29 iletişim uzman yardımcılığı
-
@adamslani06 bende görüştüm şimdi İngilizce seviyesi nedir diye sorduğumda yds seviyesinde çıkacak sorular dediler.
-
2012 deki basın enformasyon alan sorularında kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler derslerinden sorular mevcut.Şimdi yeni sistemde yine böyle mi olur acaba ?İktisat maliye muhasebe sorsa hukukçu aday nasıl yapacak.
-
Soru dağılımını şöyle anlayan bir tek ben miyim arkadaşlar?
Genel Yetenek 30 soru
Genel Kültür 40 soru (burada Genel Kültürün dağılımını vermiş)
- tarih, coğrafya, uluslararası kuruluşlar vs. (15 soru)
- Mevzuat 15 Soru (sayfada mevuzat zaten çok geniş kapsamlı)
- geri kalan kısım yani iletişim, temel haklar...657 flan 10 soru
yani Genel Kültür toplam 40 + 30 Genel Yetenek + 30 yabancı dil = 100
-
@hacım evet hocam ben de o şekilde anladım en mantıklısı böyle oluyor. Sayfa 2 de sizin gibi soru dağılımını yazmistim.
-
@the-kaymakam atlamışım hocam.
Evet zaten ilana bakınca da böyle anlaşılıyor, sadece kopyala yapıştır olunca ve bazı yorumlar yapılınca insanın kafası karışıyor. -
Sınav puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü
kullanılacaktır. Başarılı olup ikinci aşamaya çağrılmak için en az 70 puan alınması lazım. Aynı zamanda yanlış yanıtlar doğru yanıtları etkilemeycektir.
Bu durumda şunu söyleyebiliriz, 100 sorudan en 70 tane ve üzerini doğru yanıtlayanlar ikinci aşamaya kalabilir. 70'in altında doğru cevabı olanlar
eleniyor. İngilizcesi iyi olmayanlar diğer bölümlere yüklensinler. -
Aşağıda 2013'te yapılan alan sınavının soru dağılımı var. Aşağıdaki dağılım İİBF için yapılmış, ileitşim alan sınavı farklı. Tabi o zamanlar en az 85 kpss alan puanı alanlar girebiliyordu. Şimdi kpss yerine kendileri sınav yapıyor. Şahsi tahminime göre ikinci aşama yine aşağıdaki konu ve derslerden olmak üzere kompozisyon/klasik bir sınav olur.
(a)
Uluslararası İlişkiler, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme ve İktisatsınav grubundan başvuru yapacak adaylar için:-
Türkiye'nin Dış Politikası (20 soru)
-
Siyasi Tarih (20 soru)
-
Kamu Diplomasisi (20 soru)
-
Uluslararası Örgütler (20 soru)
-
Uluslararası Hukuk (20 soru)
-
-
mevzuat neleri kapsıyor?
-
Bu mesleğin ek göstergesi 3600 mü arkadaşlar
-
@namı-diğer
Hocam yukarıda yazılı. Teyitli bilgi mevcut.@detrimental
Arkadaşım bahsi geçen konuların iktisat ile uzaktan yakından alakası yok. Ben de yanılıyor olabilirim ancak insanları yanlış bilgilendirmemek lazım, bak ilanda yazılı olan, alan sınavıyla alakalı bir cümle:
"...Söz konusu sınav her alan için ayrı gruplarda yapılacaktır. Her grubun sınav kapsamı ve sınav şekli ön eleme sınavından sonra resmi internet sitesinden duyurulacaktır..."
Yani, siyasi tarih ya da kamu diplomasisini işletme ya da iktisat mezununa nasıl sorabilirler?
Neyse, herkesin yanılmaya müsait olduğu bir ilan olmuş inş doğru anlarız. -
@adamslani06 ben KESİN böyle olacaktır demedim hocam. bir fikir versin diye 2013ü paylaştım. devamında dikkat ederseniz şahsi kanaatim diye özellikle belirttim.
ama şundan emin olun, iktisat ilgili hiçbir şey sorulmayacaktır! temel işlevi kamu diplomasisi olan bir kurum iktisat veya muhasebeyi niye sorsun?
