29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@kafdağınınarkası inşallah
-
@kemankeşş ösym nin hiçbir sınavı kolay olmaz. Biz öyle sanarız sonra yanlışları gördükçe kendimize kızarız bunu nasıl yanlış yaptım diye ösym avcı biz ise hep av oluruz
-
@ezo dayanağı neymiş o hocanın ben kanunda öyle bir ifade göremedim
-
vergi dairesi başkanına 2007'de kanun değişikliği ile vergi hatası yetkisi verilmiş. guy, kpss vs.de çıkmış sorular 2007 öncesidir muhtemelen.
-
@kemankeşş bu soru ÖSYM açıklayana kadar muallakta. Bende VD Müdürü yaptım ama cevap ikisi ise kanun okumadığım için çok kızacağım kendime. Anlaşılan o ki vergi hukuku dersinde dahi kanun okumak gerek. Önümüzdeki sınavlarda bu hatayı yapmayacağım inşallah.
-
@kafdağınınarkası bence sınavın en zor sorusu şart ve inşai işlem net
-
Şimdi düzeltme fişine bidaha baktım onay makamı vergi dairesi müdürü yazıyor ama istanbul büyük mükellefler vergi dairesi başkanlığında bu yetki vergi dairesi başkanına ait soru bu durumda ne olacak
-
@kafdağınınarkası vuk 4 madde sanırım ayrı bir vergi dairesi müdürlüğü kurulmayan yerlerde vergi dairesi başkanı diyor
-
@kafdağınınarkası vergi dairesi başkanının yetkisi istisna asıl yetkili vergi dairesi müdürü
-
Hakimlik sınavına giren arkadaşlara geçmiş olsun diyelim. Hakkinizda hayırlısı olsun. Tvs sorularından birisi duzeltme yetkisi kine aittir. Düzeltme yetkisi vergi dairesi müdürü ne aittir. Net bir bilgi. Bazı arkadaşlar başkan demişler. Başkanlık ayrı bir birim. Başkan vergi dairesinin düzeltme yetkisine karışmaz. Başkanlık içindeki düzeltme yetkisi ise başkandır ancak başkan bu yetkiyi grup müdürlerine devreder. Soru vergi dairesiyle ilgili olup sınavda çıkan sorunun yanıtı vergi dairesi müdürü olucak.
Paylaşan aslan değirmenci aynen kopyaladım bana niye kızıyorsunuz mesajda falan
-
@ezo doğru dostum tebrikler
-
Vergi dairesi başkanlıkları 16.05.2015 te kuruldu. Dediğiniz çıkmış sorular bu tarihten önce mi sonra mı bir bakın isterseniz
-
Sınavın kolay olduğunu düşünen var mı hala
-
Bu sınav beklediğimize göre düşük kapatabilir
-
@mr-aday asli yetkiyi kanun vergi dairesi müdürüne vermiş başkanın yetkisi istisna i olarak ayrı bir vergi dairesi müdürlüğü kurulmayan yerlerde yani istanbul büyük mükellefler vergi dairesi başkanlığı gibi
-
@ezo soruda vergi dairesinde hata düzeltme yetkisi kime aittir mi soruyordu.
-
Zor bir sınav bence ilk çıktığımda çok kolay demiştim ama öyle değilmiş ösym bu avlamak üzerine üstüne yok
-
@kemankeşş insaii islemi olumlu bi durum icin kullanmiyormuyduk yapici islem tarzinda yanlismi hatirliyorum. Burda olumsuz bi durum var
-
@ezo ay hocam bu inşallah böyledir. aslan değirmenci burdaki aslan reyis mi ben ona güveniyorum:)
-
@kafdağınınarkası Aslisi istisnası mı var düzeltmeye kim yetkili diyor daha ne anlam çıkarmaya çalışıyorsunuz