İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
-
iş ve sosyal güvenlik mevzuatı dışında iktisat hukuk maliye konularından da soru geldi mi yoksa daha çok güncel bilgi genel kültür mü soruldu?
-
@gaziçeko hocam siz sgk denetmeni misiniz ? İskur kanunundan isleyisten sorular gelmedi mi
-
@brzezinski evet denetmenim. İşkur hakkında e biliyorsun diye sordular tarihsel sürecinden ve şuan ki yaptığı işlerden bahsettim
-
Arkadaşlar mevzuat dediğiniz hangi kanunlar?
Kurumun sitesinde birsürü kanun var hepsinden sormuyolardır herhalde
Acil yardım edebilir misiniz? -
@ynsnc Dostum en temel bilmen gerekenler aşağıdakilerdir. Özellikle 1, 2, 4 ve 5 asli önemde denebilir.
İş Kanunu
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu
İşsizlik Sigortası Kanunu
Türkiye İş Kurumu Kanunu
Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu -
@gamze0695 hocam mevzuat dediğiniz hangi kanunlar özellıkle.Hepsine çalışacak vaktim yok maalesef
4447 ve 4904 yeterli midir? -
5510 sayılı Kanun çok karmaşık bir kanun ya o kanunun hakkını verene cidden helal olsun
-
@rootofallevil Aslında kanun hiçbir şey dostum. Bir de ikincil mevzuat var evlere şenlik.
-
Mevzuat çalışmadan gitsek yerle yeksan ederler mi? malum sonrasında il göç mülakatı da var moral bozukluğu ile orayı da kaybetmeyelim
-
@paretowilfredo hocam çok fazla vaktim yok genel olarak çıkanlar neler?
-
@ynsnc Dostum en fazla biri daha elenebilir. 1,4 ve 5 Kurumun en temel kanunları. Ne sorulur bunu komisyon bilebilir lakin mevzuat sorulursa bu kanunlar dediğim gibi bunlar kurumun işleyişine esas teşkil eden kanunlar.
-
@iibfzede +1
-
Çarşamba mülakata gircem yarını mevzuat sormasınlar diye dua ederek geçirmek mevzuat okumaktan daha etkili geldi nası yetiştircem :((
-
@ezo @iibfzede Dostlar en azından 4857 ile 4447'yi bi kere okuyun. Çok ağır kanunlar değiller. Özellikle İş Kanunu'nda tanımlara göz atın, belli başlı süreler vardır, ihbar tazminat süresi gibi süreler bunlara bakın. İzin sürelerine bakın. Özel istihdam büroları yeni kuruldu ve düzenlendi buradan sorulabilir buna bakın. İş akdinin haklı fesih sebeplerine bakın. Yeni iş arama izni, süt izni bu konulara göz atın.
4447'de de özellikle işsizlik sigortası primleri, maaşın bağlanma koşulları gibi temel hususlara bi göz atın.
Kurumun teşkilat kanununu okuyun, teşkilatları birimleri bilin. -
@ezo, içinde söyledi: İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
Çarşamba mülakata gircem yarını mevzuat sormasınlar diye dua ederek geçirmek mevzuat okumaktan daha etkili geldi nası yetiştircem :((
Al Capone was here :))
-
Hiçbir şeye çalışamasanız bile sitesinden kurumun tarihçesini okuyun. İnternette mülakatta nasıl konuşulur nasıl davranılır tekniklerine bakın. Kendimi rahatlatmak açısından ben öyle yapıyorum en azından:) bir de güncel tüik verilerini gözden geçirin veriler üzerinden yorum yaptırabilirler.
-
@paretowilfredo hocam kurumun teşkilat kanununda birçok madde ilga edilmiş cb kararnamelerine mi bakacağız?
-
@rootofallevil Tabi o detayı atladım dostum, CBK tarafından düzenlenen hükümleri oradan okumak gerek dostum.
-
@rootofallevil, içinde söyledi: İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
Hiçbir şeye çalışamasanız bile sitesinden kurumun tarihçesini okuyun. İnternette mülakatta nasıl konuşulur nasıl davranılır tekniklerine bakın. Kendimi rahatlatmak açısından ben öyle yapıyorum en azından:) bir de güncel tüik verilerini gözden geçirin veriler üzerinden yorum yaptırabilirler.
İyi gelir dostum
-
@paretowilfredo bir bakayım:)