29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@mühlet, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@rootofallevil açık kabule gerek yoksa önerinin gönderildiği an diyordu sanki seçenekte, doğru olan buydu diye hatırlıyorum ama yanlış da hatırlıyor olabilirim
Ulastigi yaziyorsa dogrudur bende onu isaretledim ama sanki soruda onerinin GONDERILDIGI diyordu
-
@rootofallevil ya kafam karıştı önerinin ulaşma anı mı diyordu gönderildiği an mı diyordu, doğru olan ulaşma anında hüküm doğurması. Birbirine karıştı her şey
-
@mühlet şıkları bile hatırlıyorum, senin bahsettigin şıkta acık kabulun gerekli olmadıgı durumda önerinin gönderildigi an'' ama cevap bu degil
-
@ubeyde evet doğrusu o ben yukarıda yanlış yazdım ama seçeneklerde ne vardı hatırlayamadım o karıştı birbirine
-
@mühlet o soru benim canıma okudu bildigimi de unutturdu, sonra şükür aklıma geldi
-
- maddede geçen iki fıkra hükmü de şıklarda vardı. Biri açık bir kabulün gerekli olduğu durumda kabul haberinin gönderildiği an, diğeri açık bir kabulün gerekli olmadığı durumda önerinin gönderildiği an.
Açık bir kabulün gerekli olmadığı sözleşmeler genelde her iki tarafın tacir olduğu sözleşmeler diye yorumladım ticari hayatta güven ilkesine göre.. Bilmiyorum ya bu soruyu yanlış yaptım sayıyorum
- maddede geçen iki fıkra hükmü de şıklarda vardı. Biri açık bir kabulün gerekli olduğu durumda kabul haberinin gönderildiği an, diğeri açık bir kabulün gerekli olmadığı durumda önerinin gönderildiği an.
-
sıkıntılı bi sınavdı inş 4-5 puan düşerde kıl payı kaçırdım sananlar da kazanır
-
Artık soruları açıklasalar da burda bişeyler uydurmaktan kurtulsak, gerçekten aklıma gelmeyince uyduruyor gibi hissediyorum
-
2016'da 28.000 küsür kişi idari yargı sınavına girmiş, bu yıl ise 15.000 küsür. Bu önemli bir ayrıntı.
-
@gossen ama alım sayısı da 100, o da önemli bence
-
@gossen, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
2016'da 28.000 küsür kişi idari yargı sınavına girmiş, bu yıl ise 15.000 küsür. Bu önemli bir ayrıntı.
Evet basvurunun bu kadar dusmesine bir anlam veremedim.Her sene artan basvuru sayisi bu sene yari yariya azaldi.
-
@mühlet bazı cevaplarda lan böyle bi soru mu vardı dedigim oluyor artık
-
@gossen ama alım sayısı da 100, o da önemli bence
Oyle ama IIBF kotasi da kalkti.
-
@gossen aynen nerdeyse yarı yarıya, hakkaten ciddi bi ayrıntı, şimdi siz deyince ögrendim ben de
-
Çevrenizdekiler nasıl yapmış, bu platform dışında kimseden haber alamıyorum, acaba genel durum nasıl?
-
@cura kota mülakatta kalktı sınava girmeye bir engel yok ama şu da bir gerçek ki kota olsa da olmasa da ne kadar ibf li ihtiyacı varsa o kadar alacaklar zaten, bunun farkında bence insanlar
-
@mühlet valla çalışan arkadaşlarım girmedi nasıl olsa kazanamayız diye, ben sırf boşta oldugum için girdim
-
@cura dostum 2016 da kaç idari hakim aldılar?
-
@cura kota mülakatta kalktı sınava girmeye bir engel yok ama şu da bir gerçek ki kota olsa da olmasa da ne kadar ibf li ihtiyacı varsa o kadar alacaklar zaten, bunun farkında bence insanlar
Olabilir ama IIBF kotalari her zaman dolduruldu.Ben bakanligin IIBF'ye olumsuz baktigina inanmiyorum.
-
@ubeyde 200 kişilik kadronun 116 sı alındı yani istedikleri kadar aldılar