2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
@idarihakimmm ösymnin ne yapacağını hiçbir zaman kestiremeyiz o yüzden en azından okuyabiliyorsanız gelir vergisi kanununu okuyun derim ki nurettin bilicinin kitabı da sınav için son derece yeterli olur
-
@RootofAllEvil haklısınız hocam ... okumakta yarar var ...
-
ADALET BAKANI GÜL: YIL SONUNA KADAR 1300 YENİ HAKİM VE SAVCI ALACAĞIZ
-
1300 demek. 1000 adli, 200 avukatlık, 100 idari inşallah
-
bakan beyin açıklaması nerede geçiyor tam olarak? hadi inşallah bize de ekmek düşer :))
-
Hayırlı olsun herkese..
İnşAllah idari yargı da açılır
Duaların kabul olduğu cuma günü duaya devam..
@RootofAllEvil yazının en altında var hocam. Bakan bey basın toplantısında açıkladı:
https://www.ntv.com.tr/turkiye/tutuklulukta-azami-sure-icin-duzenleme,MNDEQQPU4EKU1c7JuFYuJw
Çok şükür..
İnşAllah idari yargı da açılır da tüm kardeşlerimiz kazanır
Hayırlı Cumalar..
Selam ve dua ile..
-
Yıl sonuna kadar 1300 hakim savcı alınacak inşallah idari yargı vardır
-
Arkadaşlar, bakan bey stajını tamamlamış ve atamaya bekleyen 22. Dönemleri kastediyor. Yeni sınav ilanı değil bu.
-
@Dumspirospero yeni hakim savcı diyorlar .
-
@Dumspirospero hocam yeni alım diyor atama değil. Bende özellikle haberi okudum karıştırmamak için 1300 yeni hakim savcı alınacak diyor haberde.
-
@hakime01 son alımda da aynı açıklamayı yaptı yeni ilan geliyor. Kafa karışıklığına gerek yok. Gönül rahatlığıyla çalışınız.
-
@kuruhasan sağolun hocam. Geçen senede aynı şekilde açıklaması olmuştu ardından ilan geldi. Hayırlı olsun hepimiz için.
-
Dostlar iktisatım çok zayıf,hukuk iyi durumda.İktisat için tavsiye edilen kaynakları biliyorum genel itibariyle ama onlardan çalışırsam öğrenemem muhtemelen.iktisatı öğrenmem için tavsiye kitap ismi yazabilirmisiniz.
-
100 idari 200 avukatliktan geçiş 1000 adli demiş
-
@Mehmetemir, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
Hayırlı sabahlar arkadaşlar...
@ozdas hocam yeterli olur elbet. Konuları bitirdikten sonra önemli olan ne kadar soru çözebilirseniz o kadar iyidir. O soru kitabı da nitelik olarak iyidir. Çözebilirsiniz. Zaten geçen senenin soru bankası da güncelliğini korumaktadır. Geçen seneden beri (Eylül 2018)çok önemli bir mevzuat değişikliği olmadı. Özelikle bu medeni usul de, idari yargı da temyiz, istinaf sınırları yeniden belirlendi. Adli yargıya gireceksiniz cmk da belli bazı suçlar için kanun yolları değiştirildi. Bu tip basit kanun değişikliklerine kanunların en arkadasında değişikler tablosu var. Oraya bakarak rahatlıkla çalışabilirsiniz.
@Baelish hocam idare hukukundaki büyük değişiklikler geçen sene temmuz-eylül arasında çıkan CBK'lar ile oldu. O yüzden Eylül 2018 sonrası kaynağa rahatlıkla çalışabilirsiniz. Değişiklikler çok fazla olmadı. Dediğiniz gibi israf olmasın. Eylül 2018 sonrası özellikle çıkan birkaç tane CBK'ya bakarsınız. İdari yargı da ve diğer yargı kollarında her yıl artan parasal sınırlara bakarsınız. Yani güncel mevzuat ile çalıştığınız sürece Allah'ın izniyle hiçbir sıkıntı olmaz. Elinizdeki ile çalışmaya devam edin..
@hussle Geçen sene tek bir hukuk dersi almış olan açık öğretim mezunları da bu sınava kabul edildi. Ekonometri için Hiç problem yok geçen seneye göre. Allah'ın izniyle çalışın. İnşAllah bu sene de aynı şekilde uygulama olur da hiçbir sorun olmadan kazanırsınız...
Selametle...
Hocam tek bir hukuk dersi alan aöf mezunlarının idari hakim olması söz konusu değildir inşallah? Umarım yanlışınız vardır?
-
@58auhf58 hocam ilanda yer alan bölümlerde olup foruma geçen sene yazanlar olmuştu tek Hukuk dersi aldım, başvurum Kabul edilmiş diye, ben onları gördüğüm için yazdım yoksa tabiki ilanda tek ders filan kriteri görmedim. Herkesin hakkında hayırlısı olsun..
-
@yourdreams Hocam bakan bey tarafından bizzat böyle mi ifade edildi yoksa bu bir yorum mu? Ben izleyemedim de.
-
Bakan bey ayrıca hukuk fakültesi mezunları için hukuk yeterlilik sınavını getireceğiz dedi ve ekimin ilk haftası geçecek yargı paketinde bu sınavda da var. Ayrıca duyumlarım da bu yönde
-
@hakime01 hocam, zaten 22. Dönem kura çekince yeni hakim savcı olacaklar. Şu an adaylar. Ama inşallah sizin dediğiniz gibi olur, ne diyeyim. Aday arkadaşlarım bu şekilde yorumladılar, ben de sizinle paylaşmak istedim.
-
@Dumspirospero aslını sorarsanız bende ilan gelene kadar yinede temkinliyim. Ama haber siteleri Adalet Bakanlığı yeni hakim savcı alımı yapacak diye haber girince bir nebze umutlandım diyelim inşallah haklı çıkarız bakalım