi bir puan alabilmiş olmam lazımdı. -
bana da direk teknik sormadılar ama ben sertifikam olduğunu söyledim , çünkü o sertifika için dünyanın parasını ve aylarımı verdim. sonra altyapıdan sorumlu müdür olan beyefendi direk benle iletişime geçti(yani dikkatini çekti), ondan önce yazılımın müdürü olan hanımefendi ile sohbet ediyorduk. yurt dışında staj sürecimden bahsettim, benim ingilizceden 6 7 soru kaçırmam gündeme geldi ve ben yetiştiremediğimi göz ucu çözdüğümü söyledim, yani 23 24 doğru bile yetersiz görülüyor ki haklılar.
-
Benim özellikle gurup mülakatım çok iyi geçmişti ve gurup lideri seçildim ancak sınavdaki İngilizce iyi değildi, birebir mülakatta da gurup başarım gözden kaçmamıştı ve bundan bahsettiler ancak tabi ki İngilizce de gündeme geldi sonuç olarak seçilmedim herkese hayırlı olsun arkadaşlar yapacak bişey yok ileriye bakmaktan başka çaremiz yok.
-
Merhaba arkadaşlar, bana da dönüş yapılmadı, muhtemelen olumsuz benim sonuç da. Yazılı sınavda 24. sıradaydım, İngilizce yetişmediği için bayağı düşüktü sonuç ki mülakatta sordular. Çünkü lisansı 100% İngilizce okudum ve YDS 93.75, TOEFL-IBT'de ise 87 skorum var. Bunu belirttim mülakatta. Öncelikle İngilizce bilgisi günümüzde yazılımda elbette belli ölçüde şart, ancak teknik yazıları sorunsuz okuyabiliyorsanız yazılımda İngilizce bilginiz yeterlidir yurtiçinde çalışmak için. Yani İngilizce bilgisinin bir kriter olması saçma ki yazılı sınavdaki İngilizce soruları klasik TR eğitimi saçmalığı, hiçbir şekilde İngilizce bilgisini ölçebilecek kabiliyette bir değerlendirme olamaz, sadece okuma yeteneğini belli ölçüde sınamış olur. İkincisi, klasik İK süreçlerinin (grup mülakatı, mesleki kişilik envanteri, sunum vs.) birer değerlendirme kriteri olarak belirlenmiş olması büyük bir talihsizlik adaylar açısından. Zira, yapılan değerlendirmelerde kullanılan kıstaslar belirsiz ve değerlendirmeyi yapanların objektiflikleri suale muhatap. Bunlar bir yana, bilgi teknolojileri alanında çalışacak uzman yardımcısı seçiminde dikkate alınacak kriterler hiç değiller, olacaklarsa da 1/100'den fazla etkilemez akla mantığa göre hareket eden insanlar nezdinde. Maalesef TR'de kurumsal firmalarda alışılagelmiş başka bir saçmalık eseri bu değerlendirme merkezi aktiviteleri vs. Sanki pazarlamacı alıyorlar mübarekler, gülüşüyle kelebekler saçan ergen mentalitesine sahip sosyal varlıklar istiyorlar herhal :)) Her şey bir yana, bu işe alım sürecinin mantık kurallarına aykırı olacağı en baştan belliydi; yazılı sınavla yazılımcı almak nedir la?? Ben elektronikçiyim, eminim yazılım sorularını çözseydim yine de yazılı sınavı başarıyla tamamlardım. Ki elektronik soruları sorarak, o bahsedilen pozisyonlar için personel almak bile saçmalık, yani ben baştan liyakata sahip değilken(uygulama olarak) mülakata çağırıldım o bile bir rezalet örneği. Dünyada, hadi dünyayı geç, TR'de bile adamakıllı BT işleri yapan FinTech firmalarının işe alım süreçlerine baksanız, bu işe alım süreclerinin hiçbirinin