2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
@ir06 bundan sonra varsa yoksa kanun hocam mevzuat gov tr bize yeter artar bile.
-
her yıl 10 grup açarım. 10 gruptan kişisel gayretiyle toplam 10 kişi çıkar. sınavın olması da önemli değildir. var derim ve yoluma bakarım. 3-5 kitabı önüme açar ve bir karma kitap yazarım yine yoluma bakarım. güzel iş
-
Arkadaşlar hayırlı akşamlar . Sizlere naçizane tavsiyem kanunları çıkartıp ( onları bile tutup para verip almayın kalın kalın kitapları ) çalışmanız . Piyasadaki satış kaygısı ile satılan bir sürü kitabı kenara atıp bol bol kanun tekrarı ile bu işi bitirirsiniz allahın izniyle . Herkese çalışmalarında başarılar diliyorum . Bu forumdaki tüm arkadaşlarım herşeyin en iyisini hak ediyor . İnşaallah nasibimizi bulmak dileğiyle .
-
@kendinehâkim Tavsiyeniz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler. Sizlere de mülakatta başarılar. Allah muvaffak etsin.
-
@mminervaa rica ederim . Amin hepimiz için hayırlısı olsun .
-
Arkadaşlar bir kardeşiniz olarak benim de sizlere bazı altın tavsiyelerim var:
1- Arkadaşlar kaybettik diye umut kaybetmek yok. Bugün yada yarın elinde sonunda Allah'ın izniyle hakim olacaksınız inşAllah. Umut bir kuştur elinizde tutmazsanız uçar gider. Umudunuzu sakın elinizden bırakmayın ki elinde sonunda birgün elbette kazanan siz olacaksınız.
2- Bu sınav size şu kadarını söyleyeyim kesinlikle çalışan ve çalışmayanı ayırt edebilecek bir sınav değildi. Kazanları tebrik ederim ama kaybedenler asla biz başarısızız demesinler inanın bu sınav geçmiş tüm yılların sınavlarınından daha ilginç ve beklenmedik bir sınavdı. Siz aylarca çok çalıştınız ben kefilim.
3- Allah nasip ederse bu sene bir daha sınav olacağı çok ama çok konuşuluyor. Hatta şimdiden yeniden başlayan arkadaşlarım olmuş. Sizde elinizden geldiğince çalışmaya başlayın. Hem bir zararınız olmaz çünkü hem Kpss hukuk hemde birçok kurum sınavı aynı derslerden soru geliyor. Siz hakimlik hedefi ile çalışırken onlara da otomatik çalışmış olursunuz.
4- Nasıl çalışalım sorusu belki en önemli soru.
Arkadaşlar tek başına kanunla olmaz. Kanunlar çok fazla sistematik hazırlanmamıştır. Kuru kuruya gece gündüz ezber yapmanız kafa karşılıklığına sebep olur ki bunu birçok arkadaşım dedi. Kanunların sistematiğini filan öğrenemeniz için dikkat edin Kitap demiyorum kısa- uzun da olsa bir not gerekir. Örnek mi istersiniz sadece kanuna çalışan biri ceza hukukunda kast-taksir-bilincli taksir- muhtemel kesintisiz suç gibi hususları yapamaz. Elinizde az da olsa kısa bir not olsun ki mantığı oturtun.
Bu not dediğim illaki dershane notu değil. İnternette bir sürü not olan site var. Benim elimde çok güzel notlar var sürekli paylaştığım için tekrar şimdi buraya atmayım, isteyen varsa özelden yazsın atarım.5- Arkadaşlar bu süreçte kanun, mevzuat, özet tekrarları bittikten sonra hemen bir güzel çözümlü soru Bankası alın. Bunu mutlaka alın ki size inanın çok faydası olur çünkü hukuk teori olduğu kadar uygulama da çok önemlidir. Soru üzerinde öğrendiklerinizi görmeniz lazım.
6- Herşey bitti, sınava bir ay filan kaldı deneme alın ama asla denemelerdeki netler sebebi ile üzülmeyin zira kendimden biliyorum hiçbir deneme sınav ayarında değil.
7- EN ÖNEMLİSİ, SİZLERİ TANIDIK, HAYALLERİNİZE ŞAHİT OLDUK. PES ETMEK YOK..
BEN HEP DİYORUM..
HEP BERABER KAZANACAZ VE HEP BERABER MUTLU OLACAZ İNŞALLAH..
SİZLERİN BU MESLEĞE LAYIK OLDUĞUNUZA BEN KEFİLİM..
EĞER KEFALETİMİ KABUL EDEN VARSA ÖNCE GARİBANA SES MAZLUMA NEFES OLMAK İÇİN, SONRA KENDİ HAYALİ, SONRA AİLESİ İÇİN SONRA DA VARSA BİRAZ BENİM HATRIM İÇİN ÇALIŞSINDEVAM ARKADAŞLAR DEVAMMMMMMN..
GÜZEL GÜNLER YAKINDIR..
BİZE DÜŞEN SABIRDIR...
Ben adli yargıyı kazandım ama forumu ve sizleri bırakmam günde belki 10 kez foruma girmeye devam ediyorum çünkü ortamı herkesi seviyorum. Sizler ne zaman isterseniz ben ve kardeşlerim yanınızda olacak ki yeterki siz kazanın ve mutlu olun...
Uzun konuştum ama içimi döktüm hakkınızı helal edin..
