29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@rootofallevil Hayırlısı olsun Dediğin gibi e ozaman bende diyorum ki çoçuğun başkasının malına zarar vermesi Hakkaniyet değil aynı sorunun bir diğer şıkkında Başkan'ın Sorumluluğu var diyelim bu soruda gitsin
-
@geçuyandım şüpheniz olmasın defter tutma onun cevabı diğerlerini vergi idaresi yapıyor
-
@rootofallevil eyvallah
-
Tartıştığınız sorulara inanamıyorum
-
@gossen ne gibi
-
Allah akıl fikir versin
-
@sonuç hocam o borçlar sorusu tartışmaya açık olamayacak kadar net cevaplıydı. Hakkaniyet sorumluluğu kanunda yeri var 65. madde olması lazım
-
@sonuç defter tutma sorusu. Tartışmaya kapalı son derece net
-
Soruyu şu şekilde sorayım ikmalen rarhiyat hangi belgeye dayanılarak yapılır
-
Kesin cevap konu tartışmaya kapalı mecliste 300 milletvekili var aksini ispat edemezsiniz!!!!
-
@rootofallevil yok bu sorumluluk var ancak şoklarda ev Başkan'ın Sorumluluğu da vardı bu sorumlukta evdeki Kişilerin Başkasına zarar verme durumunda kusursuz sorumluk hali ayrıca bende Hakkaniyet yaptım
-
arkadaşlar vergi dairesi hangi mükellefin deftetrini tutsun 1 değil 5 değil.
-
Her mükellefin ayrı ayrı tarh defteri var.vargi dairelerine git görürsün
-
@toranj aynen vergi dairesi defterleri tutsun SMMM'ler kapatılsın
-
@toranj vergi dairesi defter tutar demiyordu ki.mükellefin defter tutup tutmadigina usulune uygun olup olmadigina bakılın bakılır denetleme icin.Cevap arama. Arama ile tarh arasında bir bağlantı yok
-
@marshallist arama denetim yöntemi değil, denetimde defter kontrolü (defter tutma) denetim yani öyle mi? Hocam pırıl pırıl
-
@marshallist hocam hatırladığım kadarıyla tarhla filan ilgili değildi soru vergi dairesi ne yapar diyordu. aramayı da vergi dairesi yapıyor sadece önce sulh hakiminden izin istiyor.
-
Mükellef işe başlar sicil servisi kaydını açar tahakkuk serviside mükellefe ayrı bir dosya açar mükellefle ilgi her şey o dosyada olur vergi inceleme raporu yoklama takdire sevk
-
@gossen arama hile,suc suphesi durumlarinda sulh yargicindan izin ile yapılır okudugunuzu anlayın önce.Resen tarhiyat icin adama arama mı yapacak.
-
@marshallist dostum sapması yüksek bir soru olacağa benziyor