2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Mülakat Süreci
-
daha önce mülakata giren tecrübeli arkadaşlar, süreç hakkında bilgi verebilir misiniz?
-
Arkadaşlar öncelikle kazanan herkesi gönülden tebrik ederim. Sürecin devamı için faydalı bir başlık olacağını düşünüyorum ben de . Şimdi bizi neler bekliyor buradan konuşalım .
-
Bir önceki alımda yazılı sınavın açıklanması ile mülakat tarihleri arasında 7 ay kadar vardı. ( 30 ocak 2017'de yazılılar açıklandı 21-25 Ağustos 2017 mülakat tarihleriydi. Bu arada mülakatlar 25 ağustos Cuma açıklandı.) Bunun öncelikli sebebi tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yürütülen güvenlik soruşturmaları süreciydi. Bizim de aynı sürece denk gelmiş olmamız geçen sene süreci uzattı. Bu sene çok fazla alım olmadığı göz önüne alınırsa çok kısa bir zamanda güvenlik soruşturmaları tamamlanır diye düşünüyorum. Güvenlik soruşturmaları sürerken, süreci hızlı tutmak isterlerse ön görüşmelere çağıracaklardır. Bu ön görüşmelerde 3 Sayıştay mensubu oluyor. Bazı arkadaşların evlerine gidildi bazıları ise Sayıştay binasına çağrıldı ki ben de Sayıştay'a çağrılanlardanım. Bu ön görüşmeler gayet rahat, sohbet havasında geçiyor. Ortalama 1- 1,30 saat sürüyor. Sorular değişik oluyor öyle derslerle ilgili değil ama. Sizinle ilgili hangi okulda okudunuz vs. hayatınızla ilgili sorular oluyor. Tabi şu an 23 şubat alımı ile ilgili bizim sürecimizin nasıl işleyeceği biraz endişelendiriyor beni. Birlikte başlatalım düşüncesi varsa eğer, biz de biraz bekleriz gibi duruyor. Hakkımızda hayırlısı olsun. Kazanan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Allah utandırmasın.
-
@harmenihas bilgi için çok teşekkürler hocam peki mülakat tarihleri ne zaman açıklanmıştı hatırlıyor musunuz? Tarihler açıklansa beklemek daha kolay olurdu o da guy/dguy gibi aylarca açıklanmıyorsa üzer
-
geçen yılki süreç şöyle olmuş;
mülakata kalacaklar: 31 ocak
belge isteme duyurusu: 6 şubat (17 mart belge teslim son günü)
mülakat tarihleri açıklaması: 4 ağustos
mülakat: 21-25 ağustos
sonuç:25 ağustos -
@hickskaldor 4.8.2017 ' de açıklandı. Mülakata tarihlerinden 20 gün kadar önce.
-
@harmenihas Hocam bn ilk defa giricem de sınava ÖSYM sitesinde başvururken ticaret hukuku ve muhasebe diye seçenekler var bn kamu yönetimi mezunuyum hangisini seçmen gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz ?
-
@kübra-tezel ben 2 sınavda da ticareti seçtim. İkidir kazanıyorum ama muhasebe seçsem daha yüksek puan alabilirdim diye düşünmüyor değilim bu sene. Bilmiyorum ticaret sanki bu sene daha zordu. Bir sene ticareti bir sene muhasebeyi mi zorluyorlar ne bu sene sıra ticaretteydi galiba
-
@harmenihas, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Mülakat Süreci
@kübra-tezel ben 2 sınavda da ticareti seçtim. İkidir kazanıyorum ama muhasebe seçsem daha yüksek puan alabilirdim diye düşünmüyor değilim bu sene. Bilmiyorum ticaret sanki bu sene daha zordu. Bir sene ticareti bir sene muhasebeyi mi zorluyorlar ne bu sene sıra ticaretteydi galiba
Bu seneki ticarete zor diyorsaniz bencede keske muhasebeyi secseymissiniz daha yuksek puan yapabilirmissiniz:) ben ticareti secmistim muhtemelen 100 almışımdır
-
@sikilaccisamatha keşke.. ben de öyle diyorum inşaAllah almışsınızdır.
-
Başkanlığımız Denetçi Yardımcısı Adaylığı yazılı sınavında başarılı olarak mülakata girmeye hak kazananların Başkanlığımız internet sitesi www.sayistay.gov.tr adresinde bulunan Denetçi Yardımcısı Adaylığı yazılı sınavı hakkında duyuru ekinde yeralan “Özgeçmiş” ve “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu”nu doldurarak adli sicil kaydı ile birlikte dilekçe ekinde 22.02.2019 tarihine kadar Sayıştay Başkanlığı İnsan Kaynakları Birim Başkanlığına göndermeleri gerekmektedir. Mülakat tarihi ilgililere ayrıca bildirilecektir. Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim.
-
El yazısı zorunlu mu acaba
-
1 aydan fazla var evrak teslimi icin. Sanirim bizim sureç de uzun sürecek.
-
@sikilaccisamatha muhasebe seçmenin daha avantaj olduğu söyleniyor ticarete göre . Mülakatta da Yazık o sınavda muhasebe yapmış olmak avantajmış doğru mudur bu acaba?
-
@kubrabaris yazili*
-
Muhasebe seçip kazanan yok mu ?
-
2016'da ticaret,bu sınavda muhasebe seçtim.Bence pek bir farkı yok.Ticaretten çok genel şeyler soruluyor,detaya inilmiyor.Mulakat için seçmeli dersin ne olduğunun fark edeceğini sanmıyorum.
-
@avexer çok teşekkür ederim cevap icin
-
Muhasebe küçümsenmiş ama geçmiş yıllar sorularına baktıysanız daha zordu bu yıl biraz kolaya kaçmişlar o kadar ama bunun bir avantaj olduğunu bende düşünmüyorum
-
Bana göre de ticaret çok basitmiş keşke seçseydim diyorum