29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@gelgör hayırlı olsun hocam
-
@kafes66 inşallah hocam
-
@efe_yakup inşallah hocam 78 77 doğru ya kadar düşse keşke
-
@efe_yakup bende size katılıyorum puan olarak 80 taban olur dogru 77 78 taban alan agırlıklı.
-
Arkadaşlar kimse umudunu yitirmesin bu sınav kolay falan değildi, ben normalde sınavlarda çok iyi odaklanır minimum hata yapardım fakat bu sınavda 4 soruya çok aptalca düştüm kendime inanamadım, çok değişik sonuçlar çıkacak bence standart sapmalar hadi canım dedirtebilir.
Tahmin demiyelim ama 25-55 civarı söylenenlere çok kulak asmadan umutla beklesin. Unutmayın “büyük mutluluklar küçücük umutlarla başlar” -
@revenge umarım hocam inşallah dediginiz gibi olur 22 ocakta görelim girecez mi kalacaz mi hakkımızda hayırlısı olsun
-
masallah bence forumdakiler çok başarılı. bu sınavda alanın zor olduğunu düşünüyorum geçmiş sınavlara girenlere sormaya çalıştım öğrendiğim kadarıyla çok yüksek kapatmayacak. sınava başvuru geçmiş yıllarda 25binken bu yıl 15bin bunun da ayrıca etkisi olacaktır bence.
-
İdari 20-52 / 73 puan
Adli 20-59 / 81 puanBurada birbirlerine özveriyle yaklaşan, birbirini rakip olarak değil bilakis birer kardeş olarak gören bütün üyelere teşekkürlerimi arz ediyorum. Malum-u âlîlerinizdir ki insanın kendi ders notları pek kıymetlidir. Onları umum ile paylaşmak her yiğidin harcı değildir. @Mehmetemir kardeşim seni tanımıyorum ama borçlar özel notundan ve ticaret notundan istifade ettim. Keza @Aslan-Reyiz 'in paylaştığı muhtelif notlardan istifade ettim. Allah razı olsun.
Sevgili üyeler. Burada en ufak bir tartışma görmedim. Hepiniz medeniyet örneği sergilediniz. Bundan sonra da inşallah, yargı erkinin yalnızca devletine bağlı birer temsilcisi olarak yol yürümek hepimize kısmet olur. Selam. -
@mr-aday amacım uzatmak değil kardeşim ki kardeşim ÖSYM cevabı ortada ama son olarak şöyle deyim :)) vuk üçüncü bölüm vergi hataları ve reddiyat başlığı madde 116-125 arası yani vergi hatasını düzenleyen maddeler, madde 121 de mükellef aleyhine de resen düzeltme yapılabileceğini hatta mükellefin dava hakkının da saklı olduğunu söylüyor benden de bu kadar kardeşim selametle
-
@hagihagihagi Est. Siz haklısınız ben hata etmişim kanundan anlamam ben ilk defa bu sınava çalışırken okudum. Sizden feyz alıyoruz.
Mükellef niye dava açıyor ?
Benden fazla para aldınız diye başvuruyor daireye(mükellef aleyhine düzeltme) sonra ne oluyor? Vergi dairesi düzeltiyor veya düzeltmiyor. Düzeltmeyince ne oluyor? Mükellef dava açıyor. Dava açıpta Kazanınca ne oluyor? Vergi dairesi mükelleften tahsil ettiği vergiyi "tecil faizi oranında faiz" ile geri ödemek durumunda kalıyor. Mükellef dava açma süresini geçirmişse ne oluyor? Şikayet yolu ile maliye bakanlığına başvuruyor. -
@hagihagihagi "Vergi hatası, vergiye müteallik hesaplarda veya vergilendirmede yapılan hatalar yüzünden HAKSIZ YERE fazla veya eksik vergi istenmesi veya alınmasıdır"
Haksızlığın müsebbibi mükellef diyorsanız siz sonuna kadar haklısınız.
-
Sizce baraj ismail ercan'ın tahmini gibi olur mu? Bana biraz uçuk geldi.
-
@rootofallevil ogrencileriyle konusup yapmis olabilir o tahmini:(
Cok iyi olup da yazmayan vardir sosyal medyada. Umarim baraj dusebildigince duser herkesin yuzu guler -
arkadaşlar 55/25 sınırda mıdır sizce?
-
Benim tahminim de 24-55
-
82 puanın altına düşmez
-
@kafdağınınarkası ham puan mı sapma eklenmiş olarak mı?
-
İnşallah baraj düşer. İnsan gerçek yanlış sorularına kızmıyor, esas üzen adın gibi bildiğin şeyi yanlış yapmak, nasıl gidip onu işaretledim diye kendine sürekli soruyorsun ama kader kısmet giriyor işte devreye. Hepimiz için hayırlısı neyse o olsun arkadaşlar, buradaki herkes kazansın inşallah
-
@rootofallevil sapmalı 2016 ya kıyasla
-
@kafdağınınarkası anladım hocam sağ ol bir an ham puan sandım