29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@numerusclauses yalniz hocam bu sene iktisat maliye sorulari kolaydi,buna aldanmamak lazim, konu baremine bakarsak iktisat(mikro-makro) yelpazesi senin o saydigin fark konularinin 5 katidir, yani secici ve kalburustu sorular olursa ki gecmiste boyleymis, o zaman o yazdigin derslere calisma suresince 3 kez donemezsin iktisatı, saygilar
-
@mühlet kesinlikle katılıyorum özel üniversitelerde durum çok kötü benden 20-30 bin sıralama geride ki arkadaşlarım hukuk mezunu oldu biz fakirlikten iibf yollarında harcadık kendimizi.
-
@kubra111 2015 benzeri bir sonuç gelebilir yarın göreceğiz bakalım
-
@mamacola Tabi ki iktisat başlı başına bir deniz asla küçümsediğimden değil zaten iktisadı saymadım çünkü ona çalışmadım öyle anlaşılmasına üzülürüm. Bu sınav için bu kadar iktisat yetiyormuş anlamında yazdım, bana yetmiş gibi görünüyor. İktisat muhteşem bir pozitif ve sosyal bilim, vaktim olsaydı ilk onu anlamak için çabalardım. Sevgiler.
-
ders çalışamıyorum bugün o yüzden vakit geçirmeye çalışmak adına farklı bir tartışma başlatmak istiyorum. mülakatı geçmeyi başarsanız vergi mah. mi idare mah. hakimi mi ? ikinci sorumda taşra mı tetkik hakimliği mi ?
-
@çıkmadıkcandan benim de çok merak ettiğim bir soru bu kıyaslayarak cevaplanırsa çok makbule geçer.
-
@mamacola est hocam elbette kucumsediginizi kastetmedim, sadece konu yelpazesinden bahsettim,yoksa dediginiz gibi iktisat maliye vergi sorulari cok da secici gelmiyor sinavda,o yuzden bir iibf sbf liyi pek zorlamiyor haklisiniz, saygilar sevgiler tekrar.
-
@scrikss konuştuğum bütün hakimler taşrada yaşamın daha kolay olduğu danıştay da ise baskının daha yüksek olduğunu söylediler. ancak merkezde olmanında üst düzey yargıya yakın olma açısından meslekte avantajları olduğu yönünde. anladığım kadarıyla vergi daha teknik bir iş ve ileride hakimlikten istifa edip avukatlık yapma gibi düşünce var ise verginin önü daha açık ancak meslekte kalınacak ise idare daha kolay gibi bir çıkarımım var.
-
@scrikss ancak ben süreci çok bilmiyorum bu benim çıkarımım. daha tecrübeli arkadaşlar var ise yorumlarını bekliyorum.
-
@çıkmadıkcandan tekik hakimliği bence. iş yükü çok fazlaymış ama olsun
-
Allah nasip eder de yazılıyı ve sözlüyü kazanırsak eğitim sürecinden sonra da seçim hakkı verilirse vergi hakimliğini tercih ederdim.
-
@çıkmadıkcandan ben asiri aileci bi insan oldugmdan ailemden ayrilmamak icin danistay tetkik isterim:) zor diyorlar , yorucu diyorlar ama keske olsa️ Calismayi da severim, ne kadar dosya gorsem mutlu olurum. O yuzden hayalim danistay:) vergi veya idare benim icin farketmiyor. Ama idare mahkemesi beni daha mutlu eder.
-
Hakim olan bi arkadasim sinav surecinde herkes tetkik ister ama staja basladiktan sonra kararlari degisir demisti:)
-
-
Arkadaşlar 23.59dan sonra belli olma olasılığı nedir? Gecmis yıllarda olduğu oldu mu?
-
@kubra111 hocam üniversiteye giriş sınavında bu sene öyle oldu. neden olmasın ?
-
@kubra111 ona da 4 saat var ama
-
@kubra111 ben yüksek sapma olacağını düşünmüyorum ama insallah temiz yüreğine göre olur sen haklı çıkarsın
-
Taşra vs merkez kıyaslamasından çok mesleğin ilk yıllarında rapor yazmak ve enerjimiz de varken çok dosya görmek bana daha cazip geliyor o nedenle tetkik hakimliği beni tavladı şuan için... Atananlar çoğunlukla İstanbul’a ve Ankara’ya atanmış olduğundan taşra meselesi çok kriter olmayacak gibi. Bunun yanında duyduğuma göre taşrada pek kadro kalmamış zaten.
-
@numerusclauses ama onda da esasa girmiyoruz. eldeki dosyalar içinden önemli dosyalara özel olarak çalışma şeklinde olabilir diye düşünüyorum.