29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
2015 mayis sinavi icin de sinavdan cikildiginda cok kolay vs denmisti degil mi? Ve o donem aralik 2014 mulakatlari aciklanmadigi icin araligi kazananlar bile girmisti sinava degil mi?
O donemi bilen kisiler yardimci olabilir mi kolay denilen sinavda neden o kadar sapma geldi? O sinavda ilk 300 acaba kacla kapadi. Bu sinavla 2016 sinavinin kiyasinin dogru sonuc verecegini dusunmuyorum ama 2015le kiyaslarsak daha dogru bi veri elde ederiz gibi geliyor sanki️ -
Ama şunu da es geçmemek gerek 2016 da neredeyse hiç sınav açılmamıştı . Bi hayli zaman önce de haber vermişlerdi sınavı. Bu sınav olaylarını ciddiye alan herkes hazırlanıp girmişti hakimlik sınavına. Çünkü kurumlar hiç sınav açmamıştı
-
@çıkmadıkcandan, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Bir sınavın %30 u kolay %40 ı ortalama sorular %30 u da zor sorulardan olması gerekir bence orta seviye soru yoktu ve kolay olanları herkes yaptığı için ve dikkat edersiniz ki zor sayılacak bağzı soruları da herkes yanlış yaptığı için yığılma oldu . Ki bağzı sorular şaka gibiydi kpss seviyesinde bile zor sorulur. Yani seviyeyi çok ölçebildiğini sanmıyorum 2016 öncesi sorulara bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız . Adam akıllı olay sorusu bile yoktu. Bunun ortaya çıkması normal bence .
Kahrolsun bağzı şeyler ..
-
@vamos çare Sarıgül
-
Arkadaslar ben bu sinavdan ciktigimda kafemsi bi yerde otururken iki kisi geldi masaya. sinavi super gecen ve sorularin cok kolay oldugunu dusunen. Ve bu iki tip orada beni butce ve referandum gibi en kek sorulari yanlis yaptigima neredeyse inandiriyorlardi. Kendimden suphelendim. Simdi o tipleri bulsam eminim en az 55 alan netleri vardir cunku sinav cok kolaydi
-
@1umut ya benim 81netim var sanırım hatırlayamadığım 3-4 soru var yanlış kabul ettim puan olarak 77.4 çıkıyor buradaki puanları görünce umudu tamamen kesmiştim ama geçmiş sınavları kazanan arkadaşlar “sapma çok etkili, bize 7-8puan sapma gelmişti, belli olmaz” dediler bana umut verdiler ben de anlamıyorum bu sapma işi son sınavlarda neden bu kadar azaldı, birşey mi değişti? GkGy’nin alandan daha çok sapma getirdiği de olmuş. Merakla bekliyorum.
-
@qrats hocam ben gkgyde 25 ustu yapanin , idari yargi alan kisminda 29 ve ustu yapanin sapmadan gercekten iyi puan alabilecegini dusunuyorum. Ortak alandan yuksek bi sapma gelir gibi gelmiyor gerek hukuk mezunlari gerek iibfliler icin yapilabilir bi bolumdu. Ama aciklandiginda gorecegiz bakalim:/
-
@qrats yani beynim eger beni yaniltmiyorsa 2015 mayis sinavina cok kolay diyolardi sanki. Ama neden bu kadar yuksek sapma gelmis cok sasirtici️ Sureci bilen birisi anlatabilseydi keske.
-
Ben hala diyorumm bölüm bazlı değil test bazlı sapma gelecek. Bazı arkadaşlarımız bununla ilgili dökümanlar paylaşmıştı. Her biri ayrı ayrı olacak bence
-
7 8 puanlık sapmalar 2015 te olmuş max 5 puan gelir
-
@nocomment999 hocam o durumda idari yargi testinin sapmasi mi yuksek olur?
-
@nocomment999 belki de oyledir hocam. Benim 2016da vergim fulldu, o sene vergiye cok zor demislerdi. Bana 5puana yakın sapma gelmis
-
@nocomment999 doğru öyle olacak. hakim aday adayları olarak döküman okumaya alışmamız lazım protokolde puan hesaplama şekli net şekilde yazıyor. başvuru kılavuzu şeklinde bulunabilir ösym'nin sitesinde
-
@1umut aslında sonucunuzu ekran görüntüsü halinde atabilirseniz karşılaştırmalarda iyi olur
-
@kemankeşş, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Çok yüzeyseldi sorular bence 2010 2012 de soru soran ösym şimdi ki soruları hazırlayan ösym arasında uçurum var artık ne olay soruları var ne de detay var iyuk süreler konusu bile herkesin bildiği yüzeysel kısımdan geldi böyle olunca neredeyse FULL çıkarmak şart anlaşıldı önümüzde ki sınavlara bunları göz önünde tutarak çalışmak gerek
111> @kemankeşş 22-55 77.5
Hocam bu söylemlerin üstüne kaç yaptığını merak ettim baktım çünkü bunları okudukça insanlar herkes çok uçuk kaçık sonuçlar aldı zannediyor.Şahsi düşüncem sınavda 54-55 alan 20 gygk yapmak çok zor değildi iddiası olan hemen herkes bunları yaptı gibi bu da sınavda belirleyici soru sayısının azlığından kaynaklı.
25-55 veya alan ağırlığı daha fazla olan 80 doğru bence olabilecek en yüksek taban olur.Matematik-tarih-vuk-borçlar iyi sapma verebilir
Alan doğrularını yazanlar hangi kısımdan kaç yaptı diye ayrıntı verse sapma konusunda fikir olabilir, idari alan kısmında daha çok sapma olur düşüncesindeyim
-
@1umut 5 puan gelse bizede keske
-
@gaye maliyeden bence gelmez iibf çok iyi yapıyor orayı hukukçu olarak da yapanlar var. vergiden gelebilir gibi, cezadan gelecek o 3 yıl ve 17 yaşlı sorudan dolayı. Borçlar sanmıyorum
-
Sapma dengeli dagilimda mi yuksek gelir yoksa alan agirlikli olunca mi
Ornegin gy gk 10, ortak alan 4, idari alan 6 yanlis yada
Gy gk 6, ortak 7, idari 7 bunlarin hangisinde daha yuksek sapma gelir ? -
Ortalama yapılan doğru sayısının üzerinde ne kadar doğrunuz varsa ona göre geliyormuş sapma
-
@nocomment999 ceza da 3 yıl dışında ki sorular kolaydı sapma 3 yıl dışında ben de geleceğini zannetmiyorym hocam