29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@rootofallevil hocam o kadar da değil yani dava ilk derece danıştayda görülür temyizi de vergi daire kurulunda soru çok net.
-
@nopainnogain temyizi demisim uykulu halimle yürütmenin durdurulmasına itiraz olacaktı:)
-
Gecikme faizli soruda ikmalen tarh diyenlere geçmiş olsun cevap ikmalen tarh ve hata düzeltmeymiş. Yine en güvendiğimiz yerden vurulduk
-
@nopainnogain Tebliğe vergi ile ilgili değil diyorlar o yüzden bim diyorlar
-
@ezo Neye dayanarak söylüyorlar kanun ise Yok öyle bir durum. Kendileri içtihat mı geliştirdi?
-
@mr-aday varmış hocam, bir vergi hocası paylaşmış. Ayrıca başka bir vergi hocası da başkanın hata düzeltme yapamayacağını savunuyor
-
Bana idari yargi sinavi fazlasiyla kaymakamlik sinavini hatirlatti bu seneki. Araya cok kolay sorular serpistirmisler. Ancak özellikle de kıyıda köşede kalmis yerleri de bir guzel öncüllü soruya donusturmusler 1 miydi yoksa 1 ve 2 mi diye cok arada kaldik malesef.
-
@mr-aday hocam ilk derece danıştayda bakılacak genel tebliğ nasıl bim olacakki
-
Hata duzeltme vergi dairesi muduru olarak belirtilmis ,baskana yetki devri genel bi durum deil ozel bi durum bende sadece vergi dairesi muduru oldugunu dusunuyorum
-
Ve baskan vergi dairesi muduru adina islem yapiyor yetki devrinde
-
@mr-aday tebliğ vergi ile olmasa o zaman idare dava daireleri kurulu olurdu o da yoktu şıklarda
-
@yvzt hocam inşallah öyledir çok çeldirici ama sanırım ösym bşk nı da kabul eder gibi geliyor bana
-
@nopainnogain vergi ddk vardı
-
@yvzt Kardeşim sen çok yanlış gelmişsin. Buradaki cümlenden ne anlaşılıyor biliyor musun? Vergi Dairesi Müdürü, VD Başkanından daha kıdemliymiş gibi. VD başkanlığı olan yerde başkan vardır olmayan yerde müdürlük vardır. Ayrıca VD başkanlığı olan yerlerde ilçelerde müdür bulunur. VD başkanı, VD müdürü hepsi hata düzelttirmeye yetkilidir.
-
@ezo hoca kanuna baksın şeyinden element uydurmasın.
-
@ezo Arkadaşlar vergi hocasına itimadım zayıf kusura bakmayın. Vergi ile ilgili hangi kaynak olursa olsun konsensus justice vb. Bariz bir sürü hata vardı hepsinde.
-
@tibeout kidemli tartismasi yapmiyorum duzeltmede vergi dairesi muduru yetkili ve bu yetkisini devredebilir baskana yani genel yetkili vergi dairesi muduru diyorum bu benim dusuncem cevaplar aciklaninca netlesir durum
-
@yvzt, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@tibeout kidemli tartismasi yapmiyorum duzeltmede vergi dairesi muduru yetkili ve bu yetkisini devredebilir baskana yani genel yetkili vergi dairesi muduru diyorum bu benim dusuncem cevaplar aciklaninca netlesir durum
Yetki devri ne zamandan beri aşağıdan yukarı (asttan üste) yapılıyor
-
@yvzt Yetki devri üstten asta yapılır. Müdür olan birisi başkanına nasıl yetki aktarsın. Tamam yayınlandığında sorular bir konuyu çok iyi öğrenmiş olacaksın
-
Vuk madde 115te maliye bakanlığı terkin yetkisini mahalline devredebilir yazıyor arkadaşlar.
Başkan müdür sorusunda da vuk madde 120de vergi dairesi müdürü yetkilidir ama kanunun 4.maddesinde yazılı vergi dairesinin görev ve yetkilerini haiz olarak faliyete geçen vergi dairesi başkanlıklarında düzeltme yetkisi vergi dairesi başkanına aittir.