29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
Arkadaşlar borçlar hukukundaki hazır olmayanlarda hüküm doğurma sorusunun cevabını yanlış vermemişler mi?
-
Faceden beyza alcan adli kullanicinin
25 49
Arkadasininda 18 56 -
@numerusclauses, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
http://www.anayasa.gen.tr/uas-s-175-258-nohutcu.pdf Şimdi ben de okudum değerlendirmeyi arkadaşlar... bu işin çok içinde olmadığımdan bunlardan haberim yoktu. Herkes okuyup kendi kanaatini oluşturmalı kesinlikle.
Nohutçuyu ben de hukuk doçenti sanırdım. demek doktora yapmış olması bile kesin değilmiş. onun hakkinda bir dersane hocam doçentlik için yabancı dil şartını bazı katekullilerle sağladığını söylemişti. Kemal gözlere inanırım valla
-
İnşaallah 23 56 ya gelmez gelirse kime giderim ne derim nerden referans bulurum bana kim referans olur ooo kadar mülakatlardan elendikten sonra
-
@islimbot dostum adamın kitapları on numara ben orasına bakarım çok sınav kazandım onun kitaplarıyla
-
Boşverin arkadaşlar alınacaklar yavaş yavaş şekillenmeye başlamıştır biz mülakata kalırsak bize ayrılan rolümüzü oynamaya gidicez o kadar yaaaniii sırf kalabalık görünsün diyeeee
-
Hayatımda girdiğim en ilginç sinavdi ve en çok zoruma giden sınav...
Sınava ayrıntıya inerek çalıştım sınavdan sonra anladım ki hata yapmışım,ayrinti çalışırken bazı konuların ana hatlarını unuttuğumu sınavda anladim,düşünün idare hukukunda tek yanlisim kamulastirmada taksit süresi...Bu hata bana 10 soruya sebep oldu...Sonuç 23-54...Muhtemelen mülakata kalamam...Gitti 1 senem hiç uğruna... -
Arkadaşlar öğlen oturum vergi incelemesi yapmaya yetkili kişiler olan soru da hatalı vergi dairesi müdürü diyor kaynaklar sadece o soruya itiraz eden oldu mu?ayrıca suçluların iadesi içinde 3 yıl değil 1 yıl bence iki soru hatalı ama dün itiraz İçin sondu bu iki soru İçin itiraz eden oldu mu?
-
@askah vergi dairesi başkanının da yetkili olduğunu 120. Maddenin son fıkrasında açıkça söylüyor,bu soruya nasıl hatalı diyorsunuz?
-
Sonuçlar açıklandığında mülakata kalamazsam veya kalıp da elenirsem idare hukuku için kesinlikle kemal gözler'i alacağım. Özelikle kaymakamlık için altın değerinde bir kaynak.
-
@mühlet gib.gov.tr de bile vergi dairesi müdürü yazıyor sadece benim çalıştığım kaynakta da aynı...
-
@askah sizce ÖSYM soruyu hazırlarken Kanunu mu kaynak almıştır, gib.gov.tr 'yi mi? Hakimlik sınavında en önemli kaynak Kanun olmalı bence, Kanunun dışına çıkan kaynak kitapları değil Kanunu dikkate alınız
-
@askah hocam bende mudur yaptim ama kanunun ek maddesinde baskana yer vermis. Soruda yanlislik yok
-
Sabah sabah çıldıracam ya! Millet yapamadığı her soruya yanlıştı diye itiraz ediyor!! Yok tutuklama sorusu yok müdür-başkan sorusu vay efendim gecikme faizi sorusu zırt efendim şart işlem sorusu bla bla bla...
Çok biliyorsunuz ya siz hazırlayın soruları siz yapın sınavı Allah Allah yaa! -
Madde 120-Vergi hatalarının düzeltilmesine, ilgili vergi dairesi müdürü karar verir.
(5615 sayılı Kanunun 20 nci maddesiyle eklenen fıkra Yürürlük; 04.04.2007) Bu Kanunun 4 üncü maddesinde yazılı vergi dairesinin görev ve yetkilerini haiz olarak faaliyete geçen vergi dairesi başkanlıklarında düzeltme yetkisi vergi dairesi başkanına ait olup, başkan bu yetkisini ilgili grup müdürlerine ve/veya müdürlere devredebilir. -
@askah evet burada yazıyor, daha açık nasıl yazabilirdi
-
şart işlem sorusu doğruysa yani subjektif yoksa bunca yıllık kemal hoca kitapları yakar herhalde hepsi olan bir şık olsaydı tamam denebilirdi
-
@rootofallevil açıkçası şart işlem sorusunun hiç sorulmaması gerektiğini düşünüyorum, her iki cevabı da doğru kabul eden hocalar var ç ve maalesef bunun bir kanunu yok açıp bakamıyoruz, yoruma dayalı bir alan olduğu için tartışmalı durumlar da oluyor haliyle. Bu soru cevabına bakılmadan sırf tartışmalı olduğu için bile iptal edilebilir. Kaldı ki şart işlem diye kabul edersek bile çok net bir cevap olmuyor.
-
ösym 'nin ilk sınavı değil , bizde ilk kez girmiyoz yanlış soru yok gibi ama çok net olmayan sorular da vardı yani bildiğiniz ösym sınavıydı itirazlar sadece süreci yalan yanlış uzatır
-
@rootofallevil arkadaş birileri itiraz edince soru hemen iptal mi oluyor hatalıysa düzeltilir sen niye stres yapıyorsun