29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@ubeyde, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
''sorular açıklanmış diye yazan varmı diye bakmak için girdim hala yayınlanmamış demekki
Muthis bir zeka ornegi
-
Kolay diyen arkadaşlar hepsini doğru yaptılar umarım. Zira hakimlik gibi bir sınava hazırlanan kimse çıkan soruların konularını en az bikez görmüş sorusunu da çözmüştür. Soruların tanıdık gelmesi sınavın kolay olduğu anlamına gelmez.Evet herkes sınavda istenen bilgilerin çok daha fazlasıyla girdi sınava ama en çok bilgisi olan, sınavı kolay bulan değil cevap anahtarına doğru cevabı yansıtan kazanıyor.
-
Bugünü de geçirdik soruların açıklanması yarına kaldı demek ki
-
@epikür kesinlikle gitgide
-
@marshallist vergi hatalarının duzeltılmesıne ılgılı vergi daıresı muduru karar verır. Fakat ılgılı kanunun ''4.maddesıne'' gore yazılı vergi daıresının gorev ve yetkılerını haız olarak faalıyete gecen vergı daıresı baskanlıklarında duzeltme yetkısı vergı daıresı baskanına aıt olup , baskan bu yetkısını ılgılı grup mudurlerıne devredebılır.. dedıgı ıcın ıkılemde kaldıgım bır soru oldu
-
Ösym kanunu lafzıyla yorumladıysa müdür ve başkan olacak cevap. Madde açık yani
-
@nopainnogain yalnızca kamu davası düşer
-
(Ek fıkra: 28/3/2007-5615/20 md.) Bu Kanunun 4 üncü maddesinde yazılı vergi dairesinin görev ve yetkilerini haiz olarak faaliyete geçen vergi dairesi başkanlıklarında
düzeltme yetkisi vergi dairesi başkanına ait olup, başkan bu yetkisini ilgili grup müdürlerine
ve/veya müdürlere devredebilir.
Madde 4 – Vergi dairesi mükellefi tesbit eden, vergi tarh eden, tahakkuk ettiren ve tahsil eden dairedir. (Değişik: 15/12/1990-3689/1 md.) Bakanlığın, gerekli gördüğü hallerde, mükelleflerin işyeri ve ikametgah adresleri ile il ve ilçelerin idari sınırlarına bağlı kalmaksızın vergi daireleri ve bölge bilgi işlem merkezleri kurmaya, vergi dairelerine bağlı şubeler açmaya ve vergi dairelerinin yetki alanı ile vergi türleri, meslek ve iş grupları itibariyle mükelleflerin bağlı olacakları vergi dairesini belirlemeye yetkilidir.
Kopyala yapıştır yaptım. -
@rootofallevil geçmiş yıllarda çok çıkan bi soru öncüllü değilde şıklarda başkan ve müdür ayrı ayrı olsa hangisini işaretlerdiniz
-
Vuk çok can yakacak gibi
-
Yarın sorular yayınlansa sa da bitse bu çile doğru cevapları öğrensek
-
Mesele şu vergi dairelerinde düzeltme yetkisi müdürde düzeltme fişi müdür adına açılır başkan düzeltmeye imza atarsa yetki tecavüzü olur mu
-
Arkadaşlar ben de kanun okuyarak çalıştığım için ordan aklımda kalmış müdür ve başkan diye işaretledim ama şimdi arkadaşımın babası vergi dairesi müdürü ona sorduk sadece müdür dedi gitti bi soru daha ..
-
@kafdağınınarkası müdürü tabiki asli yetki onda çünkü
-
@idyah, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Arkadaşlar ben de kanun okuyarak çalıştığım için ordan aklımda kalmış müdür ve başkan diye işaretledim ama şimdi arkadaşımın babası vergi dairesi müdürü ona sorduk sadece müdür dedi gitti bi soru daha ..
Merhaba
Peki arkadasinizin babasina VUK 120 de yazan vergi dairesi baskani da yetkilidiri sorabildiniz mi? Ona ragmen mi sadece müdür dedi? -
@sikilaccisamatha Mart ayında guy için Ankara da 2.5 ay eğitim aldım gelir idaresi eğitim merkezinde. Eğitimde üstatlar başkan ve müdür dediler başkanda yetkisini devredebilir dediler. Bilmiyorum artık cevap ne olacak...
-
@sikilaccisamatha ben açıkçası memurların öyleydi böyleydi dediğine çok takılmıyorum. çünkü kanunda yazanla uygulama çok başkadır büyük ihtimal diye tahmin ediyorum. son söz ösym de artık
-
en iyisi muğlak soruları yanlış kabul edip rahat etmek
-
Ösym lafzı dikkate alacaktır. Müdür ve başkan o sorunun cevabı ne yazıkki ben de yanlış yaptım.
-
@kafdağınınarkası İmkansız öyle bir soru. Öyle bir soru Ancak kanunun revize edildiği 2007 öncesi gelebilir.