29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
Şurda iki dakika medenice konu tartışamıyorsun. "Allah akıl fikir versin" e geliyor iş. Siz hakim olup hukuk yaratacaksınız, Allah her şeyin hayırlısını versin gerçekten
-
@fc-real-gdp hocam bir şey sormak istiyorum. yanlış yaptım soruyu ama iddialaşmak için değil sadece bilgi edinmek amacıyla soruyorum. bilgisi olan arkadaşlar da paylaşırsa sevinirim. alfabe dil olayı ayrımı yapmışsınız. öyle bir durum var muhakkak ki doğru cevap çin oldu. ancak mesela biz avrupa dillerinden hangisini kullandık? avrupanın latin harflerini aldık ve türkçe kullandık. o şekilde yaklaştığımızda olaya avrupa dilleri de yanlış olmuyor mu? ki kaldı ki mesela göktürk yazıtlarının bir tarafı türkçe bir tarafı çince diye biliyorum. bu ayrım nasıl yapıldı hiç anlama veremedim. Ramazan yetginin ders notları kitapçığında kullanılan diller arasında çin i de saymış. internetten arama yaptım. radikal mesela bununla ilgili bir haber yapmış. çin vardı orada da. neyse demem o ki beni bu avrupa dilleri konusunda aydınlatabilecek olan tarihi güzel bir arkadaş varsa sevinirim şimdiden teşekkürler.
-
@rootofallevil herkes hakkını arayacak tabi ki, en başta da bizler hak aramalıyız zaten. Her şey olacağına varır sıkmayın canınızı
-
@nopainnogain Mesleğe başlayınca kim bilir nasıl şeyler ile karşı karşıya olunacak şurada sınav psikolojisi ile hakkını savunmaya çalışan insanlara gösterilen tahammülsüzlük böyle bir vicdani meslek ile hiç bağdaşmıyor. İnsani olarak da tolare etmek zor olmasa gerek.
-
@themis_ianka hakkını savunsun gitsin itiraz etsin buna itirazı olan yok. Kısır döngü şeklinde aynı konunun sayfalarca tartışılmasına itiraz ettim ben.
-
@nopainnogain gereken yapıldı içinizi ferah tutun siz.
-
@nopainnogain Bu arada burası medenice tartışılan bir forumdur, başka forumlarla karıştırmamak gerekiyor.
-
@nopainnogain Evvela üslubunuz tek kişi üzerinden gidiyormuşçusuna "gitsin" değil gidilir şeklinde olmalı. Aslında replik düplik şeklinde ilerleyen bir tartışma ile karşı karşıyayız. Başta örn. Tck 3 yıl -1 yıl sorusuna APAÇIK kanun dendi daha sonra atıf dendi. Her sayfada aynı tartışma farklı gerekçelere cevap şeklinde devam ediyor göz önünde bulundurunuz.
-
@mühlet Karıştıracak başka bir forum takip etmiyorum zaten. Medenice tartışmakla boş konuşmak arasında ince bir çizgi var bence...
-
@mühlet şimdi seni muteliyorum. Az kafa dinlemiş olurum böylece.
-
@nopainnogain Medenice tartışmanın sınırı yine tahammülsüz insanlarca aşıldı ve yine ortam gerildi. Yapmayın artık şunu. Her şeyden önce diğer forum üyelerine ayıp oluyor.
-
Arkadaslar benim de GK gy 21 doğru 9 yanlış. Alan ise 60 doğru 10 yanlış ekler misiniz.
-
amacım tartışma yaratmak değil ama hazine ve maliye bakanlığı'nın çıkardı bütün tebliğler vergi ile mi alakalı. vergi müfettişi veya bilgisi olan başka biri konuyu aydınlatırsa sevinirim.
-
Arkadaşlar bence yeni eklenenlerin listeye yazılması dışında artık soru üstünden tartışma yapılmasın. Bence iki tarafın tartışması ,birbirini ikna etmesi gerekmiyor. Yanlış olduğunu düşünen iptal olması için başvurur. Gerekçesi sağlamsa zaten iptal olur. Kısır bir tartışmaya giriliyor. 2 tarafta bir noktadan sonra aynı olguları tekrar ediyor. Artık kim haklı kim haksız bekleyip görelim.
-
Sıralama ne alemde Hocam
-
Arkadaşlar 80-90 netler havada uçuyor Allah herkesin gönlüne göre versin fakat ben 60 lara kadar düşeceğini düşünüyorum sınav öyle çok ta kolay değildi bence 60-65 lerde kapatacak
-
@hakeriaa liste ne alemde olacak 80 üstünde bir yığın kişi var millet maşallah coşmuş
-
Arkadaşlar yanlış anlamayın lütfen ama 60 20 bekliyor um yazılanları görünce umudum gittikçe azalıyor herşeyin hayırlısı olsun hepimiz icin
-
@fc-real-gdp yüzde yüz evet diyemeyeceğim beni aşar bu kesinlik. ama gibin sayfasını girip mevzuat kısmından bir kanun seçip o konuda çıkarılmış tebliğlere bakarsak yayınlanan tebliğlerin vergi kanunlarına ilişkin olduğunu görebiliriz. iç genelgeler ya da genel yazılar ile kurum içi düzenlemeler yapılıyor. yani tebliğler zaten mesela KDV Kanunu genel uygulama tebliğ adı altında çıkıyor. sanırım sorunuzun cevabı evet. tebliğler vergisel konulara ilişkin ülke çapında geçerli uygulamalara yönelik oluyor. Bir Gelir uzmanı olarak nacizane bilgim dahilinde yapacağım açıklama budur
-
@askah yok artik ya trollemeye mi geldiniz kardesim ne 60-65'i