29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
Arkadaşlarham puanı nasıl hesaplıyorsunuz net sayısından aşağı olabilir mi
-
@kendinehakime 1/12diyor cevaba 1/10 değil
-
@ecem hocam soru doğru şart işlem : belli bir kişiyi veya nesneyi hukuk kurallarınca önceden düzenlenmiş bir statüye sokan çıkaran işlemdir.
subjektif işlem ise : belli bir kişi ya da nesneyi şartlarınıda kendi belirlediği hukuki duruma sokan işlemlerdir. ( subjektif kelime anlamı ile düşünmemmek lazım) yani şart işlemde siz taraf değilsiniz . memurluktan çıkarmış sizi . ama bir sözleşme ile fesih olsaydı subjektif olurdu. -
Şart işlem sorusuna itiraz edecekler etmeden önce şart işlem nedir inşai işlem nedir araştırın sonra edin paranıza zamanınıza yazık olmasın
-
Kafayı yicem olasılık sorusu ben bakarken sorulara 1/12 C şıkkı diyordu şimdi 1/10 B şıkkı diyor ösym de mi bi problem var bendemi anlamadım
-
@ecem Ben hala daha o soruda kemal gozler'e itimat ediyorum. disiplin cezalari subjektif diyor kitaplarinda. osym mi kemal hoca mi derseniz kemal hoca derim ama itirazdan bir sonuc cikacagini sanmiyorum.
-
olasılık sorusuna gelince önce 3 puan topladığına göre ilk topu seçtim beyaz olacak 14/16 . 13/15. 12/14. 2/13 arkaşlar beyazları bitirip kırmızıyı çekiyoruz.
-
@ecem Bu itirazdan sonuç çıkmayacak gibi. Memuriyetten çıkarma bendeki idare hukuku kitabında şart işlem olarak verilmiş.
-
@kafdağınınarkası, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@kendinehakime 1/12diyor cevaba 1/10 değil
benım sonuc sayfamda 1/10 cevabı var..
-
@pecheur peki o zaman vergideki soru hataların düzeltilmesinde gecikme tazminatının uygulanması durumuna itiraz edilebilir mi?
-
@gaye dostum ösym ne derse o defter tutma cevabi olan soruyu daha önce çözdüm bi arkadaş daha çözmüş arama diyordu cevaba çok iyi hatırlıyorum açıklamalı bi soruydu ama ösym cevaba defter tutma diyor o soruyu arayacam ama nejdet kaman ın soru bankasını atmıştım bulamıyorum
-
@kafdağınınarkası hocam oyle haklisiniz. bence de degismez itiraz sonucu.
-
sadece ikmalen çıkan soru için de makaleler var. mesela bunu facede gördüm
-
Arkadaşlar şunu unutmayın. ÖSYM bu tip sınavlarda muhakkak 1 veya 2 soru iptali yapar. Bilinçli ya da bilinçsiz. Yaptığı sınavların %70 inde bu vardır. Nihai sonuç açıklanırken iptal olan soru/soruları görebiliriz. Herşey için henüz çok erken.
-
Arkadaşlar idaride ilk 100 için tahmini olan var mı
-
@gaye arkadaşlar neden anlamıyorsunuz meslekten çıkarma bambaşka bir durum bir uyarma kınama gibi değil kişinin hayatında bir değişikliğe yol açıyor onu bir statüye sokuyor veya çıkarıyor. Uyarma cezası alsan hala memursun bir değişiklik yok ama meslekten çıkarırsa seni memur olmaktan çıkarıyor. Aynı şeyler mi ?
-
@ecem Burada hatayı idare yapıyor. O yüzden gecikme faizi de istemesi hakkaniyete uymaz. Soruda bir sıkıntı yok gibi.
-
Şart işlem sorusunun sapması cok olacak gibi.. ne kadar olur?
-
@gaye çok fazla kaynaktan soru çözmek pek iyi değil galiba yine vergi dairesi müdürü olan soru çıkmış bir soru cevaba sadece vergi dairesi müdürü diyordu çözdüm daha önce aklımda kalmasının sebebi bende çözerken müdür ve başkan yapmıştım ama cevap sadece müdürdü ordan kalmış aklımda
-
@nopainnogain hocam disiplin kurulu cezasi sonucu statude degisiklik olmasaydi peki sizce subjektif miydi bu sorunun cevabi?