29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@mr-aday hocam o kesin ikmalen tarh ben bir soruda yanlış yapmıştım ya deneme ya çıkmış soru ordan hatırlayıp yaptım
-
@minikistan Kanunun fotoğrafını çekip yolladım evde değilmiş finallere hazırlanıyorum dedi cevap verirse onu da sorcam hocam kanunu görünce ne dicek merak ettim
-
@şentürkaslı, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@sikilaccisamatha vuk 120 (ek fıkra: 28/3/2007-5615/20 md.) ???
Ne konu bakimindan?
-
@mr-aday altin cizginin yazarmi ne oyle.bir şey galiba..bilemiyorum Yarın netleşecek herşey
-
@bydaler yarın cevaplar yayınlanıyor mu kesin?
-
@mr-aday sağ ol üstad gecikme faizi ile ilgili kafamda şüphe kalmadı bir de defter tutma doğruysa vergiyi 3 yanlışla kapatıyorum inşallah
-
@mr-aday vuk 116 haksız yere fazla veya eksik vergi ödenmesi veya alınması vergi hatası diyor, yine vuk 116 ıncı madde üstünde ki üçüncü bölüm vergi hatası ve reddiyat ana başlığı içinde vuk 116 ile 125 inci maddeler vergi hatasını düzenliyor, bu çerçevede madde 121 gereği mükellef aleyhinde de düzeltme yapılabilir ki 116’ya göre eksik vergi alınması da vergi hatası ve 121 mükellefin bu durumda dava hakkının saklı olduğunu belirtiyor yani Üstad benim anladığım hata nedeniyle eksik vergi alınınca yapılan düzeltme ile vergi olması gerekene geliyor ve de bunda gecikme faizi de olması gayet doğal diye düşünüyorum ki konu ile ilgili makale şu şekilde http://dergipark.gov.tr/download/article-file/194415 başlık 2.2.1, benim fikrim bu şekilde
-
@hagihagihagi vergi hatası idari bir durumdur. Mükelleften kaynaklanan bir fark re'sen takdiri gerektirir. bunun sonucunda tarhiyat yapılır ve normal vade tarihinden son yapılan tarhiyatın tahakkuk tarihine kadar gecikme faizi hesaplanır.
-
@mr-aday doğru Üstad ama ek olarak vuk 116 da yazandan ve makale ışığında madde 121’den çıkarımım bu şekilde. Sağolun açıklamalarınız için.
-
@hagihagihagi kardeş ben bir çok makale okudum kanunu farklı yorumlayan. girdiğim sınavlardan edindiğim tecrübe ösym iptale açık sorulardan ziyade kanunda açık şekilde düzenlenen konularda soru hazırlamaya çalışıyor.
-
@hagihagihagi en basitinden ben vergi dairesine gidiyorum bana borcun 20 tl diyorlar. ödedikten 1 ay sonra biz yanlış hesaplamışız 30 lira vereceksin bir de buna faiz işleteceğiz diyorlar. Ne kadar doğru ne kadar hukuki?
-
@mr-aday evet Üstad hayırlısı bi an önce açıklanması ümidiyle.
-
@hagihagihagi ösym ne düşünür bekleyip göreceğiz.
-
Kaç doğru ile kapatır bazıları 80 demiş. Kaymakamlık ve Sayıştay içinde uçuk doğrular söylenmişti. 70-75 bandına iner umarım
-
@hagihagihagi gecikme zammı olamaz mı sizin dedignizde
-
@giallorosso 21 gün kaldı hocam açıklanmasına o güne kadar sabredelim
-
Sanirim maliye calisanlari vergi hukuku acisindan bizden sansli tamamladilar sureci
-
@bydaler o tahsil ile alakalı burada gecikme faizi var veya yok bakalım ÖSYM de söz:)
-
Vergi her zaman zor çıkar ösym kanunun çok iyi özümsenmesini istiyor kaç yıldır bu sınava girerim en çok vergide zorlanırım sapması da çok yüksek olur bu bölümün 14 sorudan 10 un üzerene çıkanın şansı yüksektir sınavı kazanmak için
-
Vuk 122/4 te açıklanan tecil faizidir gecikme faizi ile karıştırmayın