Poşetlerin Paralı Olması
-
Gereksiz olduğunu düşünüyorum Çevreyi korumak için yapılması gereken once şey varken poşetler... ne bileyim.
Sizler ne düşünüyorsunuz sevgili forumdaşlar? -
@vamos öncelik sonralık listesi yapmaya gerek yok hocam diye düşünüyorum ben, çevre ve ekonomi için gerçekten doğru uygulamalardan biri fakat kötüye kullanıma açık olduğu için her şey bizim ülkemizde bu konuda endişeliyim.
-
@agor hocam poşetler parayla satılmamalı veye fahiş bir fiyata satılmalı. 25 kuruşa poşet satarak doğa korunmaz, ancak zincir marketlerin karına kar katar bu durum.
-
Her ne kadar beğenmesek de, uygulama aslında güzel..
Avrupa'ya gidenler bilir..Avrupa'da yıllardır var olan bir uygulama.
Bize yeni geldiği için haliyle alışmamız zaman alacaktır. İlk dönemler tepkilerin olması normal. -
@fc-real-gdp hocam maliyetini bilmediğim bir konuda böyle bir eleştiriyi haklı veya haksız bulamam fakat poşetler parayla satılarak hem ekonomiye hem doğaya emin olun katkı sağlarsınız. Poşetin üretiminde kullanılan malzeme yanlış bilmiyorsam ithal ürün, bu yüzden ben kötüye kullanılmaması halinde bu olaya tam destek veriyorum.
-
15 kuruşu çevre ve şehircilik bakanlığına gidecekmiş. Ordanda vekil görünümlü beton simsarı müteahhit lere gitmeyecekse sorun yok güzel uygulama.
-
25 kuruşa poşet değilde doğaya zararı olmayacak altarnatif kese kağıdı , file gibi şeyler verilse anlarım. Poşet kullanımına paralı olarak devam etmek mantıksız ve amaç para mı doğa mı diye sorgulatıyor
-
bundan sonra bim poşeti zenginlik göstergesi olacak
-
Kapitalizmin son kurbanı bedava diye bilenen ama gerçekte işletmenin gideri olarak yazılan poşet oldu. Bu durumdan kim zengin olacak izleyeceğiz.
-
Poşetlerin fiyatlandırılması kesinlikle çevre kirliliğini önlemek amaçlı olduğunu düşünmüyorum. Eğer öyle olsa bu poşetleri doğada kolay çözülebilen şekilde üretim yaparlardı. Tamam file ya da kese kağıdı da alternatif olabilir ama insanlar bu poşetleri çöp poşeti olarak kullanıyolardı yine öyle kullanacaklar. Asıl amaç kirlilik değil sermaye...
-
Bu durumu fırsat haline getircek kişiler olur diye düşünüyorum.Marketlerin önünde 10 adet poşet 1 tl diye satıcılar olursa şaşırmam artık..
-
Küçük bakkal türü yerlerde de paralı mı acaba.Şu kotayla poşet veren marketin eli rahatlamıştır artık.Düzgün olması durumunda bu uygulamaya destek verirdim ama poşet başı 25 kuruş benim gözümde ranttır
-
15 kuruşuna zaten devletimiz el koymuş. Vergi cehennemi.
-
Ben stok yaptım umursamıyorum. Evde 13.000 bin poşet var. Şimdi onlar düşünsün!
-
@antimülakat Hocam bende deterjanla bir güzel yıkayıp elden geçirdim.Yırtık olanları diktim hepsi gıcır gıcır oldu.Şaka bir yana marketten parayla poşet alınca çok acı bir duygu hissedeceğim
-
Çevre kirliliği görülmek isteniyorsa sıradan bir parka, piknik alanına, sahile, göle daha doğrusu Türk insanın girdiği her yere bakılabilir. Poşet kirlilik yaratmıyordu aksina çöplerin konulması anlamında çöp poşeti görevi görüyordu. Şimdi çöp atılan kutuların etrafındaki pis suları, çöp pisliklerini kim temizleyecek? Bu mudur çevrecilik?
-
Bizim orta halli marketimiz var. Musteriler 10 kurus farka bile dukkan degistirirken 25 kurus posetten nasil alacagiz ?
-
@antimülakat, içinde söyledi: Poşetlerin Paralı Olması
Çevre kirliliği görülmek isteniyorsa sıradan bir parka, piknik alanına, sahile, göle daha doğrusu Türk insanın girdiği her yere bakılabilir. Poşet kirlilik yaratmıyordu aksina çöplerin konulması anlamında çöp poşeti görevi görüyordu. Şimdi çöp atılan kutuların etrafındaki pis suları, çöp pisliklerini kim temizleyecek? Bu mudur çevrecilik?
kesinlikle katılıyorum.
-
Sosyal medyada gördüm
Kısaca vatandaşın biri
Fişi atmayın, poşetle işiniz bitince fişi ibraz ederek poşeti iade edin . iadeyi almak zorundalar tüketici kanununa göre 7 gün içinde iade /değişim hakkı var diye yazmış.Sizce oluru var mı ?
-
O kadar maliye okuduk yaladık hepimiz ama şu uygulamayı maliye perspektifinden okusak aslinda faydali oldugunu anlamak çokta zor olmasa gerek. Derslere bir örnek aslinda demerit mallar hatirlasaniza. Devlet ücretlendiriyor ki kullanimi azaltilsin. Komple yasaklamak absürt olur zira gercekten ihtiyac olabiliyor yani bireysel fayda>Sosyal maliyet olabiliyor. Arkadasin dedigi gibi avrupada yillardir var, polonyada boy boy posetler cesitli fiyatlardan satiliyor 5 kurustan 75 kurusa kadar zloty cinsinden. Ben faydali bir gelisme olarak görüyorum ücretlendirmeyi.