29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@gaye Cevap vasiyet kanunla sabit
-
@mr-aday oyle mi hocam? dun burada tartisildi cevap o degil dediler diye hatirliyorum. dogruysa sevindim.
-
Miras bırakanın borçları, Cenaze giderler, Terekenin mühürlenmesi ve defter tutulması için yapılan giderler, Miras bırakan ile birlikte yaşayan ve onun tarafından bakılan kimselerin üç aylık bakım ve geçim giderleri kalemlerinin aktif terekeden çıkarılmasıyla net tereke değeri tespit edilir.
-
@sonuç vasiyet borcu bu değerlere girmez
-
@antimülakat bunlar doğruysa iyuk anayasa full
-
@kemankeşş maşallah diyelim alan gk doğru sayı bekleyiniz nedir hocam
-
@sonuç hocam mat kötü malesef 20 civarı bekliyorum matta attıklarım tuttarsa ne olur bilemem
-
Cezanın cevapları
-Dava zamanaşımını durduran sebep? İdari mercinin kararının beklenmesi
-Fiil değildir? Muayene sırasında refleks olarak tekme atma
-Seçenek yaptırıma çevrilmesi zorunludur sorusu? Yalnız 2 67 yaşındaki daha önce hiç mahkum olmamış 1 yıl hapis cezası alan adam
-Geçici tutuklama? 3 yıl
-Yardım eden sıfatında olmayan? Suçun işlenmesinden sonra yardım eden
-Gerçek içtima? Yanlış yaptım bunu sanırım
-Son soru kaldı aklıma gelmiyor -
@sonuç tarih ve mat zorladı hocam hakkımızda hayırlısı
-
@rootofallevil gerçek ictima fiil kadar suçtu sanıyorum hocam
-
@kemankeşş Bu ilkeye göre, ceza hukukunda ceza- ların içtimaı (gerçek içtima) kural olup1; işlenen her bir suçtan ayrı ce- zaya hükmedilir ve her bir ceza bağımsızlığını korur TÜRK HUKUKUNDA SUÇLARIN İÇTİMAI Neslihan Göktürk makalesi
-
@rootofallevil hocam genel affa uğrayan suç tazminat davasını açmaya engel olmaz diye bir soru cardı
-
@sonuç aynen hocam ayrı ayrı kesilir
-
@kemankeşş tarih ve mat zordu Dediğiniz gibi ama sayıları söylemediniz
-
@sonuç hocam tarih 7 vatandaşlık 6 türkçe 6 mat emin değilmim hocam attılarım vardı hatırlamıyorum bile
-
@sonuç mat küçüklükten beri korkulu rüyam yaş kaç oldu hala mat soruyorlar yeter artık bazı şeyler zamanında olmayınca bir daha olmuyor
-
@kemankeşş önemli olan alan doğru sayısı bu 57 civarı ise durumunuz iyidir
-
@sonuç hocam orttak alan 30 idari yargı 29 sanıyorum ösym yi beklicez
-
@kemankeşş tamam size şimdiden hayırlı olsun 300 kişi içinde olmak gerçek başarı sınavda 2000 kişi yarışır
-
@kemankeşş yalnız 1 di galiba genel af ile tazminat davası düşmüyor çünkü ceza hakiminin kararı hukuk hakiminin kararını bağlamıyor. 3. öncülü hatırlayamadım