İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
-
Benim aklıma mevzuat diyince anayasa, belediye kanunu geliyor. iş sözleşmesi kanunu beni aşar Çarşamba iktisattan giriyorum açtım kollarımı friksiyonel işsizlik sorusu bekliyorum
-
@giallorosso ben de friksiyoneli bekliyordum şşş
-
yanımızda vesikalık fotoğraf bulundurmamız gerekiyor mu bir de aştiden işkura nasıl giderim?
-
Arkadaşlar ben de şimdi mülakattan çıktım gayet sohbet havasında geçiyor her şey çok güzel. Mükemmel bir yaklaşım var kurumda benim çok hoşuma gitti
-
@serhats teşekkürler bilgilendirme için. Sizinde mi yarım saat sürdü?
-
@serhats geçmiş olsun hocam hakkınızda hayırlısı biraz daha bilgi alsak harika olur
-
@serhats hocam geçmiş olsun inşallah asiller listesinde olursun :)) ne kadar sürdü mülakat çok kasıntı sorular var mıydı?
-
Arkadaşlar konuşma havasında geçiyor mülakat özgeçmişiniz üzerinden. Yarım saat değil de 15-20 dk arası gibi sürdü benim. Ben 6.sırada girdim benden öncekilerinde öyleydi. Rahat olmaya çalışın sonrası geliyor zaten. Hepimiz için hayırlı olsun inşallah asil listesinde olalım :))
-
Mülakatlar ortalama olarak 20 dk sürüyor bir kişinin mülakatı 50 dk sürmüş. bende cv üzerinden hareket edildi. hem konseyin yaklaşımı hemde diğer çalışanların yaklaşımı çok güzeldi. Bende de çok olumlu bir izlenim bıraktılar.
-
50 dk süren mülakat da laf lafı açıyor programı gibi heralde
-
@daisy mevzuat veya alan sorusu sorulmadı mı Cv üzerinden mi sadece sorularınız?
-
@ezo Bana her şey soruldu.
-
Mülakatın bir kısmında ingilizce konuşuldu hiç?
-
Belki bir gun iskur ailesine geri donerim:))) bakalim hayat bize neler getirecek...
-
Arkadaşlar mevzuatta nispeten önemli yerler yok mu? Tanımlara mı sürelere mi dikkat etmeli ?
Yok mu tecrübeli bir yardımsever -
@ynsnc Hocam yukarda gayet guzel yanitlar verilmis size ama begenmemissiniz anlasilan.tam olarak nedir isteginiz???
-
@albertcamus hocam henüz çalışmaya başlayabildim sınavlarım var dolayısıyla pek fazla vaktim yok 15inde mülakat
Elimde 4904 ,4447,4857 var
Bunlardan nerelere dikkat etmeli? Onu merak ediyorum -
@ynsnc dediğim gibi sürem kısıtlı
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
@ezo @iibfzede Dostlar en azından 4857 ile 4447'yi bi kere okuyun. Çok ağır kanunlar değiller. Özellikle İş Kanunu'nda tanımlara göz atın, belli başlı süreler vardır, ihbar tazminat süresi gibi süreler bunlara bakın. İzin sürelerine bakın. Özel istihdam büroları yeni kuruldu ve düzenlendi buradan sorulabilir buna bakın. İş akdinin haklı fesih sebeplerine bakın. Yeni iş arama izni, süt izni bu konulara göz atın.
4447'de de özellikle işsizlik sigortası primleri, maaşın bağlanma koşulları gibi temel hususlara bi göz atın.
Kurumun teşkilat kanununu okuyun, teşkilatları birimleri bilin.Üstadın bu mesajı aslında size de yanıt olmuş hocam. @ynsnc
-
Çeko mezununa elbette iş kanunu soracaklar. Hepsini soracaklar detaylı şekilde alanı bu çünkü. Ama iktisat bölümü için öyle çok detaylı şeyler soracaklarını düşünmüyorum. Daha çok iktisat ağırlıklı sorular gelecektir benim kendi düşüncem tabi.