29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@nopainnogain Hocam ben de oyle hatirliyorum. Umarim oyledir.
-
@sikilaccisamatha o şık öyle değildi ben ona düşmek üzereydim önerinin değil kabulün ulaştığı an yazıyordu
-
@nopainnogain, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@nopainnogain arkadaşlar bu soru hakkında yorum yapacak yok mu
Yazdiginiz sekilde oldugunu hatirliyorum ben de.Acik kabul gerekiyorsa kabul beyaninin onerene gonderildigi anda hukukm dogurur sikki vardi ve kanunda direk ifadesi geciyor,
-
@nopainnogain mahkeme kararlarını yerine getirmeyen kamu görevlilerine karşı memura dava açıomaz idareye açılır farklı şeler
-
@gossen, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@sikilaccisamatha o şık öyle değildi ben ona düşmek üzereydim önerinin değil kabulün ulaştığı an yazıyordu
Özellikle dikkat ettim sikka öneri diyordu
-
@kemankeşş hocam sorudaki ifadeyi tam hatırlıyor musunuz ben şuan anımsayamadım fazla
-
açık kabulun gerektigi durumda kabulun gönderildigi an'' dogru cevap buydu boşa tartışmayın o soruyu 10 dk okudum
-
@nopainnogain ben 2 ve 3 yaptım. Bence de icra müdürüne karşı devlete idare mahkemesinde açılır dava
-
@ubeyde hocam ilk başta feleğim şaştı 10 kere okudum bdende eminim
-
@gossen adli yargı da açılır bencesi falan yok bu isin
-
@lex-fori icra müdürü değil de başka bir kamu görevlisi olsaydı idari yargıda açılabilir miydi?
-
@gossen hocam kanunda mahkeme kararlarını yerine getirmeyen kamu görevlilerine karşı idareye karşı açılır ama soruda icra daireleri memurlarının kusurlu davranışı diyor mahkeme kararı yok yani bunun iöin adli yargı alanına girer 123
-
@lex-fori icra iflas kanununda var, şikayet icra mahkemesine, itirazlarda da adli makamlar görevli rahat ol
-
@ubeyde aynen
-
@gossen herkes hepsi diyince acaba iş icra dairesi personelinden kaynaklı özel bir durum mu var Onu anlamadım. Çünkü açık anayasa hükmü var "Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yetkilerini kullanırken işledikleri kusurlardan doğan tazminat davaları kendilerine rucu edilmek kaydıyla ve kanunun gösterdiği sekil ve koşullara uygun olarak ancak idare aleyhine açılabilir.
-
@nopainnogain 2004 sayılı icra iflas kanununun 5. maddesi bağlantı metni
-
@gossen tamamdır hocam bunu merak etmiştim teşekkür ederim.
-
@nopainnogain tazminat davası haksız fiilde acılır,yani burda haksız fiill alakalı bişey yok, yani tam yargı davası konusu hakim olcaksan bunları bilceksin, ayrıca kanun maddelerinde de yazar, ''icra hukukuna ilişkin hükümler saklıdır vs.'' bu durumda ona giriyor. icra iflas calıstıysan belki bilirsin, şikayet sebepleri var, hakkın yerine getirilmemesi hakkın sürüncemede bırakılması vs. bunlar icra mahkemesinin konusu.
-
@nopainnogain cevap 2-3 sizce de değil mi hocam. Bence kanun maddesi net. Kusurundan dahi olsa idare aleyhine açılıyor.
-
@ubeyde ne senin bu atarin kardeşim bir şey sorduk hakim olacaksan bunu bilecekmisim senin yanlış yaptığın bir soruyu benim doğru yapmış olma ihtimalim % kaç? Ben de sana diyim bu soruyu yanlış yaptıysan hakim olma diye. Ukala seni...