29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@kafdağınınarkası hocam dolaysız vergi subjektiftir. Ancak hepsi artan oranlı değil tamam ancak sonuçta artan oranlı gelir vergisi mevcuttur. Objektif olan bir dolaysız vergi olsaydı neyse
-
@mühlet, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Arkadaşlar sürekli konu açıyor gibi oluyorum ama vakit de geçmiyor başka türlü vergideki "Hazine ve Maliye Bakanlığının çıkardığı tebliğ" sorusunda, soru kökünde Danıştayla ilgili bir bilgi var mıydı? Facebook grubunda kimisi var demiş, kimisi yok demiş.
Şu sorum @kafdağınınarkası
-
Gelir vergisi açısından düşünürsek cevap objektif ama kurumlarıda katınca artan oranlıdır şıkkı da olabilir
-
@kafdağınınarkası genel özel ayrımı yapınca genele göre yanlış olan objektif şıkkı bu net
-
@mühlet danıştayla ilgili bi bilgi yoktu sorudan çıkarım yapmayı istemiş yani tebliğe danıştay vergi dava dairesinde bakılacağı bu dairenin yürütmeyi durdurma kararına nereye itiraz edileceği
-
@gossen genel olarak diyormuydu soru
-
@kafdağınınarkası hatırlamıyorum orasını ben mantık olarak dedim. Objektif olan dolaysız vergi yok ondan
-
Galiba genel olarak gibi bi cümle vardı soru da o zaman istisnaları göz önüne almamak gerek çünkü birtek kurumlar sabit oranlı diğerleri artan oranlı ve genel olarak subjektif
-
Haayydaaaa al sana bir ihtilaflı soru daha yahu arkadaşlar yapmayın etmeyin sınavdaki sorunun aynısını defalarca soru bankalarında çözdünüz
-
@kafdağınınarkası eğer ki soruda objektif değil de başka şıkkın yanlış olduğunu düşünelim. mesela süreklidir ifadesine yanlıştır desek VİV'i emsal alarak. ozaman süreklidir şıkkı doğru cevap olur. eğer artan oranlıdır ifadesine yanlıştır desek kurumlar vergisini emsal alarak ozaman artan oranlıdır şıkkı doğru cevap olur. sonuç olarak soruda iki tane doğru cevap olmuş olur. Ama objektif ifadesine yanlış ifadedir. sorunun cevabı objektiftir dersek bunu inkar edecek bir yanıt bulamayız. Objektif olan bir dolaysız vergi örneği biliyor musunuz? ben bilmiyorum bilen varsa söylesin. benim yaklaşımım bu şekilde.
-
@kafdağınınarkası ama bu tebliğ yurt genelinde uygulanacak bir tebliğ miydi? Hatırladığım kadarıyla tebliğe ilişkin ekstra bir bilgi yoktu, Vddk cevabı benim pek içime sinmiyor doğrusu.
-
Hatırladım şimdi aşağıdakilerden hengisi dolaysız vergilerin genel özelliklerinden birisi değildir diyordu soru cevap objektif
-
@rootofallevil kardeşim sen guy değil miydin? Öyle hatırlıyorum da maşallah foruma bu kadar ayıracak vakti iyi buluyorsun:)
-
Cevap objektif vergi artık bu da tartışılmaz. Ne kadar tartışırsanız o kadar içinden çıkamazsanız konu kilitlensin bence
-
Ben de osymyi aradım bana da bugün yüksek ihtimal açıklanır denildi.
-
@yorgan1071 hadi inşallah. kafamız yandı neydi ne değildi diye
-
@yorgan1071 bugün yayınlamaları gerek 15-17 arası olabilir inşallah
-
@gossen hadi inşallah
-
kurtulus kaniti sorusu da mi tartismali oldu simdi? Ben kendimden suphe etmeye basladim iyice, baska sinava girdim herhalde.
-
@gaye şaka mı o en garanti soru insanlar yanlışlarını dogru çıkarmak icin ne yapacağını şaşırdı