29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@mr-aday evet hocam
-
@rootofallevil 32 değil 34 diyen de var o sebeple sordum. ben denklem kurup alt alta topladığımda direkt 32 cevabını bulmuştum oysa ki
-
@mr-aday tmmdir kardeşim tesekkurur ederimyanlış yapmışım ben
-
peki 6183 (amme) sorusu ihtiyati haczi mi ihtiyati tahakkuku mu soruyordu? ben ona idari para cezası sebebiyle kamu davası demiştim.
-
@rootofallevil 1/15 diyen var
-
@mr-aday ihtiyati tahakkuk sebebi değildir diyordu.
-
@pecheur cevap dava ile ilgili şıktı o zaman sanırım
-
@mr-aday Bilmiyorum maalesef. Tartışıldı cevabı ama hatırlamıyorum.
-
@mr-aday kuruyemiş sorusunu ben de 32 yaptım ve eminim.
-
@mr-aday taşınmaz muavazaa sebebi ile diye bir şık vardı oydu
Para cezası fiili ile açılan kamu davası ile tedbir verilir -
@mr-aday çünkü 6183 md.13'te ''Hüküm sadır olmuş bulunsun bulunmasın para cezasını müstelzim fiil dolayısiyle
amme davası açılmış ise,'' hükmü var ve aynı kanunun ihtiyati tahakuku düzenleyen 17'inci maddesinde bu hükme atıf yok. -
@kemankeşş dostum eğer ihtiyati tahakkuku soruyorsa yukarıda yaptığım açıklama gereği amme davası cevap olacak. çünkü taşınmaza ilişkin muvazaa iddiası ihtiyati tahakkuk maddesinde şu şekilde düzenlenmiştir:
''Mükellef hakkında 110 uncu madde gereğince takibata girişilmişse'' buradan 110'uncu maddeye gidecek olursak; ''Amme alacağının tahsiline engel olanlar:
Madde 110 – Amme alacağının tahsili için hakkında takip muamelelerine başlanan borçlu
kısmen veya tamamen tahsile engel olmak veya tahsili zorlaştırmak maksadiyle mallarından bir
kısmını veya tamamını:- Mülkünden çıkararak, telef ederek yahut değerden düşürerek gerçek surette,
- (Değişik: 23/1/2008-5728/162 md.) Gizleyerek, kaçırarak muvazaa yolu ile başkasının
uhdesine geçirerek veya aslı olmayan borçlar ikrar ederek, yahut alındılar vererek gerçeğe aykırı
surette, varlığını yok eder veya azaltır ve geri kalan mallar borcu karşılamaya yetmezse altı aydan
üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.'' hükmünü göreceğiz. dolayısıyla muvazaa iddiası da ihtiyati tahakkuk nedenlerinden.
-
Tahmini 79 doğru 23 gkgy 56 alan
Netlerim de vergi 13 doğru 1 yanlış
iktisat maliye 7 doğru bunlar standart sapmadan belirleyici olursa belki ama zannetmiyorum -
@vi̇nni̇e-jones dostum Mux sorusunu ne yapmıştın. Bir de ihtiyati tahakkuk
-
Tecrübeli arkadaşlar tahmini olarak gkgy 20 alan 59 mülakat ihtimali var mı sizce ?
-
@yakup-cemil
Ihtiyati tahakkuk sorusunu hatırlayamadığım için yanlış saydım mux ile ilgili soru derken biraz açar misin ?? Inan farklı sınava girdik gibi geldi -
@yakup-cemil sorular toplu olarak var mı
-
@vi̇nni̇e-jones iktisat sorusuydu marjinal fayda?
-
@vi̇nni̇e-jones u(x)= x kare) ise hangisi doğrudur sorusu?
I) azalan verimler yayasi geçerlidir
II) 25 birimlik üretimde 5 birim fayda vardır
III) artan fayda vardir(net hatirlamadim bu onculu) -
@gresham-t burda 25 tüketime 5 fayda doğru mu yanlış mı dostum