29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
Tarhiyat verirken nedenini belirtiyorlar yani vergi inceleme raporuna istinaden takdir komisyon kararına istinaden gibi aramaya istinaden hiç yapmadık dediler yoklama fişine istinaden idarece tarh yapıyoruz defter kayıt ve belgeler ile verilen beyanname üzerinden matrah farkı çıkarsa defter kayıtlarındaki eski bilgilerde göz önüne alınarak ikmalen tarhiyat yapıyoruz dediler 20 yıllık memur hepsi bilmiyorum artık ösym ne der
-
@mr-aday adam bıktı şu kanunun sistematiğini göndermekten, siz arama demekten bıkmadınız. Hayır bu sorunun neyini tartışıyoruz zaten?
-
@gossen bak kardeşim hangisi vergi dairesinin yapacağı denetim değildir demiyor soru re sen idarece ve ikmalen tarhiyatta esas alınmaz diyor ikisi farklı şeyler
-
@kafdağınınarkası Anlıyorum dostum memur bilmeyecek kim bilecek diyorsun ama kanun açık bir şekilde sistematiğini kurmuş bu konunun.
-
@kafdağınınarkası soru kökünü tam olarak hatırlamıyorum dediğin gibiyse net değil cevap. Ancak gecikme faizi sorusu, hata düzeltme soru ve bu soruda ÖSYM düşürmek için böyle ayrıntı sorduysa çoğu kişi düşecek vergi testi kolay gözüken zor bir test oldu.
-
@kafdağınınarkası hazırlık işlemi gibi bir ifade vardı. Sanki soruda yanlış mı hatırlıyorum
-
@kafdağınınarkası Sorunun tarhiyatla ilgili olduğunu hatırlamıyorum. Kaldı ki öyle olsa bile diğer 4 şık vergi idaresinin işlemleri iken defter tutma sadece mükellefe ait bir görev
-
Anahtar ne zaman açıklanır? Bilen var mı?
-
@mr-aday daha önce çözdüm bu soruyu vergi dairesi müdürlük ya da müdür yardımcılığı sorusuydu her kaynakya yok nejdet kaman ın kitabında diye hatırlıyorum zor bir soru çok zar bir soru çözerken yanlış yapmıştım defter tutma demiştim ama cevap arama diyordu bende sizin gibi vergi dairesinin işi gücü yok mükellefin defterinimi tutacak dedim açıklamsını okudum sorunun vergi dairesi isterse mükelleften defter ve belgelerinin ibrazını istiyormuş yani vergi dairesi müdürü diyor ki getir bakalım tutmuş olduğun defteri verdiğin beyannameyi beğenmedim mükellefte gidiyor muhasebecisine defteri ile birlikte vergi dairesine müdürün zaten incelem yetkisi var
-
@ordubalık-valsi evet hocam hazırlık işlemi geçiyordu soruda.
-
@mr-aday işte mükellefin defteri incelenip ona görede tarhiyat verilebiliyor
-
@kafdağınınarkası Dostum ben de vergi incelemesi yapıyorum dediğin süreç 142 ve devamında hüküm altına alınan "arama" konusunda geçerli. Defterler mühürlenip vergi dairesine getirilir. Ve mükellefin yaptığı işlemleri belirli sürelerde defter kayıtlarına işlemesi sağlanır. Tamamen farklı bir durum.
-
VERGİ DAİRESİ/İDARESİ MÜKELLEFİN YASAL DEFTERİNİ TUTMAZ (!)
-
Ben kanun kabul etmem makale olsun derseniz:
http:/ /www.mahrecler.com/2016/03/mukellefin-beyanna-istinaden-degil-de.html?m=1 -
@fc-real-gdp Ben önce defter tutma yapacaktım. Vergilendirmeden önce vergi kaybına yönelik işlemin içerisinde arama girmez diye düşünüp tuttum onu işaretledim. Ama cevap ne tam olarak halen daha bilmiyorum. Arama vergi kaçırma eylemine yönelik kuvvetli şüphe varsa sulh hakimi tarafından verilen izinle yapılan işlem hepimizin bildiği gibi
-
Kanundaki tanımında arama vergi incelemesinden sonra yapılan bir iş olarak geçiyor. Önce inceleme yapılıp vergi kayıp ve kaçağı tespit edilirse ve bu yönde kuvvetli şüphe varsa o zaman arama yoluna başvuruluyor.
-
''sorular açıklanmış diye yazan varmı diye bakmak için girdim hala yayınlanmamış demekki
-
Resmî tatilde yayınlanıyor mu
-
@kemankeşş osymnin işi belli olmaz, tutuyo gece 00 da tercih sonucunu acıklıyor mesela
-
@kemankeşş resmi tatillerde YDS sonuçları YKS sonuçları falan açıklanmış. Cevap kağıtlarını da genellikle 15:00 17:00 arası yayınlamış bir ümit bekliyoruz. En geç yarın açılacak...