"...Söz konusu sınav her alan için ayrı gruplarda yapılacaktır. Her grubun sınav kapsamı ve sınav şekli ön eleme sınavından sonra resmi internet sitesinden duyurulacaktır..." bu cümleyi yanlış anlamış olabilirsiniz.. iktisat, işletme, uluslararası ilişkiler mezunlarına ayrı ayrı alan sınavı yapılmayacak.
orada bahsedilen her alandan ayrı sınav yapılacaktır ibaresi ile şunu diyorlar; iibf, iletişim ve mühendislik olmak üzere üç alandan alım yapılıyor. bu üç grup için
ayrı alan sınavları yapılacaktır. önceki alımlarda İİBF için alan sınavında yukarıda verdiğim derslerden sorulmuş. iktisatçı da giriyor diye iktisat sorulmamış.
dış işleri bakanlığı alım yaparken işletme veya iktisat mezununa iktisat mı soruyor? -
@detrimental
Amacım kişiselleştirmek değil gerçekten ama ben de kesin dedin demedim. Ayrıca dikkatini çekmiş midir bilmem fakat "ben de yanılıyor olabilirim" ibaresi entrymde mevcudiyetini korumakta.Şimdi bilgi edinebilmek açısından tekrar kurumu aradım, kurumun izah ettiği vaziyet şudur: "hepinizin, uluslararası ilişkiler mezunu olmadığınızın bizler de bilincindeyiz, dolayısıyla sorulacak sorular hususunda uluslararası ilişkiler ve iletişim, diğer departmanlar şeklinde bir ayrım da uygulayabiliriz sınavda. Amacımız soru içeriklerinde adaleti sağlamaktır. 2012 (ya da daha önce) yılında yapılan sınavla bu sınavın aynı olacağı söylenemez." dedi.
Ayrıca Hocam, yazılarının kesinlik içermediğini ifade ediyor olsan da ciddi bir kesinlik var bu durum da şaşırtıcı gerçekten.
Son olarak, Dışişleri Bakanlığıyla İletişim Başkanlığını paralel tutmuş olman, 14. Kararnameyi okumadığına, dolayısıyla Başkanlığın iş tanımının 'tam' manasıyla anlaşılmadığına işaret ediyor gibi.Ben muhasebe de demedim, iktisat bir bilim dalının muhasebe gibi spesifik bir daldan ciddi olarak ayrışan ve üniversitelerdeki neredeyse her departmanda verilen bir branş olduğu herkesin malumu, onu da belirtmek isterim.
Ünlem koyayım da ciddiyetim anlaşılsın!! -
657 sayılı Devlet memurları kanunu özet bilgiler. Mevzuat kısmında bahsi geçiyor.
http://www.edb.adalet.gov.tr/e-book/4-657SAYILIDEVLETMEMURLARIKANUNU.pdf
-
Ha unutmadan, 2012 çıkmış sorularından A grubu kitapçığında 92. sorudan itibaren iktisat sorulmuştur. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların hiçbirimize katkısı olmaz.
-
Bir uluslararasi iliskiler mezunu olarak disisleri sinavi disinda ilk kez bir kurum sinavinda okulda ogrendiklerimin bir ise yarama ihtimali bile beni mutlu ediyor.
-
@aeu032 YTB sınavı da biraz öyle sanki
-
3 aşamalı sınav + 80 TL + git gel + barınma + çalışacak tonla şey/ verilen emekler..
Allah sabır versin ve yardım etsin bize -
iletişim teorileri için anadolu üniversitesi youtube kanalında 22 adet video var 10 dklık onlar yeterli olur mu sizce arkadaşlar ?
-
Zor bir sınav olacak diye düşünüyorum. Muhtemelen Sayıştay ayarında bir sınav olacaktır, katılımda yüksek olacaktır.
-
Kadrolu personel olarak mı çalışılacak yoksa sözleşmeli mi?