İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
-
Sabah mülakata girecek adayların öğleden sonra sarktığı oluyor mu arkadaşlar ? Ona göre geç gideyim diyorum
-
Aştide indim heyecan panik korku telaş hepsi birbirine karıştı
-
13.30-17.30 arası kamucular mülakata girmeye başladı. Arkadaşlar aranızdan biri mülakatın nasıl geçtiğini vs. anlatırsa sevinirim. tika mülakatı sebebiyle buraya pek bakamadım. Bölümden mi soru geliyor mevzuattan mı vs. konularda bilgi verirseniz makbule geçer.
-
İktisatta üç kişi mülakata gelmedi. Böylece sayı 25 e düştü. Hepimiz hakkında hayırlısı olsun.
-
Bugün kamu tam kadroydu 10 kişi. Yaklaşık 20 dk sürdü başlarda tanışma faslı aileden bahsetme kısmı derken yavaştan sorular başladı. İşkur nedir ne iş yapar? Hangi alanlarda hizmet veririz gibi soruyla başladılar. Çalıştığım yerle ilgili vergiden birkaç soru geldi gelir vergisi kdv veraset ve intikal vergileri falan. Anayasa ve idare hukukundan sordular yarın mülakata girecek arkadaşlara tavsiyem 657 nin ilk maddelerine iyi çalışın. Liyakat kariyer sınıflandırma kavramları özellikle. Son olarak da bir iki soru kamudan geldi birini açıklamaya çalıştım ama diğerini anımsayamadım diye geçiştirdim. Özgeçmişten de sordular ilgi alanların vs, yapay zekadan teknolojiden bahsetmiştim özgeçmişte, onu anlatmaya çalıştım dilim döndüğünce.
Velhasıl fazla uzatmadan umarım sonuç olumlu olur olmasa da bir işim var çok şükür kaybım olmayacak:) -
Komisyon üyeleri mükemmel kurumun ilgisi mükemmel. Kazanırım elenirim bilmiyorum ama şuna kesinlikle inandım ki, kesinlikle liyakat var. Kimse bosuna dayısını amcasını komşusunu araya sokmaya çalışmasın ters teper bana göre Sorulara gelince bana yaklaşık 20 soru soruldu abartısız idare hukukundan geldi anayasadan geldi kurumla ilgili soru geldi iktisat sorusu geldi istihdam yorum sorusu geldi... her cevapta tüm üyeler kağıda bişeyler yazdı. Yarım saat sürdü mülakatım. Keşke tüm mülakatlar böyle olsa resmen kaliteli insanlar. Sohbet havasıyla geciyor ama buram buram liyakat kokusunu alıyorsunuz. Insallah hak edenler kazanır...
-
@westakin Kamu yönetiminden mi girdiniz hocam?
-
@öğrenci evet hocam
-
@westakin Epey soru sormuşlar hocam size
-
@öğrenci ben de cok şaşırdım bu kadar beklemiyordum ama ben mülakata yalnızca işkur görevlerini falan okuyarak girdim geri kalanı şans biraz. Herkese farklı sordular bugün duyduğum sorulara bakınca. Yorum sorulari da var doğrudan bilgi sorulari da. Ama dediğim gibi benim bakış açımı çok değiştiren bir mülakat deneyimiydi. Belki de mülakat konusunda az tecrübemden dolayıdır bilmiyorum.
-
Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama biraz sert bir tutum gördüm özellikle genel müdürde. Bilemeyince eleştiri aldım. Hatta kısmen alay malzemesi oldum. Anlayamadım. Sanki kamu mezunu olarak her konuya hakim olmalıymışım gibi hissettirdiler. Hayırlısı olsun
-
@jaromi kendi bölümümle ilgili bir soruyu bilemeyince bana da aynısı oldu. Çıktıktan sonra üzerimden soğuk terler akıyordu üstüne Ankaranın ayazı eklenince vakit kaybetmeden aştiye gittim. Hakkımızda hayırlısı olsun, açıkçası kendi mülakatımın iyi geçmediğini düşünüyorum. Heyecandan oldukça basit bir iki soruda takıldım boğazım düğümlendi. Kelimeler aklıma geliyor ama dilimin ucuna gelmiyor bi türlü, 3.5 yıldır mülakat yüzü görmemişim.
-
@rootofallevil buraya yazan arkadaşlar sohbet ediyoruz filan diyince başka bir şey beklemiştik.
-
Mülakatın ne zaman sonuçlanacağına dair bir şey söylendi mi yada bir bilgisi olan var mı?
-
İibf bölümlerinin mülakatı tamamlandı mı?
-
@kültigin bakanlık itibariyle en erken 6 7 ay diyebiliriz iş kur istediği kadar adayların ayağını 1 pabuca sokup herşeyi hizlandirsin bakan imza atmadığı sürece hiç önemi yok
-
Çeko mezunlarına genel olarak mi yüklendiler yoksa p.tesi girenlere karşı miydi bu tutum anlamadim mülakat boyunca cevap verdiğim veya verebileceğim konuları kestirip attılar fakat dikkate aldığım fakat geri donup çalışma fırsatı bulamadığım şeylerden yüklendiler konuyu her s3ferinde bildiğim anlatabileceğim yere çektim fakat cevap verince hiç irdelemediler hakkımızda hayırlısı olsun güzel kadro mesleki tatmini mesleğin amacı çeko mezunlarının mezuniyet gayelerine tam anlamıyla uyuyor Insallah hakeden herkese nasip olur.
-
@sgkdenetmeniniz sonuçların açıklanması mı 6-7 ay işe başlatma mı?
-
@sgkdenetmeniniz ben de aynı muameleyi gördüm hocam. Tatmin olmadılar hiç bir cevaptan.
-
Herkesi zorladılar arkadaşlar. Bana libor faizinden Marshall lerner endeksine kadar içsel bağlantı sorunundan genç işsizliğe kadar bir sürü teknik soru sordular. Bir sürü hukuk sordular ayrıca. Kurumun bu yönü iyi bence çünkü mülakatın sembolik olmadığını gördük