29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@nopainnogain Dostlar Başkan değil müdür istisna kanunun ilk Fıkrasına bakıp müdür demeyin hemen. Başkan varsa yetki devri olmadıkça müdürün hiç şansı yok.
-
Nurettin hocanın kitabında başka veya müdür yazdığını sınavda çok net hatırladım ama hep sorularda vergi hatalarını düzeltmeye yetkili müdür olarak kabul ediyorlardı gittim sadece müdürü işaretledim patladım
-
@tibeout demek istedigimi yanlis anlattim sanki ast ust tartismasi yapmiyorum benim okudugum kaynaktan hata duzeltmede yetkili vergi dairesi muduru yaziyodu .bu yuzden genel yetkili olarak dusunuyorum.yaniliyo olabilirim .aciklaninca ogrenicez dedigin gibi
-
@nopainnogain hocam saolun birşey merak ediyorum idari yargı testinde 15 bin kişi de 7 veya 8 yanlış çıkaran olmuş mudur
-
@nopainnogain bende patladım o kadar emin işaretledim ki
-
@kemankeşş hocam ben de ilk defa girdim bu sınava tahminde bulunamıyorum malesef
-
@nopainnogain ortak alan sapması yüksek olur mu sizce
-
@kemankeşş idari yargı alanının daha fazla fark yatacağını düşünüyorum hocam
-
@yvzt hocam niye sallıyorsunuz kanunda şöyle yazıyor: "Bu Kanunun 4 üncü maddesinde yazılı vergi dairesinin görev ve yetkilerini haiz olarak faaliyete geçen vergi dairesi başkanlıklarında düzeltme yetkisi vergi dairesi başkanına ait olup, başkan bu yetkisini ilgili grup müdürlerine ve/veya müdürlere devredebilir."
-
sapma işini unutun son sınavda sapma hiç etkili olmadı.
-
@fc-real-gdp sallamiyorum benim okudugum kaynaklarda vergi dairesi muduru geciyodu yaniliyo olabilirim dedim hatta
-
@yvzt hocam biz de yanılabiliyoruz, kitaplar da hatalı ve kanunda yazan şeyse kanuna bakiyoruz ama. vuk madde 120 3. fıkraya bakın emin olmak istiyorsanız. ben de sadece müdür diye biliyordum.
-
@fc-real-gdp haklisin kaynaklarda sorun var duzeltmeyle ilgili cvplarin hepsinde mudur vardi baskani hic gormedim bu yuzden yanlis yaptim
-
@yvzt ast ust iliskisinden ziyade genel yetkili olarak dusundum
-
@yvzt sadece vergi dairesi müdürü geçmiş yıllarda gelir uzmanlığı yeterliliğinde çıkmış bir soru nejdet kaman ın kitabında olması lazım
-
@kafdağınınarkası bence soru tartışmaya açık geçmiş kpss filan müdür kabul etmiş
-
@kemankeşş tartışmasız hocam
-
Sadece vergi dairesi müdürü olacak cevap
-
Sınavın hiçte kolay olmadığı yavaş yavaş ortaya çıkıyor ilk çıktığımda çok iyi puan alırım diyordum şimdi sınırdayım belki de 1 soru ile kaybedecem hemde 2 defa mülakattan elenen birisi olarak
-
Ayrıca şöyle vergi hatalarının düzeltilmesine, ilgili vergi dairesi müdürü karar verir. bunu istiyordu soru kökü
Ama şöyle deseydi : vergi dairesi başkanlıklarında düzeltme yetkisi vergi dairesi başkanına ait olup, başkan bu yetkisini ilgili grup müdürlerine ve/veya müdürlere devredebilir.