29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@sbf1983 ben de gittigim dersanelerde vs hep nispeten puani dusuk univlerdekilerin basarili oldugunu gordm. Hatta hep dedim bizim okul cok zorluyordu, biz okul dersleriyle bogusurken onlar kpss sistemine coktan ayak uydurmus ve puanlar almis vsvs. Ama nasip hocam haklisiniz:)
-
@gaye adli barajı ve sınava girenlerin konuştukları dogru rakamlarına istinaden dedim zaten onların sınavında iktisat maliye yok
-
@sinavsinavv hocam yanlışlıkla yazılmış olabilir mi diye sordum dısardan da çok veri toplandı yanlş anlamışsınız
-
@çıkmadıkcandan evet hocam milattan once girisliyim️ Siyasalin siyasal oldugu zamanlardi. Bizim okul iyiydi de kpss sisteminden uzakti. Benim donemimdekiler o bocalamayi yasadilar. Bir iki istisna disinda cok buyuk kpss basarilari gormedim kendi bolumumden. Ama tabi issiz olusum baska, okulda aldigimiz egitim baska. Canim mulkiyem️
-
@mühlet sınavı kazanırım ya da kazanmam orası başka bir konu 3.5 ay çalışabildim 79 doğrum var. Herkes 2 yıl çalışmıyor bu sınavlarda en aşılamadık nokta mülakat iibf li arkadaşlarım derece yapıp mülakattan eleniyorlar haksız yere
-
@1umut Her şey bu sınavlar degil mülkiye kaliteli ögrenci yetiştirir
-
@murky hocam kalemine sağlık
-
@minikistan elenen hukukçular haklı yere mi eleniyor? Bu sınava girdiysek doğası gereği birilerinin eleneceği gerçeğini kabullenmek gerekiyor. İbf lisi hukukçusu yok, elenen elenecek, kazanan yoluna devam edecek. Ayrıca hukukçulara sürekli bir çamur atma olayı var aylardır bu forumdayım ben, muhakkak laf atılıyor. Hukukçular sizinle uğraşmıyor, paylaşılamayan ne anlayamıyorum
-
Arkadaşlar son saatler biliyorum gına gelmiştir bu sapma mevzusundan bir şey soracağım kafama takıldı. 2015 sınavında 12.400 kişi girmiş daha yüksek sapma hesaplanmış, oysaki 2016 sınavında 25.000 kişi girmesine rağmen yarıya düşmüş. Sizce bu yıl sapmalar yüksek mi hesaplanmıştır? Malum 15.000 başvuru oldu 13.000 kişi girdi desek??
-
@1umut mülkiyeyi eskiler bilir, hakikaten güzel bir okul. Bir tarihi, bir geçmişi var. Haliyle tecrübe de vardı. Ama son yıllarda tüm okullardaki durum gibi mülkiyenin hali de ortada maalesef. Giriş sıralamaları çok düştü.
-
yav bizene adliden. gidin adli konusunda konusun bunlari. idari konusunda adli konusan biri oldugun icin kazanamayacaksin cok dusunmenize gerek yok
-
@desiignerr evet işte size ne adliden tutup tutup "biz girsek şöyle olur böyle olur" deniliyor.
-
@desiignerr sohbet ediyoruz hocam. Sınav zaten ösym sayfasında açıklanacak
-
@mühlet, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@minikistan elenen hukukçular haklı yere mi eleniyor? Bu sınava girdiysek doğası gereği birilerinin eleneceği gerçeğini kabullenmek gerekiyor. İbf lisi hukukçusu yok, elenen elenecek, kazanan yoluna devam edecek. Ayrıca hukukçulara sürekli bir çamur atma olayı var aylardır bu forumdayım ben, muhakkak laf atılıyor. Hukukçular sizinle uğraşmıyor, paylaşılamayan ne anlayamıyorum
Şahsen benim bölüm bazlı kimseyle sorunum yok. Gerçi artık basit bir apartman dairesi bile hukuk fakültesi oldu ama o ayrı bir tartışma konusu, ona hiç girmek istemiyorum, istemem. Ben basit bi sınavla ilk 3000e hatta yeri gelince ilk 6000e girip 1 sene stajla hakim olunmasından, bu insanlara adaletin emanet edilmesinden inanılmaz rahatsızım. Bunu da her fırsatta dile getiriyorum. O yüzden de hakim yardımcılığını sonuna kadar destekliyorum.
-
@mühlet hocam adli de yapılır ama sınav olduğu için yani aşırı zeka gerektiren sınavlar değiller bunlar. Ama hukuk nosyonu bambaşka bişey. Malesef çok az hukukçuda var
-
Hakimlik sınavlarını adli idari fark etmez ösymnin sınav sistemini iyi çözenler kazanıyor.
-
staj süresi 1 yıl mı arkadaşlar
-
@murky kesinlikle sizin gibi düşünüyorum. Mezun olduğum günden beri bunu savundum. Yeni mezun biri küt diye hakim olmamalı. İş tecrübesi yaşamalı, adliye görmeli, iş nasıl yürür görmeli diye. Ben de destekliyorum. Hukuk fakültesi konusunda da hak veriyorum. Böyle düzende böyle sınav olur, olanı da değiştiremeyiz maalesef
-
@murky aynen hocam 70 barajını kaldırmak çok büyük bir hataydı. özellikle avukatlıktan geçiş facia puanlarla kapıyor. çok adam atıldı diye sözde barajı kaldırdılar. 2016 da 2000 kişilik alımın 1200 ünü doldurdular. bir çok 85 ve üzeri puanı olan arkadaşım elendi . çer çöp doldurdular.
-
@mühlet ben hukukçuların elenmesina haklı demedim ki üstünüze alınmayın iibf li olup idari yargıda derece yapanlar icin konustum