onlarda esamesinin bile okunmadığını görürsünüz. Mühendislikte kurumlar önce özgeçmişi gözden geçirirler, sonra teknik mülakat yaparlar uygun görülen adaylarla, uygun gördüklerini "arıza tip" mi acaba diye belki bi kaç İK sürecine dahil ederler kişilik envanteri vs gibi. Öğrenci kulübü kurup başkanlık yaptım senelerce, öğrenci kulüpleri birliği başkanlığı yaptım, okul spor takımlarında yer aldım, türlü liderlik organizasyon vs yaptım; adam bana mülakatta soruyor "sabahki grup aktivitesinden düşük puan almışsın, bu bir çelişki değil mi, 150 kişiden 2-3 kişi de böyle sonuç alıyoruz vs.". Hitap ettiğiniz kitle sizi dinlemek istemiyorsa dinlemez arkadaşlar, en fazla bir kulağından girer diğerinden çıkar dinleyicinin. Siyaset programı değil bizim katıldığımız değil mi, bir toplantı simülasyonu. İnsanların sağduyulu ve saygılı olması beklenir. Ben şahsen bayağı iyi bir sunum da yaptım, diğer değerlendirmelerde de iyiydim, yaklaşık 10 senedir Halkbank'ta çalışan (şu an yönetmen pozisyonunda) yakın akrabam da var referansım olduğunu bildiren, elediyseler beni objektifliğinden şüphe duyarım değerlendirenlerin. Üst düzey devlet kadrolarında DAYIları olanlar önceliklendirilmişler midir bilmem ama bu ihtimali de ülke şartlarından ötürü yüksek buluyorum maalesef. Velhasıli-kelam, süreci olumsuz tamamlayan arkadaşlar hiç üzülmesinler. Çünkü bu işe alım süreci en baştan mantığa aykırı idi, sonuçlarda mantık aramak maalesef yersiz. Ben şahsen alternatif bir seçenek olarak değerlendiriyordum bu işi, yukarıda bahsettiğim gerekçelerden ötürü de pek dikkate almıyorum sonucu. Ama bu işi gerçekten isteyen ve hak eden, ve bu işe bel bağlayan, masraf edip uğraşan arkadaşların hakkını ödeyebileceklerini düşünmüyorum. Ki herkesten daha çok hak edip mülakat aşamasına kalamayan adayların da olduğunu düşünüyorum ilk eleme aşamasının saçmalığından ötürü. Biraz uzun yazdım ama bunları yazmakla yükümlü hissettim kendimi. Okuyabildiyseniz sıkılmadan, yapıcı eleştirilerinizi (olumlu/olumsuz) beklerim görüşüme dair. Saygılar, işe başlayacak arkadaşlara başarılar.
-
Ya şu grup lideri dediğiniz olayı da anlamış değilim.
Ortada "grup lideri" denen biri yoktu. Yalnızca alelade seçilecek olan bir "grup sözcüsü" vardı ve gruptan çıkan nihai kararı bildirmek dışında çokta fark yaratan bir işi yoktu. Farkı yaratan sizin orda senaryo gereği tartışma da ki temsil ve ikna kabiliyetiniz, farklı perspektifler sunabilmeniz olmuştur.
Hatta biz grup sözcüsünü direkt jüriye masa etrafında fiziksel olarak en yakın kişi olarak rastgele seçtik. -
Mail geldi arkadaşlar herkese tekrar hayırlı olsun.
-
Kazanan arkadaşlara hayırlı olsun tekrar ancak bir merakım var cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar kazanan arkadaşlar arasında İngilizce neti düşük olan var mı acaba ?
-
Bence ingilizce neti ile hiç alakası yok elenmiş olmamızın. Mülakatta sorulan sorulara yanıt verme şekliyle alakalı. Kazanan arkadaşları tebrik ederim
-
Bence alim cok az oldu hocam.