Selametle kardeşlerim... -
@sikilaccisamatha bu konuyu araştırdım ben mesela biz şimdi mülakata kaldık bu süreçte ve inşallah kazanırsak adaylık sürecinde soruşturma ve kovuşturma geçirmiyor olmamız gerekiyormuş. yani adayken de yüzümüze tükürseler yarabbi şükür diyeceğiz. geçmişte geçirildiyse nedeni önemli
-
@mehmetemir tavsiyeleriniz için teşekkür ederiz hocam hakkımızda herşeyin hayırlısı olması dileğiyle iyi mülakatlariniz olsun insallah...
-
Selam arkadaşlar. Gelir uzman yardımcısı olarak çalışıyorum. Ancak hakimlik hep hayalimdi, ani bi kararla sınava hazırlanmaya karar verdim
-
@honeybee bende öyleyim ve başladım
-
@byn-kyns inşallah olur diyelim o zaman :))
-
Arkadaşlar rahatsız ediyorum ama forumca bende mazlumlara bir faydamız dokunsun istedim..
Sizde biliyorsunuz Yemen'de insanlar son yüzyılın en büyük açlığını yaşıyor ve açlıktan yaprak yiyorlar.
İç savaştan ölmeden kurtulanlar açlıktan ölüyor..Hemde ölenlerin yüzde 90'ı çocuk
Gelin bu cuma hep beraber hayır yapalım..
O masumların duaları ile inanın ayakta duruyoruz..
Allah da bu iyiliğiniz hürmetine sizlere istediğiniz sınavı kazanmayı nasip etsin İnşAllah...
Sizden ricam sadece bir dakikanızı alacak bir işlem..
Yemen yazıp 2868'e SMS göndererek Kızılay aracılığıyla 10 TL bağışta bulunabilirsiniz..
Sakın demeyin 10 TL ne işe yarar diye..
Orda 10 TL birkaç kişinin açlıktan ölmemesi için yeter de artar bile..Düşünsenize forumdan 10 kişi yollarsa biz birkaç ailenin açlığına derman oluruz inşAllah..
Forumun çoğu iş sahibi olmayan kardeşlerim o yüzden yapamazsanız üzülmeyin dua edin. Dualar da çok önemli..
Allah iş sahibi olunca daha çok yapabilmeyi nasip etsin İnşAllah..
Rahatsız ettiysem tekrar özür dilerim..
Hakkınızı helal edin...
Hayırlı cumalar... -
@nocomment999, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
iyorum İktisat ve Maliye için tecrübeli dostlar kaynak öneriniz ne
hocam dersane kaynakları dahi olur. ancak piyasada iş yapan kaynaklar 4t maliye, pareto maliye, yüksel bilgili iktisat, tufan samet hoca mikro makro kitaplar. eğer altyapınız mevcutsa soru çözmeniz yeterli olur. (tecrübe ile sabit )
-
Arkadaşlar elimde Zeynel Dinler hocanın kullanılmamış iktisat konu anlatımı kitabı var. İhtiyacı olan kardeşim mesaj atsın ilk atana yollayacam İnşAllah. Kargo da benden hocam..
Ne olur çok suistimal oluyor maalesef daha önceden oldu sadece ihtiyacı olan atsın ne olurHayırlı nurlu geceler olsun...
-
@mehmetemir, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
Arkadaşlar elimde Zeynel Dinler hocanın kullanılmamış iktisat konu anlatımı kitabı var. İhtiyacı olan kardeşim mesaj atsın ilk atana yollayacam İnşAllah. Kargo da benden hocam..
Ne olur çok suistimal oluyor maalesef daha önceden oldu sadece ihtiyacı olan atsın ne olurHayırlı nurlu geceler olsun...
Arkadaşlar mesaj atan oldu o kişiye yolluyorum kitabı haberiniz olsun.
Lakin pdf not olarak her zaman dediğim gibi elimde her dersin PDF kul hakkı olmayan notları ile benim kendi çıkardığım notlar var ihtiyacı olan varsa özelden e mail atsın ben yollarım.
Hayırlı akşamlar..
-
@mehmetemir Selamun aleykum kardes bende bu sene idari hakimlik sinavina girmeyi planliyorum insallah. Ne zaman olursa artik. O yuzden atabilirim dedigin ( pdf vs herturlu materyal ) herseye talibim. Herkese iyi calismalar.
-
@paragliding aleyküm selam kardeşim.
Allah seni ve hepimize zihin açıklığı versin inşAllah..
E mail adresinizi özelden atın ben ona yollayım bütün notları İnşAllah..Hayırlı geceler...
-
Arkadaşlar hayırlı geceler..
Bir arkadaşımız yeni ulaştı bana ve elindeki tüm kaynakları ihtiyaç sahibi bir arkadaşımıza vereceğini bildirdi.
Arkadaşlar, özellikle rica etti ki kesinlikle parasal yönden ihtiyacı olan kardeşimiz olsun dedi.
Mesaj ile ulaşabilirsiniz arkadaşlar..
İhtiyaci olan çekinmeden yazsın kardeşlerim..
Biz hepimiz kardeşiz..
Beraber kazanıp beraber mutlu olacaz inşAllah...Şunu unutmayın..
Milletler topla tüfekle yıkılmaz, yıkılamazlar. Milletler ancak aralarındaki kardeşlik bağı kalkıp herbiri kendi havasına suyuna düşünce yıkılır gider..Sizlerde elinizde olan fazla kaynak vb. varsa kardeşlik bağı için gelin ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize yollayın..
Hayırlı geceler...
-
Murat kaymak hoca sene sonu yada haziran için 1000 adli 500 avukat 100 idari ve 100 kaymakamlık alımının onaylandığını paylaşmış.
-
@aslan-reyiz keşke haziran olsa hocam ama hic parlak bakmiyorlar o ihtimale