29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@mühlet eyvallah o soru için katılırım ama diğerleri için katılmam
-
@rootofallevil dostum öyle söylüyorsunda ösym nin sabıkası baya bi kabarık geçmiş yıllarda yargı kararıyla çok sorusu iptal oldu
-
@aslimbir netlerimiz aynı,var mi mülakata kalma durumumuz sence
-
@rootofallevil evet diğerleri için ben de katılmıyorum fakat şu cezada geçici tutuklamada 3 yıl sorusunda kafam karıştı baya gerekçe yazmışlar filan, soruda eksik var diyorlar anlamadım ben
-
213 sayılı vuk a göre hangileri düzeltme yapmaya yetkildir sorusu mesela bu sorudan ne anlıyorsunuz soru açık değil genel yetkiyi sormuş halbuki başkan her durumda değil 2007 de eklenen ek fıkra hükmüne göre vergi dairelerinin yetkisinide üstlenerek kurulan başkanlıklarda yetkili soru köküne bakınca ve cevaba bakınca başkan da her yerde yetkilidir gibi bir sonuç çıkıyor ama bu defa yetki tecavüzü sonucu doğuyor kanunun ilk fıkrası açık soru şu şekilde sorulmalıydı:213 sayılı vuk yukarıdakilerden hangilerinin kendi görev alanlarıyla ilgili veya kanunun çizdiği sınırlar içinde gibi açık bi ifade bulunmalıydı
-
@kafdağınınarkası peki o zaman aklınıza şu soru gelmiyor mu: müdürlük değil de vergi dairesi başkanlığı varsa düzeltme yapılmayacak mı?
-
@ozgurdeniz61 merhaba umudum yok,forumlarda çok yüksek söylüyorlar netlerini seneye kaldık galiba sizin var mı ümidiniz...
-
Hocam gyk 21-9 Ortak alan 32-3 idari alan 31-5 eklermisiniz
-
@mühlet mersinde vergi dairesi başkanlığı var ve başkanlığa bağlı vergi daireslerinde düzeltme yetkisi müdürlerde 2007 deki ek fıkra şuan birtek insanbul büyük mükellefler vergi dairesi başkanlığında uygulanıyor diye biliyorum çünkü kuru vergi dairelerinin görevinide üstlenerek kurulduğu için
-
@ozgurdeniz61 bende bunu diyorum o kadar detaylı çalıştık ki.. senetle ispat, idari de belediyeler,özel idareler bu konuları bize sormaları lazımdı idari'ciler olarak, yoksulluk nafakası ya da vasiyet borcu bizim branşı ilgilendirmezdi.. ve o kadar net sorular varken sırf düşürmek için öncüllü soru sormak, bilgi ölçmekten ziyade.. hayırlısı olsun ama gece gündüz demeden çalıştığımızda değmedi
-
@kafdağınınarkası yani cevap değişmiyor, müdür ve başkan. İstisnai yetki de diyemeyiz bu yetki devri gibi değil, kanun vermiş direkt
-
@karar 2016 sınavında da öyleydi ösym kabul etmedi yanlışını ama 1 yıl sonra mahkeme iptal etti soruyu milletin ahına girdiler
-
@mühlet ben anlatamıyorum galiba soruya ve cevaba bakınca her ikisi de yetkilidir gibi bi algı oluşuyor ama başkan her yerde yekili değil
-
Ben yanlış cevap verdiniz demiyorum soru açık değil diyorum farklı yorumlarsan farklı sonuçlar çıkıyor soru açık ve net olmalıydı
-
@kafdağınınarkası bu bir çok soruda var ama işte iptal etmeye yeterli bir sebep değil. Soruya ilk bakışta ne görüyorsak o
-
Ösym de bu soruları hazırlayanları merak ediyorum gerçekten alanında yetkin mi işte sözün bittiği yer işi ehline ver diye boşuna söylenmemiş kanunun yoruma açık maddesinden soru hazırlayacana git daha kesin maddelerden soru hazırla doktrinde tartışmalı konulardan bile soru hazırlıyor
-
@kafdağınınarkası evet bırak kanundaki açık olmayanı doktrinde tartışılıyor ya
-
@mühlet zaten ösym de diyor ki iptale gerek yok ama sonra mahkemeye taşıyınca mahkeme üyeleri saha yetkin olduğu için soruyu iptal ediyor
-
@mühlet bu soru için değil doktrin örnek verdim sadece bu kanunda açık zaten tartışmasız
-
Hayır bir yanlış varsa soruda illaki dava mı açmak lazım ösym kabul etmiyor peki o zaman mahkemede niye hep ösym haksız çıkıyor sorarım size