TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI
    2019 aralık idari hakimlik soruları cevapları
    293
    6053
    781980
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • 1
      1umut @sbf1983 Son düzenleyen:

@sbf1983 ben de gittigim dersanelerde vs hep nispeten puani dusuk univlerdekilerin basarili oldugunu gordm. Hatta hep dedim bizim okul cok zorluyordu, biz okul dersleriyle bogusurken onlar kpss sistemine coktan ayak uydurmus ve puanlar almis vsvs. Ama nasip hocam haklisiniz:)

“Her çabanın nasibine düşen, yalnızca Allah’ın takdir ettiği kadardır.”

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
      • M
        minikistan @gaye Son düzenleyen:

@gaye adli barajı ve sınava girenlerin konuştukları dogru rakamlarına istinaden dedim zaten onların sınavında iktisat maliye yok

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • M
          minikistan @sinavsinavv Son düzenleyen:

@sinavsinavv hocam yanlışlıkla yazılmış olabilir mi diye sordum dısardan da çok veri toplandı yanlş anlamışsınız😊

• 1
            1umut @çıkmadıkcandan Son düzenleyen:

@çıkmadıkcandan evet hocam milattan once girisliyim☺️ Siyasalin siyasal oldugu zamanlardi. Bizim okul iyiydi de kpss sisteminden uzakti. Benim donemimdekiler o bocalamayi yasadilar. Bir iki istisna disinda cok buyuk kpss basarilari gormedim kendi bolumumden. Ama tabi issiz olusum baska, okulda aldigimiz egitim baska. Canim mulkiyem☺️😇

“Her çabanın nasibine düşen, yalnızca Allah’ın takdir ettiği kadardır.”

M M 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 6
            • M
              minikistan @mühlet Son düzenleyen:

@mühlet sınavı kazanırım ya da kazanmam orası başka bir konu 3.5 ay çalışabildim 79 doğrum var. Herkes 2 yıl çalışmıyor bu sınavlarda en aşılamadık nokta mülakat iibf li arkadaşlarım derece yapıp mülakattan eleniyorlar haksız yere

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • M
                minikistan @1umut Son düzenleyen:

@1umut Her şey bu sınavlar degil mülkiye kaliteli ögrenci yetiştirir👍

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                • M
                  minikistan @bulut Son düzenleyen:

@murky hocam kalemine sağlık👏👏👏👏

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                  • M
                    mühlet @minikistan Son düzenleyen:

@minikistan elenen hukukçular haklı yere mi eleniyor? Bu sınava girdiysek doğası gereği birilerinin eleneceği gerçeğini kabullenmek gerekiyor. İbf lisi hukukçusu yok, elenen elenecek, kazanan yoluna devam edecek. Ayrıca hukukçulara sürekli bir çamur atma olayı var aylardır bu forumdayım ben, muhakkak laf atılıyor. Hukukçular sizinle uğraşmıyor, paylaşılamayan ne anlayamıyorum

B M 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                    • R
                      RootofAllEvil Son düzenleyen:

Arkadaşlar son saatler biliyorum gına gelmiştir bu sapma mevzusundan bir şey soracağım kafama takıldı. 2015 sınavında 12.400 kişi girmiş daha yüksek sapma hesaplanmış, oysaki 2016 sınavında 25.000 kişi girmesine rağmen yarıya düşmüş. Sizce bu yıl sapmalar yüksek mi hesaplanmıştır? Malum 15.000 başvuru oldu 13.000 kişi girdi desek??

R K 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                      • M
                        mühlet @1umut Son düzenleyen:

@1umut mülkiyeyi eskiler bilir, hakikaten güzel bir okul. Bir tarihi, bir geçmişi var. Haliyle tecrübe de vardı. Ama son yıllarda tüm okullardaki durum gibi mülkiyenin hali de ortada maalesef. Giriş sıralamaları çok düştü.

• D
                          desiignerr Son düzenleyen:

yav bizene adliden. gidin adli konusunda konusun bunlari. idari konusunda adli konusan biri oldugun icin kazanamayacaksin cok dusunmenize gerek yok

M T 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • M
                            mühlet @desiignerr Son düzenleyen:

@desiignerr evet işte size ne adliden tutup tutup "biz girsek şöyle olur böyle olur" deniliyor.

T 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                            • T
                              toranj Yasaklı @desiignerr Son düzenleyen:

@desiignerr sohbet ediyoruz hocam. Sınav zaten ösym sayfasında açıklanacak 🙂

• B
                                bulut @mühlet Son düzenleyen:

@mühlet, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları

@minikistan elenen hukukçular haklı yere mi eleniyor? Bu sınava girdiysek doğası gereği birilerinin eleneceği gerçeğini kabullenmek gerekiyor. İbf lisi hukukçusu yok, elenen elenecek, kazanan yoluna devam edecek. Ayrıca hukukçulara sürekli bir çamur atma olayı var aylardır bu forumdayım ben, muhakkak laf atılıyor. Hukukçular sizinle uğraşmıyor, paylaşılamayan ne anlayamıyorum

Şahsen benim bölüm bazlı kimseyle sorunum yok. Gerçi artık basit bir apartman dairesi bile hukuk fakültesi oldu ama o ayrı bir tartışma konusu, ona hiç girmek istemiyorum, istemem. Ben basit bi sınavla ilk 3000e hatta yeri gelince ilk 6000e girip 1 sene stajla hakim olunmasından, bu insanlara adaletin emanet edilmesinden inanılmaz rahatsızım. Bunu da her fırsatta dile getiriyorum. O yüzden de hakim yardımcılığını sonuna kadar destekliyorum.

M Ç 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                • T
                                  toranj Yasaklı @mühlet Son düzenleyen:

@mühlet hocam adli de yapılır ama sınav olduğu için yani aşırı zeka gerektiren sınavlar değiller bunlar. Ama hukuk nosyonu bambaşka bişey. Malesef çok az hukukçuda var

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                  • R
                                    RootofAllEvil Son düzenleyen:

Hakimlik sınavlarını adli idari fark etmez ösymnin sınav sistemini iyi çözenler kazanıyor.

• S
                                      scrikss Son düzenleyen:

staj süresi 1 yıl mı arkadaşlar

N 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • M
                                        mühlet @bulut Son düzenleyen:

@murky kesinlikle sizin gibi düşünüyorum. Mezun olduğum günden beri bunu savundum. Yeni mezun biri küt diye hakim olmamalı. İş tecrübesi yaşamalı, adliye görmeli, iş nasıl yürür görmeli diye. Ben de destekliyorum. Hukuk fakültesi konusunda da hak veriyorum. Böyle düzende böyle sınav olur, olanı da değiştiremeyiz maalesef

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 4
                                        • Ç
                                          çıkmadıkcandan @bulut Son düzenleyen:

@murky aynen hocam 70 barajını kaldırmak çok büyük bir hataydı. özellikle avukatlıktan geçiş facia puanlarla kapıyor. çok adam atıldı diye sözde barajı kaldırdılar. 2016 da 2000 kişilik alımın 1200 ünü doldurdular. bir çok 85 ve üzeri puanı olan arkadaşım elendi . çer çöp doldurdular.

• M
                                            minikistan @mühlet Son düzenleyen:

@mühlet ben hukukçuların elenmesina haklı demedim ki üstünüze alınmayın iibf li olup idari yargıda derece yapanlar icin konustum

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 271
                                            • 272
                                            • 273
                                            • 274
                                            • 275
                                            • 302
                                            • 303
                                            • 273 / 303
                                            • İlk ileti