29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@toranj maalesef sistemimiz bu. Para kazanmak uğruna özel üniversitelerde pul gibi harcanıyor hukuk
-
@minikistan inanın aynı şey tüm sınavlarda var. Derece yapan eleniyor ama işte mülakatın doğası böyle, değiştiremiyoruz maalesef. Ayrıca o ibf li arkadaşlar için söylüyorum, yaptıkları başka bir işte de muhakkak başarılı olacaklardır. Her okuldan ibfli var çalıştığım yerde. İyisi çok iyi, Allah yollarını açık etsin.
-
@mühlet hocam genel olarak bütün okullarda kalite düştü. kontenjanları arttırıp her yere üniversite açtılar. bence 100 tane üniversitemiz olacağına bunların 80 tanesini kapatıp kaynakları 20 tanesine bölüştürüp kaliteyi arttırmaya çalışmak lazım. yoksa mitoz bölünmeyle üniversite kurmak sizin de dediğiniz gibi hiç bir işe yaramıyor.
-
@çıkmadıkcandan sadece üniversite açmak değil ki sıkıntı. Fakülteye kapasitesinden fazla kontenjan açma meselesi de var. Neresinden bakarsak bakalım bizim çözebileceğimiz meseleler değil maalesef. İnşallah üniversitelere gereken önem verilir.
-
@mühlet kesinlikle katılıyorum hocam. ayrıca bağzı bölümler sadece bilim yapmak için kurulmalı . misal her yerde fizik bölümü var. bence bu bölümü tercih edenin amacı bilim yapmak olmalı. her yere açınca adam formasyon alıp öğretmen olmaya çalışıyor. bu sefer binlerce işsiz.
-
@çıkmadıkcandan çok doğru. Ama memlekette bilim yapmak bazı şeylere çabuk ulaşmak olmadığı için pek rağbet görmüyor. Hazırı seven bir toplumuz. Okuldan mezun olduğumda bunun önemini pek kavrayamamıştım. Ben de hazırcı bir zihniyetteydim belki de ama şu an ne kadar önemli olduğunu anlıyorum ve hakkıyla akademik çalışma yapan arkadaşlara büyük saygım var.
-
@mühlet valla hocam ben de hukuk okumak istiyorum ders çalışmaya da takatim kalmadı . ben de özel düşünüyorum
-
son tahminleri alalım madem sapmalı 82.4 diyor ve tartışmayı başlatıyorum.
-
staj süresi 1 yıl mı arkadaşlar?
-
@toranj inşallah muvaffak olursunuz, çalışan hep kazansın isterim gerçekten
-
@çıkmadıkcandan 81 diyorum ️
-
@çıkmadıkcandan sadece sonuca odaklandım ama benim olmayacak diye hissediyorum, 24-56 ne ise sapmalı orada biter gibi geliyor
-
@scrikss hocam son yıllarda işten çıkarmalar çok olduğu için 12 aydı. ama ondan önce 24 aydı. şimdi akademi kapandı başka bir şey oldu. ikisi de olabilir.
-
Bari son gece mutluluk enerjisi yayalim diyor ve tum vasfiye teyzeligmi kenara birakip sapmali 81.5 diyorum
-
@rootofallevil, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Arkadaşlar son saatler biliyorum gına gelmiştir bu sapma mevzusundan bir şey soracağım kafama takıldı. 2015 sınavında 12.400 kişi girmiş daha yüksek sapma hesaplanmış, oysaki 2016 sınavında 25.000 kişi girmesine rağmen yarıya düşmüş. Sizce bu yıl sapmalar yüksek mi hesaplanmıştır? Malum 15.000 başvuru oldu 13.000 kişi girdi desek??
El-Cevap?
-
@rootofallevil hocam size verecek bir cevabım olmadığı için yazmadım. isterseniz ama puan gibi bunu da sallayayım. 4-5 puan sapma gelir diyorum.
-
Arkadaşlar kendimi bu tartışmaların dışında tutmaya çalışıyorum ama yazılanları okuyunca kendimi tutamadım. Ben iyi bir devlet okulundan taze bir hukuk mezunuyum hem adli hem idari sınavına girdim ve idari fark için yalnızca vergi hukuku kısmına baktım, maliye için bir not okumuştum 30 doğru yaptım. Açıkca söyleyebilirim ki adli fark dersleri (CMK, TTK,İİK, Ceza Özel ve Borçlar Özel) çalışana kadar idari fark dersleri 3 kere dönülür o derece kapsam farkı var. Dolayısıyla kendisine cok güvenen idari arkadaşların her iki alanı aynı değerlendirmemelerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bir bölüm yarışı olamaz zira pek çoğunuzun da belirttiği gibi asla “hukukçuluk” ölçen bir sınav değil... Sınav mühendisi olmuş bol vakti olan bir su ürünleri mühendisi de bu sınavı kazanabilir fakat bu sınavı kazanmış olan bu kimsenin “hukukçu”olduğu anlamına gelmez.
Yalnızca kendimi açıklamak istedim, meslek sahibi olma derdini de idealist tüm arkadaşlarımı da anlıyorum ve hukukçu olmayıp hukuk mezunu arkadaşların hakim olmaya hakkı olmadığını iddia etmediğim gibi iibfli arkadaşlarımın da hakim olmasına karşı değilim. Önemli olan, bildiğimiz kadar bilmediğimizin de farkında olup hakim olduktan sonra bile durup dinlenmeden “ hakim olmak” için aynı istekle çalışma iradesini göstermemiz. -
@numerusclauses o aşikar zaten hocam adli de çoook fazla mevzuat var. bunu kimse inkar edemez. ama bence esas olarak yargıya güven sorunu nasıl çözülür ona eğilinmesi lazım.
-
@çıkmadıkcandan 80.5 puan farklı bi cevap olsun birde tutarmış
-
@rootofallevil hocam bende bu mantıkla düsünüyorum açıkçası. Giren sayısı etkili olacak ve ss yüksek gelecek gibime geliyor. Yani sanki 2015 ss puanlamasina yakın olacak diye düşünmekteyim şahsen