-
Öncelikle süreç herkes için hayırlı olsun arkadaşlar. Bt uzman yardımcısının çalışacağı lokasyon istanbul avrupa yakasımı asya yakası mı? Ayrıca avrupa yakası ise bilen var sa asya yakasına servisi var mı?
-
@osenebusene28 bence en başa oynuyor
-
Düzenlenmiştir.
-
@obiwan çalışma yeri ataşehir diye biliyorum.
-
@obiwan, içinde söyledi: Halkbank BT Uzman Yardımcısı
Öncelikle süreç herkes için hayırlı olsun arkadaşlar. Bt uzman yardımcısının çalışacağı lokasyon istanbul avrupa yakasımı asya yakası mı? Ayrıca avrupa yakası ise bilen var sa asya yakasına servisi var mı?
Ataşehir ve davutpaşa ytü kampüsü, ikisindrn birine yönlendiriyorlar
-
merhaba arkadaşlar, evrak toplama sürecinden ulaşıma, sürecin devamında neler olacağından kiralık ev tavsiyelerine kadar tüm sorulara beraber yanıt buluruz diye aktif bir whatsapp grubu kurduk. katılmak isteyenler bana mesaj yollarlarsa linkini postalayabilirim
-
@ferhatateş haklısın kardeşim bende senin gibi düşünüyorum resmen dalga geçiyorlar 5 kişiden 1 kişi alma olayı gerçekten de çok acımasızca...
-
@black-cat aynen kardeş bir de WhatsApp grubu açmışlar bizi almıyorlar
-
Arkadaşlar merhaba. Bankanın platformlarında sonuçları bulamayınca bir arkadaş vasıtasıyla burayı buldum. 1700 küsür kişi içinde ilk beşe girmiş biri olarak neden alınmadığımı veya tarafıma telefonla veya herhangi başka bir kanalla geri bildirim yapılmadığını anlamış değilim. 60 puan barajlı sınavdan 90 küsür puan alıp da red cevabı almak gerçekten insanın aklına her türlü soruyu getiriyor. İK mülakatı saçmalıklarıyla sabahtan akşama kadar tam 10 saat müdürlerin keyfini beklediğimize değmedi gerçekten. Sıkılıp araya çıktığında İ.K. çalışanlarıyla boş "sesli kitap" muhabbet yapıp adaylarla muhatap olmayan gevşek ağızlı vizyonsuz üst düzey yöneticilerle çalışmak zorunda kalmayacağıma seviniyorum demekle kalayım. Anamız babamız bizi sizlere yalaka olalım diye okutmadı.(Mülakatta olumsuz bir tavır sergilemedim aksine neşeli ve enerjik bir kafadaydım.) Harcadığım yol parası, derece yapmama rağmen kurumsal şirkette mülakata gireceğim diye stres yapmam, kimsenin haftalarca uğraşarak hazırlamış olduğum CV ve projelerle ilgilenmemesi vs arasında sanırım tek kazancım hiltonda 3-5 tane bedava kuru pasta yemek oldu. Savunma sanayii şirketlerinin aksine güvenlik soruşturması vb ihtiyacı olmadığı halde aylarca beni bağlayarak başka şirketlere girmeme engel olan ve her nedense bir türlü 2 günlük işe alma süreçlerini yürütmeyi beceremeyip kağıtları masalarda bekleten kurumsal şirketlere buradan en içten sevgi saygı ve iyi dileklerimi(!) iletiyorum. Sonuç olarak bu işe gerçekten ihtiyacı olup da hayal kırıklığına uğrayan arkadaşlara Allah'tan sabır diliyorum ve girenleri de tebrik ediyorum yolunuz açık olsun.
(yazım hataları olabilir çok uğraşmadan yazdım genel fikri siz aldınız.) -
düzenlenmiştir.
-
Arkadaşlar bu arada asil ve yedek liste gibi bir olay var mı veya puan sıralaması listesi falan var mı? Toplam alım sayısı falan gibi bilgiler?