29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@idyah başkanın olduğu yerde yetki devri yapılıyor. Müdür mevzuat bilgisini gözden geçirmeli bence.
-
@mr-aday tmm kardeşim senin yaptığın dogru
-
Soruyu okudum ve tereddütsüz vergi dairesi müdürünü işaretledim ama Kanunun ilgili maddesini okuduktan sonra Doğru cevabın Müdür ve Başkan olduğunu düşünüyorum. Yarın açıklanırsa cevap %99 Başkan ve Müdür olarak kabul edilecek bence.
-
Çok detay düşünülüyor ÖSYM'nin en çok ölçtüğü olay. Soruya baktıktan sonra kanunda şöyle uygulamada böyle falan filan çok da takılmamak lazım, sonuç büyük ihtimalle başkan, müdür.
-
@bydaler bu kanunu okumak bu kadar mı zor? Ola ki ÖSYM vd müdürü olarak kabul etse bile %100 iptal olacak.
-
Ben de yalnızca müdür yapacaktım bu soruyu. Sınav esnasında iki şey düşündüm birincisi böyle bir soruya ÖSYM neden öncül koysun ki oldu ikincisi ise yetki tecavüzü olayını es geçerek müdürün yaptığı bir düzenlemeyi başkan neden yapamasın oldu. Çok da düşünmedim başkan, müdür yaptım geçtim. Yalnız müdürse de çok da takılmam ama dediğim gibi ben ÖSYM'i tanıyorsam bu sorunun yanıtı başkan, müdür olarak açıklanacak.
-
@mr-aday kesinlikle.
-
Soru ya da sorulardan bağımsız olarak şunu söyleyeyim ÖSYM'nin sınav sistemini çözerseniz, tecrübeniz varsa, sadece seçeneklere bakarak soru hakkında hiçbir fikriniz olmasa bile sonuca ulaşabilirsiniz, bunu deneyin
-
@bydaler hocam ben de müdür dedim hatta burada bi arkadaş kanunu attı ilk yine müdür diye düşündüm ama açık bi şekildr yazıyor başkan ve müdür diye kanunda.
-
@mac soruda VUK 120 demeseydi bende sadece v.dairesi müdürü derdim
-
@nomethod ben soruda 120 dediğini falan hatırlamıyorum ama 120 demiş olsa da Müdür derdim ben çünkü öyle biliyordum ama sınavdan sonra dediğiniz maddeyi okudum bence cevap kesin olarak Başkan ve Müdür. ÖSYM sadece müdürü kabul ederse itiraza haklı olarak çok açık bir is yapmış olur.
-
@murky hocam biz daha o level a ulasamadik
-
@sbf1983, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@murky hocam biz daha o level a ulasamadik
Hocam siz ulaşamadıysanız biz saygısızlık ettik kusura bakmayın
-
@murky yok estagfirullah hocam dediginiz dogru aslinda da benim zaman yetmedi o mertebeye
-
@nomethod Soruda vuk 120 dedi mi? Ben düzeltme deyince direkt vuk olup olmadığına bakılmaksızın yaptım soruyu. Vuk demesi bir şeyi değiştirmez lakin vuk dedi ise neyin tartışması yapılıyor anlamıyorum.
-
Sadece müdürü kabul ettik diyelim. O zaman sadece Vergi Dairesi Başkanlığının olduğu bir yerde hataların düzeltmesi kim tarafından yapılacak?
-
@murky yok estagfirullah hocam dediginiz dogru aslinda da benim zaman yetmedi o mertebeye
Eyvallah hocam. Anlatmaya çalıştığım husus şu aslında ben bu sınava çalışmayı hatta dereceyi planlıyordum lakin 2 ay kendi hayatımdaki aksilikler yüzünden hiç çalışamadım, sınavda bir çok soru daha önceki ÖSYM sınavları ile aynı minvaldeydi ve özellikle HMK, İYUK gibi tamamen kanun ağırlıklı alanlarda sadece öncüllerden ilerleyerek doğruya ulaştım. Aslında ÖSYM hep kendini tekrarlıyor ve detay düşünülmesini istemiyor.
-
@murky aynen dediginiz gibi hocam. Ben de o kadar tecrubeye kendi adima ulasamadim anlaminda soylemistim biraz latife katarak
-
@murky basarilar hocam bu arada
-
@murky basarilar hocam bu arada
Eyvallah hocam, teşekkür ederim. Ezcümle ÖSYM sınavlarında %80 soru daha önce çıkmış sorularının benzeri şekilde çıkıyor %80'de sınavı kazanmak için yetiyor da artıyor bile. Kaynaklar sabit olsun, ÖSYM'nin daha önceki soruları da kanıksansın kazanılmayacak ÖSYM sınavı yok. Bu arada soru tartışmalarına ithafen söylemek istediğim; birbirinizi üzmeyin lütfen yarın büyük bir sessizlik çökecek, şu kadar doğru yeter mi yorumlarına dönüşecek forum.